Lekkere vegan eiwitpoeders met extra’s!

Laatste update 3 mei 2024 Marian
vegan-eiwitpoeder

Ken je dat? Je bent super goed bezig in de sportschool, gebruikt na jouw training eiwitpoeder voor spiergroei, maar blijft toch denken:

‘Dit eiwitpoeder is niet helemaal lekker’
‘Is er niet een beter alternatief?’
‘Ik krijg hier een slechte spijsvertering/huid van’.

Hierdoor blijf je eigenlijk ontevreden…

Tijd om dit gevoel bij jou weg te nemen! Iris van der Hoeven is eigenaresse van Green Harvey Vegan Eiwitpoeders en vertelt ons in deze gastblog alles over deze heerlijke Vegan eiwitpoeders vol superfoods!

“De basis van de Vegan eiwitpoeders van Green Harvey bestaat uit erwten-eiwit isolaat. Dit is een hoogwaardig eiwit dat spieropbouw en herstel stimuleert. Het reguleert ook de bloedsuikerspiegel, is licht verteerbaar, heeft een hoog aminozuurgehalte en is een bron van vitamine D, E en K.

Daarnaast is er bewust voor gekozen om alle Vegan eiwitpoeders gluten-, zuivel- en sojavrij te maken, zodat klachten als huid- of buikproblemen worden verholpen en zodat iedereen met een intolerantie alsnog kan genieten van de Vegan eiwitpoeders. Ze zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:”

 1. Vegan eiwitpoeder Berrylicous
 2. Vegan eiwitpoeder Vanilla
 3. Vegan eiwitpoeder Cookie Dough

Superfoods in elke Vegan eiwitpoeder

Aan elke Harvey Vegan eiwitpoeder smaak zijn diverse superfoods toegevoegd. Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten bevatten. Denk hierbij aan ingrediënten als: rode bieten poeder, rauwe cacaopoeder en maca poeder.

Deze ingrediënten zorgen o.a. voor de volgende gezondheidsvoordelen:

 • Verbetering van sportprestaties
 • Verbetering van jouw immuunsysteem en hersenfunctie
 • Verhoging van jouw energie
 • Verbranden van calorieën, omdat ze de stofwisseling verbeteren
 • Verjongen van je huid, doordat ze veel antioxidanten en vitamine C bevatten
vegan-protein-vanilla

Geen opgeblazen gevoel, slechte spijsvertering of slechte huid

Tijdens de ontwikkeling van de Vegan eiwitpoeders, was het erg belangrijk om een groep sporters te onderzoeken en te achterhalen wat hun voornaamste pijnpunten waren. Hieruit kwamen de volgende punten: een opgeblazen gevoel/slechte vertering, slechte huid en geen lekkere smaak

Deze pijnpunten zijn in het proces geëlimineerd door specifieke ingrediënten eruit te laten en juist ingrediënten toe te voegen die een positief effect hebben. Lees hieronder hoe dat precies is gedaan:

Opgeblazen gevoel/slechte vertering

Aan alle Vegan eiwitpoeders zijn spijsverteringsenzymen en acacia vezels toegevoegd. Spijsverteringsenzymen zorgen ervoor dat eiwitten worden omgezet in aminozuren. Hierdoor neem je de voedingsstoffen beter op, wordt de vertering bevorderd en krijg je geen opgeblazen gevoel.

Acacia vezels bevatten voor 90% vezels en zijn ook goede probiotica voor de darmen. Hierdoor wordt de vertering bevordert.

Slechte huid

Vaak komt een slechte huid na het gebruik van eiwitpoeders door de melksuiker ‘lactose’. Lactose is vaak te vinden in ‘whey eiwitten’. De Vegan eiwitpoeders van Green Harvey zijn lactosevrij, waardoor je hierdoor geen acne zult krijgen.

Ook zijn er juist ingrediënten als maca poeder toegevoegd, dat erom bekend staat om jouw huid te verbeteren.

Geen lekkere smaak

Vaak ervaren sporters bij het gebruik van Vegan eiwitpoeder geen lekkere smaak. De Vegan eiwitpoeders van Green Harvey bevatten natuurlijke aroma’s, waardoor je een heerlijke smaak krijgt.

Compleet aminozuurprofiel

Alle Vegan eiwitpoeders van Green Harvey bevatten alle aminozuren (in totaal 22), waardoor de eiwitpoeders een ‘compleet eiwit’ zijn. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Er zijn eiwitten voor de opbouw van spieren, het transporteren van zuurstof, herstellen van wonden, verteren van voedingsstoffen enzovoort. Al deze eiwitten zijn verschillend omdat ze zijn opgebouwd uit een verschillend aminozuurprofiel.

Er zijn 3 soorten aminozuren:

 1. Niet-essentiële aminozuren > Maakt je lichaam zelf aan.
 2. Semi-essentiële aminozuren > Aminozuren waar je lichaam soms niet voldoende van aanmaakt om in je behoefte te voorzien, bijvoorbeeld bij een medische aandoening of na zwaar sporten.
 3. Essentiële aminozuren > Deze kan je lichaam niet aanmaken en haal je uit je voeding.

De essentiële aminozuren (in totaal 9), moet je dus uit voeding halen en zijn belangrijk voor alle functies waarbij eiwitten een rol spelen. 

Hoe kan ik de vegan eiwitpoeders het beste verwerken?

Maak de lekkerste recepten met de Vegan eiwitpoeders! Denk hierbij aan havermout, een smoothie bowl, smoothie, muffins of bananenpannenkoeken. Bekijk de website van Green Harvey om vele gratis recepten te ontdekken.

Kies jouw favoriete smaak uit en ervaar de vele gezondheidsvoordelen! Ga jij voor Berrylicious, Vanilla of Cookie Dough?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!