Post workout supplementen top 6!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
post workout

Post workouts worden door veel sporters gezien als een vast onderdeel van de trainingsroutine en worden ook steeds populairder. Er is dan ook een ruime keuze aan post workouts op de markt, zowel qua merken als qua samenstelling. Wil jij meer weten over post workouts en ben je benieuwd naar onze top 6 beste post workout supplementen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alle ins en outs met betrekking tot post workouts!

Een post workout is een maaltijd of supplement dat je ná de training neemt en is het tegenovergestelde van een pre workout, welke je vóór de training neemt. Een post workout kun je dus nemen in de vorm van een maaltijd, maar ook in de vorm van een post workout supplement, hetgeen vaak in de vorm van een shake wordt ingenomen.

Top 6 beste post workouts

Ben jij op zoek naar de beste post workout, maar weet je niet goed waar je op dient te letten? Hieronder vind je onze top 6 beste post workouts, waarin we de kenmerken van de diverse producten toelichten en je een opsomming geven van de voor- en nadelen van de post workouts.

1. Cell-Tech – Muscletech

Op de eerste plek in onze top 6 staat Cell-Tech van Muscletech. Dit is volgens ons het beste post workout supplement, omdat het zeer volledig is. Cell-Tech is samengesteld uit een combinatie van Creatine, Taurine, BCAA (aminozuren) en diverse belangrijke vitaminen en mineralen.

Kortom, dit post workout supplement bevat alles wat je lichaam nodig heeft na een intensieve training. Cell-Tech zit in een pot van ongeveer 2,7 kilogram en één dosering bestaat uit 49 gram.

Voordelen

Nadelen

2. Advanced Post Workout – XXL Nutrition

Ook deze post workout is een aanrader en bevat precies wat jouw lichaam nodig heeft na een training. Advanced Post Workout van XXL Nutrition bevat de gepatenteerde ingrediënten PeptoPro en Vitargo, PeptoPro zorgt voor 19 gram eiwit per dosering en Vitargo zorgt voor 42 gram koolhydraten per dosering.

Advanced Post Workout is verkrijgbaar in een pot van 1050 of 2400 gram en één dosering bestaat uit 70 gram van dit poeder, gemengd met een drank naar keuze.

Voordelen

Nadelen

3. All-in-one recovery – Bulk

De All-in-one Recovery van Bulk is een ander voorbeeld van een post workout met een perfecte samenstelling. Het product bevat creatine, eiwitten, koolhydraten en BCAA. Kortom, een zeer complete mix om je lichaam te ondersteunen na het trainen.

Deze post workout wordt geleverd in een zak, waarbij je keuze hebt uit 500 gram, 1 kilogram, 2,5 kilogram of 5 kilogram. Eén dosering bevat 60 gram poeder, dat gemengd dient te worden met water.

Voordelen

Nadelen

4. All-in-one perform – Myprotein

Op nummer 4 in onze top 6 vind je de een post workout supplement van Myprotein. Zoals de naam al zegt, is dit een alles-in-één mix die alle bestanddelen bevat die je lichaam na een training nodig heeft. In deze mix zitten dan ook creatine, koolhydraten en HMB (een stof die ontstaat na afbraak van bepaalde aminozuren).

Ook deze post workout zit in een zak, deze zak bevat 2,5 kilogram en per dosering wordt aangeraden om ongeveer 70 gram hiervan te mengen met melk of water.

Voordelen

Nadelen

5. Reload Post Workout – Pure

Deze post workout van Pure is samengesteld uit diverse soorten koolhydraten en bevat hiernaast onder andere eiwitten, creatine, BCAA en calcium. Wederom een effectieve mix om jouw lichaam mee te ondersteunen na een zware training.

Deze post workout zit in een pot van 2 kilogram, iedere dosering bevat 70 gram.

Voordelen

Nadelen

6. Perfect Post Workout – Body & Fit

We sluiten onze top 6 af met de Perfect Post Workout van Body & Fit, ook dit is zeker een post workout die wij aanraden. Ook dit is een zeer compleet product, dat bestaat uit een mix van diverse aminozuren (waaronder BCAA), creatine, PeptoPro, een mix van diverse soorten koolhydraten en een aantal toegevoegde vitaminen en mineralen.

Een echt alles-in-één post workout supplement dus! Deze post workout zit in een pot van 1,6 kilogram en een dosering bevat 80 gram.

Voordelen

Nadelen

Is een post workout noodzakelijk?

Na het lezen van bovenstaande informatie over post workouts, zul je je misschien afvragen of het nemen van een post workout echt noodzakelijk is na het trainen? Het nemen van een post workout is echt ten zeerste aan te raden wanneer je intensief traint en als doel hebt om je spieren op te bouwen.

Wanneer je traint, breng je als het ware een klein beetje ‘schade’ toe aan je spieren. Je lichaam zal deze schade gaan herstellen en hierbij vindt er spieropbouw plaats. Met behulp van een post workout, kun je je lichaam hierbij ondersteunen en dit proces dus versnellen. Dit kun je op effectieve wijze doen met het één van de post workout shakes die hierboven vermeld staan, zoals Cell-Tech of Advanced Post Workout.

Naast het gebruik van supplementen, kun je ook een post workout nemen in de vorm van een maaltijd. Houd hierbij een verdeling tussen de koolhydraten en eiwitten aan van 3 staat tot 1. Enkele voorbeelden van geschikte post workout maaltijden zijn havermout met eiwitpoeder en banaan, zalm met aardappelen of rijst met groenten en kip.

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebt over post workouts en het gebruik hiervan. Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Aangeraden wordt om een post workout ongeveer 3 kwartier na je trainen te nemen, voor een zo optimaal mogelijk effect.

Het is geen enkel probleem om zowel een pre workout als een post workout te nemen. Aangezien een pre en post workout een compleet ander doel en een andere timing hebben, is het juist aan te raden om beiden te nemen.

Dit maakt in principe niets uit. Het makkelijke van een supplement is, is dat je zeker bent van een optimale samenstelling. Bij een maaltijd dien je dit zelf af te stemmen, maar het eten van een maaltijd heeft ook weer voordelen ten opzichte van een post workout shake. Kortom, geen van beide opties is effectiever, mits je goed let op de ingrediënten.

Op zoek naar meer supplementen?

Artikelen over de beste plantaardige eiwitten, beste creatine, beste fatburners en vegan collageen poeder vind je uiteraard ook hier op myfitlifestyle.nl!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!