Top 7 beste yoga bolsters voor jouw ultieme yoga sessie!

Laatste update 19 oktober 2021 Marian
yoga bolster

Yoga bolsters: je hebt deze cilindervormige of rechthoekige kussens vast wel eens gezien in je yogales. Doe je thuis of in groepsverband graag aan yoga, maar heb je moeite met sommige posities? Bijvoorbeeld omdat je niet diep genoeg komt, of doordat het net iets te oncomfortabel is? Denk dan zeker aan het kopen van een yoga bolster. Dit kussen biedt je namelijk support en verhoging. Net als een yoga blok dus, maar dan een stukje zachter en comfortabeler!

Voordat je zelf op zoek gaat naar een bolster kussen, raden we je aan om dit artikel te lezen. Hierin vind je alles wat je moet weten voordat je een yoga bolster gaat kopen. Ook hebben we onze top 6 favoriete bolsters voor je op een rijtje gezet, met de belangrijkste specificaties.

Iedereen die aan yoga doet weet dat niet elke positie je even makkelijk af gaat. Zeker in het begin, of wanneer je wat stijf bent, kunnen sommige houdingen oncomfortabel voelen. Doordat je botten te veel contact met de grond maken bijvoorbeeld. Of omdat er te veel ruimte blijft bestaan tussen je ledematen.

Door op strategische plekken een yoga bolster te plaatsen vul je die ruimte op zodat je jezelf niet in oncomfortabele of onveilige posities hoeft te wringen. Op die manier maakt een bolster kussen je yoga sessies een stuk leuker!

Maar je hoeft persé een yogi te zijn om baat te hebben bij een yoga bolster. Ook wanneer je de nodige rek- en strekoefeningen doet, kan een bolster kussen uitkomst bieden om deze nog beter uit te voeren.

Dus doe je geregeld aan yoga of stretching en wil je hier beter in worden, dan is het kopen van een yoga bolster een aanrader!

Hoe gebruik je een yoga bolster?

Zoals gezegd plaats je een bolster kussen op plekken waar jij voelt dat je support nodig hebt. Vooral bij yin yoga, waarbij je gedurende lange tijd in dezelfde posities blijft, is een bolster kussen echt een uitkomst.

Benieuwd hoe en wanneer je een yoga bolster kunt gebruiken? Hieronder geven we twee voorbeelden èn een filmpje waarin je kunt zien hoe je de verschillende soorten bolsters kunt gebruiken.

Voorbeeld 1:
Je komt niet ontspannen in de child pose omdat je niet met je hoofd bij de grond komt. Om te voorkomen dat je je nek in een ongemakkelijke positie brengt, leg je een yoga bolster tussen je gezicht en de grond.

Voorbeeld 2:
Je kent vast wel de forward fold positie. De meeste mensen komen bij deze oefening niet met hun hoofd bij hun schenen. Door een yoga bolster tussen je benen en je hoofd te plaatsen, kun je veel meer ontspannen in deze houding blijven staan.

Een yoga bolster kopen, waar moet je op letten?

Overweeg je om een bolster kussen te kopen, dan zijn er naast het leuke design van het kussen, nog een aantal punten waar je op moet letten.

De vulling

Je kunt yoga bolsters kopen met verschillende soorten vulling. Ze zijn meestal gevuld met foam of het kaf van boekweit, waardoor ze stevig zijn en hun vorm behouden. Bepaal voor jezelf of het materiaal van de vulling of hoes voor jou verschil maakt in je ervaring.

Je kunt ook een yoga bolster kussen kopen wanneer je vooral mediteert. In dat geval kan de vorm van het kussen een overweging zijn bij het kopen van een yoga bolster. Schuif het kussen parallel tussen je benen, zodat je heupen in een meer gunstige hoek komen. Doe je vaak aan meditatie? Overweeg dan zeker een meditatiekussen!

Top 7 beste yoga bolsters

Vraag je jezelf af welke yoga bolster je nu het beste kunt kopen? Hieronder vind je onze top 7 favoriete yoga bolsters. We hebben bij deze selectie onder andere gekeken naar prijs/kwaliteit, duurzaamheid, en comfort. 

1. Love Generation ronde yoga bolster met foam

4.4/5
yoga bolster lovegeneration

Een cilindervormig, lichtgewicht bolster kussen met een stevige katoenen hoes en vulling van foam. Aan de twee zijkanten zit een handig handvat, dus dit kussen is makkelijk mee te nemen naar je yoga les.

Dit bolster kussen heeft een diameter van 23cm en een lengte van 63cm.
Het is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren!

Voordelen

Nadelen

2. Yogi & Yogini ronde bolster

4.9/5

Een lekker zwaar en stevig bolster kussen met boekweitkafvulling. Vul bij of verwijder juist wat van de vulling om het kussen af te stemmen op jouw wensen en lijf. Doordat je de vulling kunt vervangen en de hoes kunt wassen, gaat deze bolster lang mee!

Deze ronde bolster heeft een lengte van 60cm en een diameter van 20cm, weegt 3,8kg en is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren! 

Voordelen

Nadelen

3. Zenzes PRO cilindervormige bolster

4.6/5
yoga bolster Zenzes

De ‘Pro’ in Zenzes Pro staat voor professionele kwaliteit, dus verwacht dan ook niets minder van deze yoga bolster. Ook dit kussen is gevuld met boekweitkaf, dus flink stevig! Dankzij het handvat neem je hem toch nog gemakkelijk met je mee. 

Deze ronde bolster heeft een lengte van 60cm en een diameter van 20cm, weegt 3,8kg. Dit fijne kussen is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren!

Voordelen

Nadelen

4. Manduka Enlight Lean yoga rechthoekig bolster kussen

5/5

Wil je een lichtgewicht en handzame yoga bolster kopen? Kijk dan zeker naar de Manduka Enlight Lean Thunder. Dit kussen weegt namelijk nog geen halve kilo en is met een lengte van 74cm net iets langer dan een reguliere bolster!

Met een hoogte van slechts 8 centimeter is deze bolster ook nog eens makkelijk op te bergen en doordat hij rechthoekig is ook makkelijk stapelbaar. Handig als je lesgeeft en beperkt bent in opslagruimte bijvoorbeeld!

De vulling is duurzaam en bestaat uit gerecyclede polyestervezels. Dit zorgt voor een zachte demping en lichte ondersteuning.

Het kussen is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren.

Voordelen

Nadelen

5. Lotus Superyoga ronde yoga bolster

4.6/5
yoga bolster Lotus

Wederom een zwaar en stevig bolster kussen dankzij de vulling van boekweitkaf, die je kunt aanvullen of juist kunt verminderen. Het merk Lotus staat voor duurzaamheid, dus van deze bolster zul je jaren plezier hebben!

Het kussen is goed gevuld, waardoor deze voor sommige mensen wat hard kan voelen. Dit is echter makkelijk op te lossen door wat van de vulling eruit te halen. Het kussen heeft een lengte van 60cm en diameter van 20cm en is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren.

Voordelen

Nadelen

6. Manduka Enlight yoga bolster

5/5

En nog een bolster van Manduka in deze top 6! Deze klassieke, cilindervormige yoga bolster van Manduka Enlight is net als de bij de nummer 4 beschreven Lean-variant, lichtgewicht en iets langer dan de overige bolsters. 

Net als de andere kussens van Manduka heeft deze bolster een hoes van zacht microvezel. Dit materiaal ken je vast wel van sneldrogende reishanddoekjes. Je kunt het makkelijk wassen, maar ook snel en simpel schoon krijgen door het vochtig af te nemen.

Deze bolster behoudt zijn vorm ook na veelvuldig gebruik. De vulling bestaat uit gerecycled polyestervezel, dus ik ook nog eens duurzaam!

Het kussen weegt 1kg en heeft een lengte van 69cm en diameter van 23cm.

Voordelen

Nadelen

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!