Top 7 fijnste & beste yoga sokken!

Laatste update 2 november 2021 Marian
yoga sokken

Yoga sokken kunnen heel handig zijn bij het beoefenen van yoga. Zeker bij sommige vormen van yoga of in specifieke posities kunnen yoga sokken met antislip of sokken met tenen je echt uit de brand helpen. Maar ook bij andere sporten zoals dansen of fitness kunnen deze sokken goed van pas komen!

Lees hier alles over deze fijne sokken en welke 7 yoga sokken wij momenteel het beste vinden. 

We vallen gelijk met de deur in huis, en geven je onze top 7 yoga sokken. Welke hebben jouw voorkeur: sokken zonder of met tenen, of warme sokken zoals die van Soxs? En in hoeverre is antislip voor jou belangrijk? Hieronder vind je onze favorieten, met alle belangrijke specificaties in de bulletpoints.

1. Ballerina yoga- en pilatessokken met anti slip

4.9/5

De kleurige sokken van Pilateswinkel hebben open tenen en een open wreef, waardoor je zo min mogelijk stof aan je voeten hebt. Zo heb je de sensatie van blote voeten, maar dan mét voldoende grip op de vloer.

Deze sokken zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren!

Voordelen

Nadelen

2. Gaiam yoga sokken anti slip

4.3/5
yoga sokken Gaiam

De yoga sokken van Gaiam zijn voorzien van antislip in een kleurig patroon. Deze sokken geven zo veel grip dat een yoga mat overbodig is! Ben je op zoek naar sokken met optimale grip en antislip, dan zijn dit de perfecte sokken voor jou!

De sokken zijn verkrijgbaar in 2 kleuren.

Voordelen

Nadelen

3. New Age yogasokken

5/5

Zoek je yoga sokken in het model van een gewone sok, dus zonder afzonderlijke tenen? Ga dan voor deze sokjes van New Age. De voetzolen zijn voorzien van speciale grip-bedrukking, waardoor je steady op de grond staat, wat je ook doet; zo kun je er prima mee yogaën, fitnessen en dansen bijvoorbeeld.

De sokken zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren!

Voordelen

Nadelen

4. Toesox teenloze yogasokken met antislip

4.7/5
yoga sokken toesox

Toesox zijn sokken voor elke vorm van bewegen waarbij je de sensatie van blote voeten wilt, maar dan met extra grip. Daarom zijn bij deze sokken de tenen bloot en de voetzolen voorzien van antislip materiaal.

Voordelen

Nadelen

5. Soxs wollen yoga sokken

4.6/5
yoga sokken ibiza

Heb jij altijd koude voeten? Ga dan voor de yogasokken van Soxs! Deze zijn namelijk heerlijk isolerend, want gemaakt van 60% wol en 40% polyamide. Dit laatste maakt ze fijn elastisch.

Voordelen

Nadelen

6. Toesox Ankle Grip

4.8/5
yoga sokken Toesox Ankle

Nog een paar fijne yoga sokken van het merk Toesox! Sokken met super grip voor welke sport je ook doet, van yoga tot vechtsport en fitness. Deze enkelsokken bedekken al je tenen afzonderlijk.

Voordelen

Nadelen

7. Favorite things yoga teensokken

4/5

Van deze sokken word je meteen blij! Elke teen heeft namelijk een ander kleurtje. Geschikt voor elke sport waar je extra grip verlangt, of beweegt op een gladde vloer.

De sokken zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren!

Voordelen

Nadelen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over yoga sokken. Staat jouw vraag er niet bij of heb je wellicht advies nodig, laat dan een reactie achter onderaan deze pagina!

Wat zijn yoga sokken?

Yoga sokken zijn sokken die je (verrassing) tijdens yoga of bijvoorbeeld pilates draagt. Ze zijn vaak voorzien van antislip materiaal, waardoor ze stabiliteit en natuurlijk grip geven. Er zijn yoga sokken met (open of gesloten) tenen, maar ook sokken die op ‘gewone’ sokken lijken.

Waarom zou ik yoga sokken kopen?

De voornaamste reden dat mensen sokken kopen specifiek voor yoga, is dat ze veel grip geven. Ben je iemand die moeite heeft met balans, dan is het zeker het proberen waard. Een tweede reden voor het kopen van zulke sokken, is dat ze jou (of je medeyogi) beschermen tegen voetschimmel. Dit komt nogal eens voor in een gym of yogastudio. Heb je gezamenlijk les in zo’n ruimte, ga dan voor gesloten sokken die je hele voet bedekken.

Kan ik yoga sokken ook gebruiken bij andere sporten?

Jazeker! Yoga sokken kun je gebruiken bij elke vorm van beweging waarbij je meer grip nodig hebt. Doe je aan dansen of pilates, of een andere sport op een gladde vloer, dan kun je zeker baat hebben bij deze accessoire. Je kunt er zelfs veiliger op krachttrainen, wanneer je dat het liefst op blote voeten doet.

Welke yoga sokken passen bij mij; sokken of teensokken?

Sommige yoga sokken hebben tenen, andere niet. Als dit nieuw voor je is, kan het even wennen zijn. Weet wel dat sokken met tenen extra grip geven, dus geef jezelf even de tijd om aan deze nieuwe ervaring te wennen. Je kunt ook gaan voor sokken met open tenen, als je meer het gevoel wilt ervaren van blote voeten. Zijn teensokken niets voor jou, kijk dan eens naar de yoga sokken van Soxs; dit zijn comfortabele sokken waar je ook nog eens prima in kunt bankhangen.

Welke yoga accessoires raden jullie nog meer aan?

Ben je serieus met yoga bezig, dan kan het zeker handig zijn om je te verdiepen in andere benodigdheden. Kijk ten eerste vooral eens naar yoga leggings: deze zijn specifiek gemaakt om een hele les comfortabel te blijven zitten, in wat voor posities jij je ook wurmt. Een tweede tip zijn accessoires zoals yoga matjes en yoga blokken. Met die laatste ben je beter in staat om bepaalde houdingen uit te voeren, waarbij je rek nog niet diep genoeg is.

De beste yoga leggings, yoga matten en yoga blokken kan je uiteraard ook vinden op myfitlifestyle!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!