MotionCiser review: Top of flop?

Laatste update 10 maart 2024 Marian
motionciser review

De MotionCiser van Dr. Ho kom je tegenwoordig steeds vaker tegen, bijvoorbeeld op televisie of online. Dit voetmassage apparaat is dan ook erg populair en veel mensen besloten al om zelf een MotionCiser aan te schaffen.

Ben jij ook van plan om een MotionCiser aan te schaffen, maar twijfel je of het wel echt een effectief apparaat is, waar jij baat bij zult hebben? Of heb je pas net van de MotionCiser gehoord en wil je graag iets meer weten over dit apparaat?

Lees dan snel verder, want wij hebben de MotionCiser voor je getest en in dit artikel geven we jou onze eerlijke mening en vertellen wij je hoe wij het gebruik van de MotionCiser ervaren hebben.

motionciser

Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie, want wat is de MotionCiser nu precies voor apparaat?

De MotionCiser is een voetmassage apparaat met verschillende extra functies. De MotionCiser is op de markt gebracht door een arts uit Canada: Dr. Ho, met als doel het verbeteren van been- en voetklachten bij zijn patiënten.

De MotionCiser ziet eruit als een soort verhoogd plateau met 2 pedalen, waarop de voeten geplaatst kunnen worden. Nadat je je voeten op het apparaat hebt geplaatst, kun je genieten van een massage. Deze massage heeft drie effectieve elementen: vibraties, loopsimulatie en warmte.

Door de combinatie van deze 3 elementen zou de MotionCiser diverse positieve effecten op het lichaam hebben. 

Wat zijn de voordelen van MotionCiser?

Hieronder hebben we kort voor je onder elkaar gezet welke gezondheidsvoordelen de MotionCiser volgens DR-Ho zou kunnen opleveren:

  • Het verminderen van pijn in de benen die veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld gewrichtspijn of zwelling door vochtophoping.

  • Stimulatie van de bloedsomloop, waardoor bijvoorbeeld wondjes en littekens sneller zullen genezen.

  • Spierspanning in de benen verminderen, vanaf de voeten tot aan de heupen.

  • Het geven van een ontspannen en stressvrij gevoel.

  • Voor de koudere maanden van het jaar: het verwarmen van de voeten voor een behaaglijk warm gevoel.

Zoals je kunt lezen is dit een flinke lijst met gunstige effecten, maar is de MotionCiser inderdaad zo’n top apparaat als het in eerste instantie lijkt? Ons antwoord op deze vraag lees je hieronder.

Wat vinden andere gebruikers?

Om te beginnen, hebben we onderzoek gedaan naar de meningen van andere gebruikers van de MotionCiser. Op deze manier kunnen we een breed gefundeerd oordeel geven over de MotionCiser, dat niet alleen op onze eigen ervaring berust.

In de online reviews over de MotionCiser komen veel positieve ervaringen naar voren, er zijn zelfs meerdere gebruikers die de MotionCiser als ‘wondermiddel’ omschrijven. Veelal wordt aangegeven dat de MotionCiser effectief is om pijn in de benen te verminderen, ook geven gebruikers aan dat zij minder last hebben van gezwollen benen sinds zij de MotionCiser zijn gaan gebruiken.

Buiten alle gunstige effecten die genoemd worden, zijn ook de meeste mensen die dit apparaat regelmatig gebruiken erg te spreken over de ‘massage’ zelf. Zij geven aan dat zij de massage van de MotionCiser echt als rustmoment ervaren, bijvoorbeeld na een lange dag werken waarop zij veel hebben gelopen of gestaan.

Zijn er dan helemaal geen negatieve punten die genoemd worden? Jawel, zo zijn er mensen die aangeven dat zij de MotionCiser wel erg duur vinden en er zijn ook mensen die aangeven dat zij eigenlijk niet zoveel effect hebben gemerkt na gebruik van de MotionCiser. Deze meningen vormen echter slechts een zeer klein deel van het totaal aantal beoordelingen van de MotionCiser.

Kortom, bijna alle gebruikers van dit apparaat zijn hier erg over te spreken en merken op meerdere manieren duidelijk positief effect.

Onze ervaring met de MotionCiser

Zoals gezegd, hebben wij de MotionCiser zelf ook getest. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat wij zelf geen specifieke klachten aan onze benen ervaarden voordat we de MotionCiser gingen gebruiken. Veel mensen kiezen voor de MotionCiser, omdat zij bijvoorbeeld last hebben van pijnlijke gewrichten en/of zwelling van de benen. Dit was bij ons dus niet het geval, wel hebben wij de MotionCiser ook gebruikt na het trainen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij zijn enthousiast over de MotionCiser! Allereerst is de ‘behandeling’ van de MotionCiser erg prettig en geeft dit direct ontspanning, niet alleen in je voeten, maar eigenlijk wel in je hele lichaam. Je merkt echt dat je tot rust komt en dat de spanning uit je lichaam verdwijnt.

Verder merkten wij echt dat onze benen na het gebruik van de MotionCiser weer ‘als herboren’ aanvoelden. Zeker na een training kan het af en toe voelen alsof er lood in je schoenen zit, dit gevoel gaat helemaal weg na een half uurtje plaatsnemen op de MotionCiser. Wij kunnen ons dan ook zeker voorstellen dat de MotionCiser een effectief hulpmiddel kan zijn wanneer je last hebt van pijnlijke of zwaar aanvoelende benen.

Alles bij elkaar genomen is de MotionCiser volgens ons dus zeker zijn geld waard en als je twijfelt om de MotionCiser aan te schaffen, zeggen wij zeker: doen!

Ben jij op zoek naar een voetmassage apparaat en wil je eigenlijk ook graag nog wat andere soorten en modellen in jouw afweging voor de aanschaf hiervan opnemen? Lees dan ook zeker ons artikel over de top 6 beste voetmassage apparaten van dit moment.

Op zoek naar een ander massage apparaat?

Er zijn verschillende soorten massage apparaten beschikbaar voor verschillende delen van het lichaam en voor verschillende massage technieken. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Massage gun: dit apparaat heeft de vorm van een pistool en is ongeveer even groot als een föhn. Aan het uiteinde van het pistool zit meestal een zachte bol, die op en neer beweegt of vibreert. Deze bol beweeg je langzaam en voorzichtig over je lichaam.

Massagestoel: Dit apparaat is ontworpen om de spieren in je gehele lichaam te masseren waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende massage technieken, zoals vibratie, kneden en rollen.

Nekmassage apparaat: Met een nekmassage apparaat masseer je specifiek je nek. Heb je vaak last van stijve en pijnlijke spieren in je nek, dan kan dit apparaat voor wat ontspanning zorgen.

Handmassage apparaten: Deze apparaten zijn ontworpen om de handen te masseren en kunnen worden gebruikt om pijn en spanning in de handen te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de handen te ontspannen.

Gezichtsmassage apparaat: Deze apparaten zijn ontworpen om de huid in je gezicht te versterken, verstevigen en te verbeteren door productie en circulatie van collageen te stimuleren. 

Hoofdmassage apparaten: Deze apparaten zijn ontworpen om de hoofdhuid te masseren en kunnen worden gebruikt om stress en spanning in de hoofdhuid te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de algehele ontspanning te bevorderen.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!