Top 6 beste nekmassage apparaten!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
nekmassage apparaat

Een nekmassage apparaat, ook wel nekmassage kussen genoemd, is op dit moment erg populair. Nekmassage apparaten zijn namelijk een goede manier om een stijve nek en/of blessures te voorkomen en natuurlijk is een lekkere massage van je nek op zijn tijd helemaal zo gek nog niet!

Nekmassage apparaten kunnen gebruikt worden wanneer je veel sport en je nekspieren zo optimaal mogelijk wil laten herstellen tussen trainingen in, maar ook zonder te sporten, kun je veel baat hebben bij het gebruik van een nekmassage kussen. Onze nek heeft in het dagelijks leven namelijk veel te verduren en nekklachten als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde werk- of lichaamshouding zijn dan ook veel voorkomend.

Een nekmassage apparaat kan dit tegengaan en kan jouw stijve of pijnlijke nek weer soepel en pijnvrij maken. Zoals gezegd is de keuze aan nekmassage apparaten enorm groot, ieder merk en type heeft weer zijn eigen kenmerken. Als jij je aan het oriënteren bent op het aanschaffen van een nekmassage apparaat, maar door de bomen het bos niet meer ziet door het grote aanbod, lees dan snel verder. In dit artikel vind je namelijk onze top 6 beste nekmassage apparaten van dit moment!

Een nekmassage apparaat is een apparaat dat is ontworpen om de spieren in de nek en schouders te masseren. Het apparaat kan verschillende functies hebben, zoals vibrerende of pulserende massage, warmtetherapie, acupressuur of shiatsu-massage.

Het kan handig zijn voor mensen die last hebben van nekpijn, stijve nekspieren, hoofdpijn of vermoeidheid. Door de massage kan de bloedcirculatie in de nek verbeteren, wat kan helpen om pijn en stijfheid te verminderen en de spieren te ontspannen.

Er zijn verschillende soorten nekmassage apparaten op de markt, variërend van kleine draagbare apparaten tot grotere, geavanceerde modellen die zijn ontworpen voor gebruik thuis of in de spa. 

Top 6 beste nekmassage apparaten

Om je een goed beeld te geven van de verschillende nekmassage apparaten, hebben we hieronder onze favorietenlijst voor je opgesteld. Bij ieder apparaat vind je een duidelijke omschrijving van het apparaat en een opsomming van de belangrijkste voor- en nadelen.

1. Sensational Shiatsu massage kussen – FAMBZ

We starten onze top 6 met het shiatsu massage kussen van FAMBZ. Dit massage kussen is ontzettend prettig in gebruik en bootst het gevoel van een natuurlijke massage zo goed mogelijk na. Het kussen beschikt over 4 massagekoppen aan iedere zijde, er is verder keuze uit 3 verschillende massage snelheden en 2 verschillende infrarood warmte levels.

Het massage kussen kan worden opgeladen met een USB-kabel en beschikt zelfs over een mogelijkheid om in de auto opgeladen te worden. Dit shiatsu massage kussen is grotendeels gemaakt van kunstleer en kan door zijn flexibiliteit ook gebruikt worden voor het masseren van andere lichaamsdelen, zoals de schouders of benen.

Voordelen

Nadelen

2. Shiatsu nekmassage apparaat – Sanbo

Op nummer 2 staat wat ons betreft dit nekmassage apparaat van Sanbo. Ook dit kussen heeft maar liefst 8 massagekoppen in totaal en maakt gebruik van infrarood warmte tijdens de massage, maar kan ook zonder warmte aangezet worden.

Verder beschikt dit massage kussen over een extra lange USB-oplaadkabel en een oplader voor in de auto. Ook dit massageapparaat is grotendeels gemaakt van kunstleer en kan voor andere lichaamsdelen dan de nek gebruikt worden.

Voordelen

Nadelen

3. Ultimate infrarood nekmassage apparaat – FAMBZ

Nog een notering in onze top 6 voor het merk FAMBZ, met het ultimate infrarood nekmassage apparaat. Dit apparaat ziet er wat anders uit dan de twee hierboven genoemde apparaten en maakt dan ook geen gebruik van losse massagekoppen/knobbels, maar beschikt over siliconen pulse pads.

Het geeft je de keuze uit 5 verschillende massagetechnieken en maakt ook gebruik van infrarood technologie. Verder kun je de massage op maar liefst 16 verschillende snelheden laten uitvoeren, het opladen gebeurt via een USB-aansluiting.

Voordelen

Nadelen

4. Massagekussen met draagtas – Nordwall

Ook dit nekmassage apparaat van het merk Nordwall verdient een plek in onze top 6. Dit shiatsu massage kussen beschikt over 8 massagekoppen en een infrarood functie voor warmte. Er kan gekozen worden voor 3 verschillende snelheden van de massage en er wordt een handige draagtas meegeleverd, waardoor je het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Een verschil met de meeste van de voorgaande nekmassage apparaten, is het feit dat dit apparaat niet draadloos werkt. Een voordeel hiervan is dan weer dat dit zorgt voor een krachtigere massage in vergelijking met draadloze exemplaren.

Ook dit massage kussen wordt geleverd met een aansluiting voor in de auto, zodat je ook onderweg kunt genieten van een heerlijke massage.

Voordelen

Nadelen

5. Shiatsu nekmassage apparaat – Medisana

Onze volgende favoriet is het nekmassage apparaat van Medisana. Dit vrij compacte shiatsu massage kussen is op 3 verschillende snelheden te gebruiken en maakt gebruik van infrarood warmte technologie, maar kan ook zonder infrarood functie gebruikt worden.

Het kussen is vrij flexibel en kan daarom ook uitstekend gebruikt worden voor andere lichaamsdelen, zoals benen en de rug. Dit is een draadloos massageapparaat gemaakt van polyester, dat opgeladen kan worden met behulp van een adapter.

Voordelen

Nadelen

6. Premium Shiatsu massage kussen – Vitalic

We sluiten deze top 6 af met het Premium Shiatsu massage kussen van het merk Vitalic. Dit massage kussen beschikt over massageballen die twee kanten op kunnen draaien. Verder heeft dit kussen een speciale cover, welke om het apparaat gedaan kan worden, om de intensiteit van de massage te verminderen.

Dit shiatsu massage kussen beschikt over een normale oplader met extra lang snoer en een oplader voor in de auto, maar kan niet draadloos gebruikt worden.

Voordelen

Nadelen

Wat zijn de voordelen van een nekmassage apparaat?

Het gebruik van een nekmassage apparaat kan verschillende voordelen hebben. Hieronder benoemen we er een aantal.

 1. Pijnverlichting:
  Nekmassage apparaten kunnen helpen bij het verminderen van nek- en schouderpijn. Door de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden spanningen en knopen in de spieren losgemaakt, waardoor pijn wordt verminderd.
 2. Vermindering van stress:
  Een nekmassage kan helpen om stress en spanning te verminderen. Het helpt om de spieren te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren, waardoor je je ontspannen en kalmer voelt.
 3. Verbetering van de slaap:
  Een nekmassage voor het slapen gaan kan helpen om beter te slapen. Het kan helpen om je geest en lichaam te ontspannen en stress te verminderen, wat kan leiden tot een diepere en meer rustgevende slaap.
 4. Verbetert de bloedcirculatie:
  Een nekmassage kan de bloedcirculatie in de nek en schouders verbeteren, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden afgevoerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
 5. Verbetering van de houding:
  Door de massage worden de spieren in de nek en schouders losgemaakt, wat kan helpen om de houding te verbeteren. Door de ontspanning van de spieren, worden spanningen en knopen losgemaakt, waardoor het makkelijker wordt om de schouders recht te houden.
 6. Gemakkelijk te gebruiken:
  Nekmassage apparaten zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen overal worden gebruikt. Ze zijn handig voor thuisgebruik en kunnen ook worden meegenomen naar het werk, tijdens het reizen of tijdens andere activiteiten.

Voor wie is een nekmassage apparaat geschikt?

Een nekmassage apparaat kan voor veel mensen geschikt zijn, zoals:

 1. Mensen met nek- en schouderpijn:
  Een nekmassage apparaat kan helpen bij het verminderen van nek- en schouderpijn die wordt veroorzaakt door spierspanning, stress en verkeerde houding.
 2. Mensen die veel achter een bureau werken:
  Mensen die langdurig achter een bureau werken, kunnen last krijgen van spanning en knopen in de nek en schouders. Een nekmassage apparaat kan helpen bij het verminderen van deze spanning en het verbeteren van de bloedcirculatie.
 3. Mensen die regelmatig sporten:
  Regelmatige sporters kunnen baat hebben bij een nekmassage apparaat omdat het kan helpen om spierpijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
 4. Mensen met een slechte houding:
  Een nekmassage apparaat kan helpen bij het verbeteren van de houding door spanning en knopen in de spieren los te maken, waardoor het gemakkelijker wordt om de schouders recht te houden.
 5. Mensen die veel stress hebben:
  Een nekmassage apparaat kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Door de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat kan helpen om het lichaam te ontspannen.

Voor wie is het niet geschikt?

Helaas is een nekmassage apparaat niet voor iedereen geschikt, vooral als er sprake is van bepaalde gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele voorbeelden in welke gevallen een nekmassage apparaat mogelijk niet geschikt is.

 1. Mensen met een nekblessure:
  Als je recentelijk een nekblessure hebt gehad of last hebt van een aandoening zoals een hernia in de nek, kan het gebruik van een nekmassage apparaat schadelijk zijn en de aandoening verergeren. Het is belangrijk om eerst een arts te raadplegen voordat je een nekmassage apparaat gebruikt als je een nekblessure hebt.
 2. Mensen met huidproblemen:
  Als je huidproblemen hebt zoals eczeem, psoriasis, huiduitslag of open wonden in het nek- en schoudergebied, kan het gebruik van een nekmassage apparaat schadelijk zijn en de aandoening verergeren.
 3. Mensen met hartproblemen:
  Als je last hebt van hartproblemen of een hoge bloeddruk, is het raadzaam om eerst met een arts te overleggen voordat je een nekmassage apparaat gebruikt, omdat massage kan leiden tot veranderingen in de bloeddruk en hartslag.
 4. Zwangere vrouwen:
  Het is raadzaam om eerst met een arts te overleggen voordat je een nekmassage apparaat gebruikt als je zwanger bent, omdat er mogelijk risico’s zijn verbonden aan massage tijdens de zwangerschap.
 5. Kinderen:
  Het is over het algemeen niet aanbevolen om een nekmassage apparaat te gebruiken bij kinderen zonder medische begeleiding.

Veelgestelde vragen

In dit artikel hebben we je alles verteld over nekmassage apparaten. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog met een vraag bent blijven zitten. Als dit zo is, lees dan snel verder, hieronder geven we namelijk antwoord op de meest gestelde vragen over dit apparaat. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Ja, nekmassage apparaten zijn over het algemeen veilig om te gebruiken. Echter, het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en voor gebruik de gebruiksaanwijzing te lezen om letsel te voorkomen. Als je gezondheidsproblemen hebt, is het raadzaam om met een arts te overleggen voordat je een nekmassage apparaat gaat gebruiken.

De tijd dat je een nekmassage apparaat gebruikt kan variëren afhankelijk van het type apparaat en persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen om niet langer dan 15-20 minuten per keer te masseren om overstimulatie van de spieren te voorkomen.

Ja, het is belangrijk om jouw nekmassage apparaat schoon te houden om bacteriën en ziektekiemen te voorkomen. Je kunt het apparaat schoonmaken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je het apparaat goed droogt voordat je het opbergt.

Op zoek naar andere specifieke massage apparaten?

Er zijn verschillende soorten massage apparaten beschikbaar voor verschillende delen van het lichaam en voor verschillende massage technieken. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Massage gun: dit apparaat heeft de vorm van een pistool en is ongeveer even groot als een föhn. Aan het uiteinde van het pistool zit meestal een zachte bol, die op en neer beweegt of vibreert. Deze bol beweeg je langzaam en voorzichtig over je lichaam.

Massagestoel: Dit apparaat is ontworpen om de spieren in je gehele lichaam te masseren waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende massage technieken, zoals vibratie, kneden en rollen.

Voetmassage apparaat: Deze apparaten masseren de voeten en kunnen worden gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren, pijn en spanning in de voeten te verminderen en de algehele ontspanning te bevorderen.

Handmassage apparaten: Deze apparaten zijn ontworpen om de handen te masseren en kunnen worden gebruikt om pijn en spanning in de handen te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de handen te ontspannen.

Gezichtsmassage apparaat: Deze apparaten zijn ontworpen om de huid in je gezicht te versterken, verstevigen en te verbeteren door productie en circulatie van collageen te stimuleren. 

Hoofdmassage apparaat: Deze apparaten zijn ontworpen om de hoofdhuid te masseren en kunnen worden gebruikt om stress en spanning in de hoofdhuid te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de algehele ontspanning te bevorderen.

Of benieuwd naar handmatige massage middelen?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!