Theragun review: welk type is perfect voor jou?

Laatste update 18 februari 2022 Marian
Theragun review

Theragun staat voor kwaliteit en is dan ook één van de populairste merken voor wat betreft massage pistolen. Er zijn verschillende types Theragun op de markt. Welke het beste voor jou is zoeken we voor je uit in dit artikel. We hebben namelijk de populairste modellen van Theragun voor je getest. In deze Theragun review zetten we onze ervaringen en alle voor en nadelen per model voor je op een rijtje.

Voordat we alle Theragun modellen gaan bekijken eerst nog even kort wat informatie over wat een een massage pistool precies doet en hoe je deze gebruikt.

De term ‘massage pistool’ klinkt misschien nogal eng en intimiderend. Niets is echter minder waar! Een massage pistool is een klein apparaat, ongeveer ter grootte van een föhn, in de vorm van – je raadt het al – een pistool. Aan het uiteinde zit een zachte bol, die heen en weer beweegt of vibreert. Door deze bol langzaam over je lichaam te bewegen, maak je je spieren losser. Dit zorgt er niet alleen voor dat je spierpijn vermindert, maar verlaagt tevens de kans op blessures.

Hoe gebruik je de Theragun?

Er zijn vijf stappen die van belang zijn als je jezelf een massage geeft met een massage pistool: 

  1. Zet het apparaat aan voordat je het op je lichaam zet.
  2. Breng het naar het gedeelte van je lichaam waar je een massage wil.
  3. Beweeg het massage pistool langzaam over de huid, oefen geen druk uit en blijf niet te lang op één plek hangen. Dit is namelijk erg belastend voor de huid en de spieren.
  4. Voel je ergens een knoop in je spier, laat dan het massage pistool iets langer op deze plek.
  5. En blijf doorademen terwijl je dit doet. Houd je adem dus niet vast.
In onderstaand filmpje zie je hoe je de Theragun kunt gebruiken bij bijvoorbeeld lage rugpijn.

Het merk Therabody

Sinds 2016 is het eerste massage pistool van Theragun op de markt gekomen. Dit was de Theragun G1. Ontworpen door Dr. Jason Wersland, die na een motor ongeluk in 2007 op zoek was naar iets wat de pijn in zijn spieren kon verlichten. In 2009 ontwierp hij een home made tool, dat hij verder optimaliseerde tot de Theragun G1. Inmiddels zijn er heel wat succesvolle modellen op de markt gekomen en één ding staat vast, Theragun massage pistolen staan voor kwaliteit!

Omdat het bedrijf Theragun inmiddels diverse producten heeft ontwikkeld en meer dan alleen massage pistolen levert, hebben zij in 2020 besloten om de naam Theragun te wijzigen in Therabody. Het doel van Therabody is dan ook om producten en diensten te creëren die mensen leren en in staat stellen hun eigen gezondheid onder controle te houden.

De verschillende modellen Theragun

Overweeg je om een Theragun massage pistool aan te schaffen? We hebben de populairste massage apparaten uit de huidige collectie uitgebreid voor jou getest. Hieronder vind je een overzicht van onze Theragun ervaringen. 

Theragun Pro G4

4.6/5
Theragun Pro

Ben je op zoek naar het beste van het beste en/of wil je graag als personal trainer een massage apparaat aan je sport gear collectie toevoegen? Kijk dan eens naar deze Theragun Pro. 

Dit apparaat heeft een massagekracht van maar liefst 30 kilogram, wat betekent dat je een er een zeer krachtige massage mee kunt doen. Dit is perfect voor als je diepliggende spieren wilt masseren! Let wel – een stevige massage (of deze nu door een apparaat of door een masseur wordt uitgevoerd) is niet voor iedereen weggelegd. Waar sommige mensen erg genieten van een stevige massage, kan dit door anderen als pijnlijk worden ervaren. Denk hier dus over na voordat je de Theragun Pro aanschaft.

Grote voordeel van de Pro ten opzichte van de andere Theragun modellen is de instelbare arm. Deze heeft 4 posities, waardoor je overal goed bij kunt terwijl je het apparaat nog steeds op een comfortabele manier kunt vasthouden.

Daarnaast is de accu van de Theragun Pro wel verwisselbaar en gaat deze per accu 2,5 uur mee, waardoor je het apparaat maar liefst 5 uur achter elkaar kunt gebruiken!

Voordelen

Nadelen

Theragun Elite

4.7/5

De Theragun Elite zit qua prijs tussen de Pro en Prime in. Waar zit het verschil in? 

Het Elite massage pistool wordt geleverd met niet vier, maar vijf opzetstukken. Ook kan dit massage pistool draadloos worden opgeladen en is het mogelijk om massageroutines op het apparaat te laden. Ook geeft de Elite aan hoe hard je moet drukken. Hierdoor heb je met de Theragun Elite een completer product in handen dat net wat beter presteert en meer gebruiksgemak geeft dan de Prime.

Bij de Elite waren we vooral onder de indruk van de batterij. De specificaties geven aan dat de batterij ongeveer twee uur meegaat, maar bij het testen van dit apparaat ging hij ruim drie uur mee! Het opladen van de batterij duurt 80 minuten. De Theragun Elite is verkrijgbaar in het zwart en in het wit.

Voordelen

Nadelen

Theragun Prime

4.5/5

Ben je op zoek naar een ‘no nonsense’-apparaat? Dan is de Theragun Prime misschien wel wat voor jou. Dit apparaat is krachtiger dan de Theragun Mini en daarmee super geschikt voor een dagelijkse massage van je spieren na een workout. Heb je echter blessures die om meer intense massages vragen, dan kan je beter voor de Pro of Elite gaan.

De Theragun Prime heeft alles wat je nodig hebt: vier verschillende opzetstukken en vijf verschillende snelheden. Ook maakt hij nauwelijks geluid, wat ontspannend werkt. 

In de bijbehorende Therabody app kun je de snelheid nóg preciezer afstellen. Dat is echter niet de enige functie van de app. De app vertelt je tevens welk opzetstuk je het best voor welk lichaamsdeel kunt gebruiken en hoe je het massage pistool het best over je lichaam kunt bewegen. Ideaal voor als je zelf niet veel over masseren weet! Deze app is overigens niet alleen bedoeld voor het Theragun Prime massage apparaat, maar kan ook in combinatie met de andere modellen worden gebruikt. Je hebt wel een telefoon met Bluetooth nodig.

Voordelen

Nadelen

4.7/5
Theragun mini

Twijfel je of een massage pistool iets voor jou is? De Theragun Mini is een geweldig instapmodel. Dit apparaat is namelijk een stuk goedkoper dan de andere massage pistolen in de collectie. Dat betekent echter niet dat dit pistool minder goed werkt: de Mini kan een snelheid van maar liefst 2400 klopbewegingen per minuut bereiken! 

Het grote voordeel van dit apparaat is zijn omvang. De Theragun Mini is – zoals de naam al doet vermoeden – piepklein en lekker licht. Hierdoor kun je de Mini makkelijk meenemen in je tas. Ideaal voor als je je massage pistool mee wilt nemen naar de sportschool of – na het corona tijdperk – op vakantie. Daarnaast is de Theragun Mini ook nog opvallend stil, zodat je ook een massage kunt doen terwijl je televisie kijkt. Wij zijn fan!

Voordelen

Nadelen

Conclusie

Welk model Theragun je ook kiest, vast staat in ieder geval dat je met dit merk voor kwaliteit kiest! Welk type het beste bij je past, hangt af van je doel en je budget.

De Theragun Mini, is makkelijk mee te nemen en doet wat hij belooft. Voor dagelijkse massages en om je spieren wat losser te maken na een intense workout is hij perfect! Daarnaast is dit ook het meest stille en prijsvriendelijke model.

De Theragun Elite en Prime zijn net wat duurder dan de Mini, maar bieden je dan ook meer. Vooral qua massagekracht, gebruikscomfort en de koppeling met de Therabody app. Onze favoriet is dan ook de Elite! Dit massage pistool is super comfortabel in gebruik en heeft alles wat we nodig hebben, tegen een vriendelijkere prijs dan de Pro. 

Met de Theragun Pro koop je echt het neusje van de zalm, qua massage pistolen. Deze is dan ook perfect voor atleten waarbij een goed en voorspoedig herstel van de spieren essentieel is. Enig nadeel van de Pro is alleen de prijs.

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd dat Theragun hét juist massage pistool voor jou heeft? Kijk dan eens bij onze top 5 beste massage guns van 2022!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!