Beste spijkermat top 5 2023!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
beste-spijkermat

Een spijkermat wordt tegenwoordig door steeds meer mensen gebruikt. Dit is ook niet gek, een spijkermat heeft namelijk een groot aantal voordelen voor het geestelijk en lichamelijk welbevinden. Wil jij graag meer weten over spijkermatten, bijvoorbeeld omdat je zelf een spijkermat wil gaan kopen?

In dit artikel vertellen we je wat er allemaal mogelijk is met een spijkermat en waar je precies op moet letten, als je een eigen spijkermat gaat aanschaffen. Kortom, alle informatie over spijkermatten waar jij naar op zoek bent, vind je hieronder.

Wellicht heb je ook wel eens van de term ‘acupressuurmat’ gehoord en ben je benieuwd wat nu precies het verschil is tussen een spijkermat en een acupressuurmat? Het antwoord hierop is eigenlijk heel erg simpel, er is namelijk helemaal geen verschil! Spijkermat en acupressuurmat zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde voorwerp.

Wel zijn er veel verschillende soorten en maten spijkermatten (en dus acupressuurmatten) en is er tussen verschillende matten ook zeker een kwaliteitsverschil mogelijk.

Top 5 beste spijkermat (sets)

Het aanbod aan spijkermatten is tegenwoordig ontzettend groot, niet gek dus als je door de bomen het bos niet meer ziet als je een spijkermat wil kopen. Zoals hierboven al gezegd, zijn echter lang niet alle spijkermatten met elkaar te vergelijken en zitten er zeker (kwalitatieve) verschillen tussen de diverse matten. Om je een handje te helpen bij het kiezen voor een goede spijkermat (set), vind je hieronder onze top 5 beste spijkermatten.

1. BrellaVio spijkermat set

Onze absolute nummer 1 is de BrellaVio spijkermat set! Deze set bestaat uit maar liefst drie onderdelen: de spijkermat zelf, een spijkermat kussen en een handige topper.

De spijkermat bevat in totaal meer dan 8500 drukpunten. De topper kun je gebruiken, wanneer het directe contact met de spijkermat toch (nog) iets te gevoelig voor je is, zo kun je de intensiteit van de stimulatie langzaam opbouwen.

De afmetingen van de BrellaVio spijkermat zijn 74 x 44 centimeter en deze set is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voordelen

Nadelen

2. Flowee spijkermat

De spijkermat van Flowee is één van de meest gebruikte spijkermatten, Flowee is namelijk één van de bekendste en grootste merken van acupressuurmatten. Deze spijkermat bevat in totaal 8800 drukpunten. De spijkermat is verkrijgbaar enkel als spijkermat maar ook als set waarbij je naast de mat ook een kussen ontvangt.

De afmetingen van de mat zijn 74 x 45 centimeter en de Flowee spijkermat (set) is eveneens verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voordelen

Nadelen

3. PuraVida spijkermat pakket

In dit pakket van PuraVida zit een spijkermat en een bijbehorend spijkermat kussen. Deze spijkermat en kussen bevatten in totaal meer dan 9000 drukpunten!

De afmetingen van de mat zijn wel iets kleiner dan de voorgaande twee spijkermatten, namelijk: 68 x 42 centimeter. Deze spijkermat met kussen is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Voordelen

Nadelen

4. LÉBOL spijkermat set

Op nummer 4 in onze top 5 vind je de spijkermat set van het merk LÉBOL. Deze set is zeer uitgebreid! Hij bevat namelijk een spijkermat en een spijkermat kussen, maar ook een spijkerbal en een handig opbouwschema.

De spijkerbal is zeer compact en doordat hij rond is, kun je hiermee ook plekken bereiken die de mat en het kussen niet gemakkelijk kunnen raken.

Het opbouwschema wordt meegeleverd in de vorm van een E-book, waarmee je de mat stapsgewijs in gebruik kunt nemen.

De afmetingen van de mat zijn 66 x 41 centimeter en de set bevat in totaal 8200 drukpunten.

Voordelen

Nadelen

We sluiten deze top 5 af met de spijkermat van Spiru, ook een zeer bekende leverancier van spijkermatten. Deze spijkermat is gemaakt van katoen, wat luchtdoorlatend en slijtvast is. De spikes op de mat zijn in de vorm van lotus bloemen gemaakt en hebben een zeer goede kwaliteit.

De afmetingen van deze mat zijn 78 x 45 centimeter en de mat wordt geleverd in een mooie donker-/aquablauwe kleurencombinatie.

Voordelen

Nadelen

De voordelen van een spijkermat & spijkermat kussen

Een spijkermat heeft diverse voordelen, zo zorgt het gebruik van een spijkermat er onder andere voor dat je stresslevel omlaaggaat, je spierspanning vermindert, je slaapkwaliteit verbetert en dat de bloedcirculatie in je lichaam wordt gestimuleerd.

Je kunt een spijkermat voor een nog groter effect ook gebruiken in combinatie of afgewisseld met een bijbehorend spijkermat kussen. Een spijkermat kussen werkt volgens hetzelfde principe als een spijkermat, maar zoals de naam al een beetje doet vermoeden, is dit kussen half rond van vorm en leg je het spijkermat kussen in je nek. Op deze manier kun je specifiek druk laten uitoefenen op je schouders en nek, bijvoorbeeld terwijl je op de spijkermat ligt met de rest van je lichaam.

Wanneer je geen gebruik maakt van een spjikermat kussen, zal het gebied rondom je nek de mat meestal (bijna) niet raken, daarom is een spijkermat kussen echt wel van toegevoegde waarde voor een complete stimulatie van alle drukpunten in het lichaam.

Een spijkermat kopen, waar moet je op letten?

Ben jij van plan een spijkermat te kopen? Dan geven wij jou graag wat tips, zodat jij de voor jou perfecte spijkermat uit kunt kiezen.

Ten eerste is het belangrijk om de verschillende soorten en merken matten uitvoerig met elkaar te vergelijken, hierbij is het goed om te bekijken welke spijkermatten ook een bijbehorend spijkermat kussen hebben. Je zult merken dat dit namelijk toch wel erg prettig is om ook te hebben, wanneer je een spijkermat aanschaft. 

Ook verschilt het aantal drukpunten per spijkermat en heeft iedere mat weer andere afmetingen. Dit zijn dus ook zaken om zeker goed te bekijken. 

Als laatste is het goed om niet direct voor het goedkoopste model te gaan, maar te kiezen voor een kwalitatief goede spijkermat (en dit hoeft zeker niet altijd het duurste model te zijn). Hierdoor zal je er langer plezier van hebben en er ook meer effect van merken.

Wanneer en hoe gebruik je een spijkermat?

Iedereen gebruikt een spijkermat op zijn of haar eigen manier, er is namelijk geen ‘voorgeschreven wijze’ om een spijkermat te gebruiken. Ben jij op zoek naar uitleg voor het gebruik van jouw spijkermat? Bekijk dan onderstaande video eens. Hierin krijg je een gedetailleerde uitleg en instructies met betrekking tot het gebruik van een spijkermat.

Oefeningen op een spijkermat

Je zal versteld staan van het aantal oefeningen dat je kunt doen op een spijkermat. Wellicht denk je bij een spijkermat meteen aan het liggen op de mat, maar lang niet alle oefeningen worden liggend uitgevoerd. Het gebruik van een spijkermat kussen geeft alleen nog maar extra mogelijkheden qua oefeningen.

Om je wat inspiratie te geven met betrekking tot mogelijke oefeningen op een spijkermat, raden we je aan om dit filmpje en de andere video’s op dit kanaal eens te bekijken. In deze instructievideo’s worden stap voor stap per lichaamsdeel een aantal mogelijke oefeningen duidelijk uitgelegd.

Veelgestelde vragen

In dit artikel hebben we je uitgelegd wat de voordelen zijn van het gebruik van een spijkermat. Waar je op dient te letten als je zelf een spijkermat wil aanschaffen en hebben we je inspiratie gegeven voor de manier waarop je jouw spijkermat kunt gebruiken.

Verder heb je ook kunnen lezen wat volgens ons de 5 beste spijkermatten van dit moment zijn. Mocht het desondanks zo zijn dat toch nog niet al jouw vragen over spijkermatten beantwoord zijn. Lees dan snel verder, want hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over spijkermatten. 

Heb je toch nog een vraag? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina.

Net zoals de spijkermat en de acupressuurmat, is ook een Shakti Mat in principe hetzelfde als een spijkermat. Een Shakti Mat is simpelweg een bepaald type spijkermat, zoals er nog vele andere typen spijkermatten zijn.

Dit is helemaal afhankelijk van de kwaliteit van jouw spijkermat en de intensiteit waarmee jij gebruik maakt van de spijkermat. Een kwalitatief goede spijkermat kan in principe vele jaren meegaan, zonder duidelijke tekenen van slijtage te vertonen.

Bij een spijkermat is het zo dat naarmate je er meer gebruik van maakt, je lichaam ook steeds beter went aan de stimulatie door de drukpunten. Kortom, in het begin kunnen de drukpunten nog erg gevoelig zijn, maar dit trekt na verloop van tijd weg. Vind jij het echt nog te pijnlijk om bijvoorbeeld op de spijkermat te liggen? Probeer dan eerst de oefeningen te doen met een topper op de spijkermat (zie bijvoorbeeld spijkermat 1 van onze top 5), of om met een dunne laag kleding aan op de mat te gaan liggen.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!