Staande bokszak: Top 8 beste bokspalen 2023!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
staande bokszak

Bokszakken zijn tegenwoordig erg populair. Steeds meer mensen trainen met behulp van een bokszak, niet alleen in de sportschool maar ook thuis. Er zijn dan ook veel verschillende soorten en maten bokszakken verkrijgbaar. Het meest bekend is waarschijnlijk toch wel de hangende bokszak, maar er zijn ook staande bokszakken verkrijgbaar.

Staande bokszakken zijn ideaal voor bokstrainingen en hebben diverse voordelen ten opzichte van hangende bokszakken: zo kun je ze overal neerzetten waar je wil en zwaaien ze minder ver uit, waardoor ze gemakkelijker en zonder al teveel risico te gebruiken zijn in kleinere ruimtes.

Omdat wij ook fan zijn van staande bokszakken, vertellen wij jou in dit artikel dan ook alle ins en outs over dit soort bokszakken, ook wel boks palen genoemd. We vertellen je niet alleen hoe je precies kunt trainen met behulp van een staande bokszak, ook leggen we je uit waar je precies op dient te letten als je zelf een staande bokszak wil kopen. En om het je makkelijk te maken hebben we ook onze top 8 beste staande bokszakken van dit moment voor je op een rij gezet.

Zoals gezegd is de keuze aan bokszakken en dus ook staande bokszakken, ontzettend groot. Daarom is het niet gek, als je door de bomen het bos niet meer ziet en twijfelt over welke van alle staande bokszakken nu precies geschikt is voor jou. 

Om je een goed inzicht te geven in de verschillen tussen diverse staande bokszakken en om je een idee te geven welke kenmerken een staande bokszak nu precies tot een goede bokszak maakt, vind je hieronder onze top 8 beste staande bokszakken.

1. Tunturi bokszak staand

Op nummer 1 in onze top 8 vind je de staande bokszak van Tunturi. Deze bokszak is stevig en zeer stabiel. De bokszak zelf is gemaakt van PVC. PVC is een ideaal materiaal voor bokszakken, omdat het gemakkelijk terugveert en de stoten goed absorbeert.

 

Deze zak blijft goed op zijn plek staan door de voet, welke met 90 kilo zand gevuld kan worden. Bij deze Tunturi bokszak hoort ook een speciale app, die je kunt gebruiken voor trainingsinspiratie en contact met andere sporters. De bokszak is zwart van kleur, heeft een hoogte van 170 centimeter en een diameter van 40 cm.

Voordelen

Nadelen

2. JKBOXING boks paal The Giant

De volgende boks paal in onze top 8 is de boks paal van het merk JKBOXING. Deze boks paal wordt ook wel ‘The Giant’ genoemd, vanwege de diameter van maar liefst 40 centimeter! De boks paal zelf is gemaakt van sterk PU leer, dat zeer stevig is en zijn vorm uitstekend behoudt.

De binnenkant van de bokspaal is gevoerd met foam, zodat trappen en stoten op een comfortabel wijze worden opgevangen.

De voet van de paal kan gevuld worden met 85 kilo zand, waardoor de boks paal echt niet meer van zijn plek komt tijdens het boksen. De totale hoogte van deze staande bokszak is 180 centimeter en de bokszak is zwart van kleur.

Voordelen

Nadelen

3. RAM O staande bokszak

Ook de RAM O staande bokszak verdient een plekje in de top 3. Deze bokszak is gemaakt van kunstleder en van binnen gevuld met EVA-materiaal. Hierdoor is de bokszak stevig, maar toch flexibel en behoudt de zak altijd zijn originele vorm. 

In de voet van deze bokszak is plaats voor maar liefst 150 kilo zand, om de bokszak altijd op zijn plek te houden. De RAM O staande bokszak is zwart van kleur en heeft een totale hoogte van 185 centimeter en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Voordelen

Nadelen

4. Tunturi Slam Man

Deze staande bokszak is eigenlijk niet echt een bokszak, maar een boks dummy in de vorm van een staand persoon. Hierdoor kun je zeer realistisch trainen en werken aan bijvoorbeeld het richten van trappen en stoten. Deze boks dummy heeft als handige extra diverse lampjes, waarmee je allerlei trainingsprogramma’s af kunt werken op drie verschillende niveaus. 

De voet van de dummy kan gevuld worden met in totaal 120 kilo zand, zodat deze stevig op zijn plaats blijft staan. Een andere handige functie van deze boks dummy is het feit dat hij in hoogte verstelbaar is op drie verschillende levels, namelijk 162, 172 en 182 centimeter. Op deze manier kun je de hoogte van de dummy aanpassen aan jouw eigen lengte en hierdoor zo optimaal mogelijk trainen.

Voordelen

Nadelen

5. Buffelsports opblaasbare boks set

De nummer 5 in onze top 8 is niet alleen een boks paal, maar een complete boks set met verschillende onderdelen: een opblaasbare bokszak, een paar bokshandschoenen, een voetpomp, een springtouw, een zweetband, handleiding en een reparatie set.

Het verschil met de andere boks palen zit verder in de vulling van deze boks paal, deze wordt namelijk met lucht gevuld en is dus niet met materiaal gevuld aan de binnenkant.

Deze set is een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar een budget staande bokszak, deze bokszak is namelijk voordelig geprijsd ten opzichte van de overige bokszakken in onze top 8 en je krijgt er ook nog eens diverse handige accessoires bij.

Deze boks set is dan ook ideaal wanneer je voor het eerst wil gaan trainen met een bokszak en bijvoorbeeld ook nog geen eigen bokshandschoenen in je bezit hebt.

Voordelen

Nadelen

6. Hammer Boxing Sparring Pro boks paal

De volgende staande bokszak is van het merk Hammer Boxing en is ook zeker een aanrader. Deze zwarte bokszak is voorzien van diverse genummerde trefpunten op een afbeelding van een persoon op de zak, zodat gemakkelijk aan het richten van stoten en trappen gewerkt kan worden.

De voet van de bokszak kan gevuld worden met zand, om de bokszak stevig op zijn plaats te houden.

Ook deze staande bokszak is verstelbaar in hoogte op drie verschillende standen, namelijk op 178, 183 en maar liefst 210 centimeter. Dit maakt het dus ook zeker een geschikte bokszak voor langere mensen.

Voordelen

Nadelen

7. VirtuFit staande bokszak

Deze staande bokszak van VirtuFit is gemaakt van stevig kunstleer aan de buitenkant met hieronder een flinke laag foam. Hierdoor blijft de bokszak altijd zijn originele vorm behouden en gaat hij jarenlang mee zonder te slijten, hoe hard je ook bokst tegen de zak.

De bokszak is zwart van kleur en de voet kan gevuld worden met zand om de bokszak netjes op zijn plek te houden tijdens het boksen. De hoogte van deze bokszak is 170 centimeter.

Voordelen

Nadelen

8. Norseman II staande bokszak

We sluiten onze top 8 af met een bokszak van het merk Norseman. Deze bokszak is gemaakt van microfiber, een speciaal soort kunstleer dat als eigenschap heeft gemakkelijk terug te veren en zijn originele vorm te behouden.

Deze bokszak is uitermate stabiel, niet alleen heeft hij een voet die gevuld kan worden met in totaal 150 kilo zand, ook zitten er voor extra stabiliteit aan de voet van deze bokzak 12 zuignappen die je kunt uitschuiven en vervolgens kunt vastmaken aan de grond. Deze staande bokszak komt dus zeker niet van zijn plek af!

De bokszak is zwart van kleur en heeft een totale hoogte van 180 centimeter.

Voordelen

Nadelen

Een boks paal kopen, waar moet je op letten?

Ben jij van plan om zelf een boks paal te kopen? Zoals gezegd is de keuze aan boks palen enorm, echter zal niet elke boks paal geschikt zijn voor jou. Daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken, wanneer je op zoek bent naar een boks paal. W

Wanneer je een boks paal gaat uitzoeken, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden. Aan de hand van deze punten kun je uiteindelijk de boks paal kiezen die het beste aansluit bij jouw trainingswensen:

Het type bokszak

In dit artikel hebben we met name aandacht besteed aan staande bokszakken, echter zijn er natuurlijk verschillende typen bokszakken. Het meest bekend is de hangende bokszak, maar een ander voorbeeld is de aqua bag.

Kortom, keuze genoeg als het gaat om soorten bokszakken. Welk type bokszak voor jou het meest geschikt is, hangt erg af van persoonlijke voorkeur. Probeer dit dus eerst eens uit, voordat je tot aanschaf over gaat.

De vorm

De meeste bokszakken zijn cilindervormig, echter zijn er ook bokszakken verkrijgbaar in andere vormen, zoals in een nagebootste lichaamsvorm. Deze ben je als het goed is, ook tegengekomen in onze top 8 hierboven. Ook is het mogelijk om voor een meer ronde vorm te kiezen, deze vorm is een stuk compacter voor het trainen in kleinere ruimtes. 

Bij staande bokszakken is er veel variatie in de hoogte van de bokszak en sommige staande bokszakken zijn verstelbaar in hoogte. Let hier dus ook op bij het uitkiezen van een geschikte bokszak of jij de hoogte wil kunnen instellen of niet. De ideale hoogte van een staande bokszak is afhankelijk van jouw eigen lichaamslengte.

Het materiaal

Ook het materiaal waarvan de bokszakken gemaakt zijn, zowel van binnen als aan de buitenkant, varieert erg tussen de diverse modellen. De meeste bokszakken van goede kwaliteit zijn aan de buitenkant bedekt met een vorm van kunstleer en hebben aan de binnenkant foam (of een soortgelijke vulling).

Stabiliteit

Bij een staande bokszak is stabiliteit natuurlijk een erg belangrijk punt. Het heeft natuurlijk geen zin om tegen een bokszak aan te stoten, welke vervolgens van zijn plaats schuift of omvalt. Eigenlijk alle staande bokszakken hebben daarom een voet die gevuld kan worden met bijvoorbeeld zand of grind. Het aantal kilo dat in de voet gedaan kan worden, kan variëren, zoals je al in onze top 8 hebt kunnen lezen.

Wil je zeker weten dat de bokszak niet verschuift, kies dan voor een voet die fors verzwaard kan worden met zand of grind.

Trainen met een boks paal

Nu we je alles hebben verteld over het uitkiezen van een boks paal en welke boks palen volgens ons aan te raden zijn, ben je wellicht ook benieuwd wat er dan precies allemaal mogelijk is met een boks paal? Bij boksen denk je wellicht al snel aan het trainen van je armen, maar met een bokszak kun je zoveel meer trainen dan alleen je armen!

De trainingsmogelijkheden met een staande bokszak zijn eigenlijk eindeloos. In onderstaande videos zie je een aantal goede voorbeelden van mogelijkheden qua trainen met een staande bokszak.

Veelgestelde vragen

In dit artikel hebben we alle ins en outs besproken met betrekking tot staande bokszakken. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog een vraag hebt, die niet aan bod is gekomen in het artikel. Als dat het geval is, lees dan snel verder! Hieronder vind je namelijk een aantal veel gestelde vragen over staande bokszakken, wie weet staat jouw vraag hier ook wel tussen?

 Zo niet? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zit er best wel wat variatie in de gewichten van de verschillende staande bokszakken. Er is geen vast ‘beste’ gewicht voor een staande bokszak, dit is helemaal afhankelijk van de kracht die je zal uitoefenen op de boks paal en jouw eigen lengte. Over het algemeen wordt 80 kilo of meer aan vulling in de voet van de boks paal wel geadviseerd, om te voorkomen dat de boks paal zal verschuiven tijdens het trainen.

Ook voor de prijs geldt, dat er grote verschillen zitten tussen de diverse boks palen. Het is natuurlijk niet persé zo dat de duurste bokszak ook de beste is, maar als je op zoek bent naar een kwalitatief goede boks paal, is een bedrag van rond de €300,- een goede richtprijs.

Eigenlijk dien je iedere staande bokszak nog zelf te vullen. Dit lijkt misschien gek, maar is juist handig, zodat je je niet kapot sjouwt om de reeds gevulde bokszak op de juiste plaats te krijgen. De wijze van vullen verschilt per bokszak. Vaak wordt er iets in de vorm van een trechter meegeleverd om het vullen te vergemakkelijken.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!