Yoga Stap voor Stap:
Dè online Yoga cursus voor beginners?

Laatste update 22 september 2021 Marian
Yoga stap voor Stap review

Ben jij op zoek naar een online yogacursus voor beginners, die je lekker vanuit huis kunt doen? Dan is de cursus Yoga Stap voor Stap van Happy with Yoga misschien ook wel iets voor jou!

Zelf ben ik met yoga begonnen, omdat ik merkte dat ik van het fitnessen wat stijver werd. Vooral mijn rug en hamstrings werden minder soepel wat resulteerde in een zeurende pijn in mijn onderrug. Daarnaast leek het me ook een erg fijne manier om even tot rust te komen en lekker een moment voor mezelf te hebben. Dus mooi twee vliegen in één klap, dacht ik.

Omdat ik twee kleine kinderen heb (en ook al regelmatig ’s avonds weg ben voor mijn fitnesstraining), ben ik heel bewust op zoek gegaan naar een online yoga training. Zodat ik deze kan doen op het moment dat het mij uitkomt, bijvoorbeeld als de kinderen op bed liggen en het heerlijk rustig is in huis.

I
n mijn zoektocht naar een geschikte gratis online yogacursus, kwam ik op youtube vooral veel filmpjes tegen voor toch al meer ervaren yogi’s. Het tempo lag behoorlijk hoog en de een na de andere ingewikkelde oefening werd razendsnel achter elkaar uitgevoerd. Ik voelde me behoorlijk stuntelig en zo stijf als een hark. Er werd ook vaak niet heel veel uitleg gegeven in de filmpjes, waardoor ik ook het idee had dat ik het niet helemaal goed deed. Het was dan ook alles behalve ontspannend….

Uiteindelijk ben ik in mijn zoektocht uitgekomen bij de online cursus Yoga Stap voor Stap van Happy with Yoga. Benieuwd of het ook iets voor jou is? Lees dan hieronder mijn uitgebreide review en ervaring. 

Yoga Stap voor Stap is een online cursus voor beginners en licht gevorderden. Het is dus uitermate geschikt als je thuis wil gaan starten met yoga of als je eerder al gestart bent, maar nog beter de basis onder de knie wil krijgen.

Deze online yoga cursus is razend populair, al meer dan 2500 mensen hebben hem gevolgd! Het fijne is dat je de filmpjes zo vaak terug kan kijken als je wil, zodat je het helemaal op je eigen tempo kan doen. Bij yoga speelt naast houding de ademhalingstechniek ook een belangrijke rol. V
oor beiden is veel aandacht in de cursus, zodat je deze vanaf het begin goed aanleert. 

Hieronder vind je een filmpje om alvast een beeld te krijgen van de cursus Yoga Stap voor Stap.

Voor wie is de cursus Yoga Stap voor Stap geschikt?

De cursus is geschikt voor iedereen die:

  • ervoor kiest om vanuit huis te beginnen met yoga, òf
  • al wat ervaring heeft met yoga maar de basis beter onder de knie wil krijgen
  • op zoek is naar een combinatie van ontspanning en inspanning, om zo minder stress te ervaren en beter in je vel te zitten
  • geen tijd heeft om yoga lessen buiten de deur te volgen
  • wil ontdekken wat yoga is en hoe door op de juiste manier te ademen, dit je zowel kracht als ontspanning kan geven

Wie zijn Rolf van Baalen en Melanie van Baalen?

Yoga stap voor stap video's downloaden

Rolf en Melanie zijn beiden erkend docent Hatha Vinyasa yoga en mindfulness. Samen zijn zij de drijfveren achter het succesvolle bedrijf Happy with Yoga. Via hun website bieden ze diverse online cursussen en workshops aan, waaronder ook Mindfulness voor het Dagelijkse leven. Hier heb ik eerder ook een review over geschreven. Deze vind je hier

Op de 
website van Happy with Yoga vind je ook veel interessante blogs over van alles wat met yoga en mindfulness te maken heeft. Je ziet dat Rolf en Melanie enorm toegewijd zijn aan het helpen van mensen door yoga en mindfulness.

Ook vind je ervaringen van andere deelnemers over de diverse cursussen terug op de website. Deze zijn overwegend positief. Ook over Yoga Stap voor Stap zijn de reacties positief.
 Daarover later meer.

Wat houdt de cursus Yoga Stap voor Stap in?

Zodra je jezelf hebt aangemeld voor de cursus ontvang je een welkomstmail van Happy with Yoga. In deze mail zit een link naar het ledengedeelte. Je krijgt dan direct toegang tot de yogalessen en alle extra bonussen.

Het totale pakket bestaat uit:

9 Professionele online yogalessen van 1 uur (t.w.v. €97,-)

Yoga stap voor stap video's downloaden

De uitleg in de yoga lessen is heel duidelijk en toegankelijk voor iedereen! Zo worden er veel tips gegeven over hoe je een oefening aan kunt passen. Zodat iedereen deze naar zijn eigen fysieke mogelijkheden uit kan voeren. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen is langzaam opbouwend door de 9 yoga lessen heen.

Na iedere les heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen, wat super fijn is! Onder de filmpjes staan ook al veel vragen en antwoorden, die interessant zijn om door te lezen. Ook als je geen vragen hebt, merk ik dat je hier toch weer wat van leert.

Gratis e-book waarin de 25 belangrijkste houdingen worden uitgelegd en afgebeeld (t.w.v. € 27,-)

Yoga stap voor stap pdf

Wil je meer weten over een bepaalde yoga houding? Dan is het super fijn dat je deze op je gemak kunt bestuderen in dit e-book. Hierin staat namelijk uitgelegd hoe je ze het beste kunt uitvoeren, inclusief afbeeldingen! Daarnaast worden de voordelen van de houdingen beschreven en hoe je deze eventueel kunt aanpassen.

Een BONUS les over het gedachtegoed van yoga (t.w.v. €17,-)

Yoga stap voor stap

In deze bonusmodule maak je kennis met de Yoga filosofie. Super interessant en ook erg motiverend om te horen! Daarnaast helpt het je ook om beter te begrijpen waarom je een aantal dingen bij Yoga op een bepaalde manier doet.

Nog 3 extra BONUS video's (t.w.v. €17,-) over:

  1. De Yoga Ademhaling
  2. Tijd & Discipline vinden voor Yoga
  3. Het herkennen van je eigen grenzen (en jezelf toch uitdagen)

Deze 3 extra bonus video’s zijn korte video’s. Ze geven extra informatie over de Yoga ademhaling, maar ook over hoe je in je drukke leven tijd kunt maken voor Yoga. Het zijn goede video’s die zorgen voor net nog een beetje extra motivatie (voor zover je deze nodig hebt) en uitdaging!

Ervaringen & Resultaten met de cursus Yoga Stap voor Stap

Ik vind het altijd belangrijk om naast mijn eigen ervaring met de cursus ook even te kijken naar wat andere deelnemers hierover zeggen. Op internet kom ik vooral positieve reacties tegen en kan ik eigenlijk niets negatiefs vinden. Hieronder een aantal reacties:

"Iedereen die last heeft van stress/spanningen/burnout etc ga hier mee aan de slag!"

"Eigenlijk zou iedereen een vorm van yoga moeten doen. Iedereen doet maar verder en vergeet om stil te staan en even wat tijd te nemen. Iedereen loopt zichzelf voorbij. Yoga brengt de rust. Jullie cursus is heel toegankelijk en duidelijk uitgelegd!"

"Deze online Yoga cursus is een super duidelijke cursus om te beginnen in een perfect tempo. Met aandacht voor kleinste belangrijke details zoals het aanleren van een comfortabele zithouding en de volledige yoga ademhaling. Heel belangrijk om van begin af aan bekend mee te raken."

"Ik heb meer energie! Het geeft een boost om er de dag mee te starten en later op de dag voel ik het de hele dag dat ik ermee gestart ben. Ook ben ik dan soepeler om mijn andere sporten te beoefenen."

Mijn eigen ervaring en resultaten met Yoga Stap voor Stap

Naast de bovenstaande positieve reacties van anderen, wil ik ook graag mijn eigen ervaring met jullie delen.
Zoals gezegd ben ik met Yoga gestart om soepeler te worden. Ik had vooral last van een stijve onderrug en korte hamstrings, Ik merk dat ik er nu veel minder last van heb en er echt verbetering in is gekomen.

Zo heb ik nog zelden last van mijn onderrug, wat heel fijn is! En kon ik eerst, zittend met rechte benen niet met mijn handen mijn tenen aanraken, nu lukt dat wel. V
erder heb ik dankzij deze cursus ook echt de basis van Yoga goed aangeleerd. Nu merk ik pas hoe belangrijk dit is en wat dit je oplevert.

Meestal doe ik Yoga in de ochtend, direct als ik uit mijn bed stap. Ik vind het heerlijk om dan nog in alle stilte ermee bezig te zijn en bewust aandacht te hebben voor mezelf en mijn lichaam. De rest van de dag voel ik me dan ook lekker soepel en energiek. En dat beetje me-time die dag pakt niemand me dan meer af! 

Mijn oordeel over de cursus Yoga Stap voor Stap

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt, ben ik erg enthousiast over deze online cursus! De training zit goed in elkaar, is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De video’s kan je pauzeren indien nodig, zodat je alles op je eigen tempo kunt doen. Ook het e-book waarin je alle informatie over de houdingen nog rustig kunt nalezen vind ik een erg waardevolle aanvulling!

Ik ben dan ook blij met deze cursus en het resultaat dat ik ermee heb behaald. Ik voel me fitter en dankzij de duidelijke uitleg beheers ik de basis van Yoga nu goed! Hierdoor voel ik me zeker genoeg om een volgende stap te zetten naar een meer gevorderde cursus.

Prijs van de cursus Yoga Stap voor Stap

Als we alle onderdelen van de cursus bij elkaar op tellen, kost het gehele pakket € 158,- euro. Maar er is op dit moment een super mooie actie. waardoor je nu maar slechts € 57,- euro betaalt!
Hiervoor krijg je dus onbeperkt toegang tot 9 volledige yogalessen, het E-book en alle bonussen.

Ik vind dan ook dat deze cursus zeker het geld waard is! Helemaal als je het vergelijkt met dat je gemiddeld voor 1 groepsles Yoga al minimaal € 10,- betaalt. En dan moet je mee met het tempo van de groep, de deur uit voor de les en is er geen tijd om rustig bij die dingen stil te staan waar jij behoefte aan hebt.

30 Dagen niet-goed-geld-terug garantie

Zoals bij alle cursussen van Happy with Yoga, is ook op deze cursus een niet-goed-geld-terug garantie van toepassing. Mocht je dus nog twijfelen of voldoet de cursus na aanschaf toch niet aan je verwachtingen?
Geen probleem! Met deze garantie krijg je met één mailtje binnen 30 dagen na aanschaf gewoon je geld terug gestort. Is dat even fijn!

Yoga Stap voor Stap kopen en direct van start?

Wil jij ook Yoga Stap voor Stap geheel risicoloos uitproberen? Maak dan nu gebruik van de tijdelijke actie en betaal maar € 57,- i.p.v. € 158,- voor het gehele pakket!
Je kunt gebruik maken van deze korting via onderstaande link. Je komt dan op de speciale kortingspagina van Happy with Yoga waar je je direct kunt aanmelden. Waar wacht je nog op? 

Wil jij je ook fitter en energieker voelen door Yoga?
Meld je dan nu aan en ontvang de cursus met korting
voor maar € 57,- !

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!