Met Mindfulness voor het dagelijkse leven weer lekker in je vel? Review van de cursus

Laatste update 10 maart 2024 Marian
Mindfulness voor het dagelijkse leven

Heb jij dat ook weleens dat er allerlei gedachtes als een sneltrein door je hoofd razen? En dat er dan ook nog zo’n kritisch stemmetje in je hoofd je constant maar commentaar geeft? Dat maar roept dat het beter kan? 

Of dat je altijd maar bezig bent wat anderen van jou denken? En steeds piekert over een situatie die zich eerder heeft voorgedaan en je blijft bedenken wat je eigenlijk had moeten doen of zeggen? En je vervolgens boos bent op jezelf, had ik maar…..?

Ik dacht altijd, ik ben gewoon kritisch naar mezelf en ben nu eenmaal anders dan anderen….
Totdat ik me meer ben gaan verdiepen in mindfulness. Ik vond het altijd zweverig, maar merkte door er steeds meer over te lezen, dat dit helemaal niet zo is!

Ik heb verschillende Mindfulness trainingen gevolgd, want ik merkte dat alleen er over lezen toch iets anders is dan het ook daadwerkelijk toepassen. Eén van die trainingen die ik heb gedaan is
 Mindfulness voor het dagelijkse leven. En daarover heb ik deze uitgebreide review geschreven. Zo weet jij wat je kan verwachten als je overweegt ook deze cursus te gaan doen.

Mindfulness betekent “leven met volle aandacht”. In deze gemoedstoestand ben je je heel bewust van je eigen fysieke ervaring, gevoelens en gedachten zonder dat je meteen overgaat op automatische reacties. Je observeert jezelf als het ware. 

Als je jezelf bijvoorbeeld bewust bent van een negatieve gedachte en deze ook zo kunt benoemen, kan je daarna ook rustig bedenken wat je ermee wil doen, of nog beter, besluiten er niets mee te doen. Dit geeft heel veel rust en zo laat je je niet leiden door je gedachtes, maar leidt jij jouw gedachtes en acties. Je krijgt dus als het ware controle over je “mind”.

In het drukke leven dat we leiden schreeuwt ons brein om rust. Stress op het werk of met een burn-out thuis komt steeds vaker voor. Door alle drukte hebben we weinig focus en proberen we 10 ballen tegelijk in de lucht te houden, Daardoor word je minder creatief en is er geen ruimte om na te denken wat nu echt belangrijk voor
 je is en waar jij gelukkig van wordt.

Mindfulness klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het niet. Het is vooral bedoeld om op een praktische manier weer plezier in je leven te krijgen waarin je liefde, rust en waardering ervaart.

De voordelen van mindfulness

Dat mindfulness de laatste tijd razend populair is, is natuurlijk niet voor niets. Het heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Zo ervaar je:

 • Minder stress
 • Een betere focus en concentratie
 • Een betere emotionele balans
 • Meer creativiteit
 • Meer tevredenheid en geluk
 • Een betere relatie met jezelf en anderen
 • Een betere nachtrust

Voor wie is de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven bestemd?

Als je jezelf in een van de volgende punten herkent is de cursus voor jou bestemd:

 • Je bent op zoek naar een praktische en eenvoudig te volgen cursus over Mindfulness 
 • Je hebt last van stress en zit niet lekker in je vel 
 • Je piekert veel en je brein krijgt maar geen rust
 • Je hebt iedere dag dezelfde negatieve gedachtes 
 • Je bent vooral bezig met verleden en toekomst en hebt het gevoel niet in het hier en nu te leven
 • Je hebt een onrustig gevoel en slaap slecht
 • Je wil meer leren over mindfulness om zo jouw beste leven te leiden

Wie is Rolf van Baalen?

Rolf en Melanie van Baalen Happy with yoga

Rolf van Baalen is de maker van deze cursus. Hij is erkend docent yoga en mindfulness. Samen met zijn vrouw Melanie van Baalen heeft hij de succesvolle website Happy with Yoga opgericht. De link naar de website vind je hier.

Op de website worden diverse yoga en mindfulness trainingen aangeboden. Naast Mindfulness voor het dagelijkse leven bieden zij o.a. ook de Cursus Yoga Stap voor Stap aan. Waar ik eerder ook een review over heb geschreven. Deze vind je 
hier.

Naast interessante blogs over yoga en mindfulness, vind je ook ervaringen van deelnemers aan de cursus terug op de website. Deze zijn overwegend positief. Waarbij je kunt lezen dat iedereen echt vanuit zijn of haar eigen leerdoelen resultaten behaalt. En dat het dus voor iedereen ook anders kan zijn, maar hoe dan ook altijd iets voor je oplevert. Dit klinkt oprecht, ik hou hier wel van! Ieder mens is tenslotte toch uniek. 

Wat houdt de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven in?

8 weken lang dagelijkse inspiratie en oefeningen!

Mindfulness voor het dagelijkse levenDe cursus duurt 8 weken en start op de zondag nadat je je hebt ingeschreven. Je krijgt dan iedere dag een inspirerende mail. Waarin je uitleg krijgt en een mindfulness oefening van maximaal 30 minuten. De oefeningen ontvang je in een audio of videobestand welke geschikt zijn voor alle devices (smartphone, Ipad, laptop. Ipod etc). Rolf is degene die je hoort en ziet in de filmpjes in de training. Hij heeft een fijne en rustige stem.

Er is bewust voor gekozen om de dagelijkse mails over 8 weken te verspreiden, zodat je niet heel veel informatie in 1 keer ontvangt. En op deze manier blijf je ook bezig met het oefenen van mindfulness, zodat je het steeds meer eigen maakt en het een gewoonte gaat worden. 

Je kunt zelf bepalen waar en hoe laat je de oefeningen doet. Het is wel aan te raden om hiervoor iedere dag een vast tijdstip te nemen, zodat het ook echt een
routine wordt. Bijvoorbeeld direct nadat je wakker wordt of voordat je naar bed gaat.

De filmpjes en alle informatie als naslagwerk

Zelf vond ik het handig om de filmpjes twee keer te bekijken. Zodat je de eerste keer rustig kunt luisteren wat de bedoeling is en de tweede keer mee kunt doen als je bijvoorbeeld je telefoon of Ipad voor je neerzet.

Het is namelijk niet iets wat je zo van de 1 op de andere dag volledig beheerst. Al zou dat natuurlijk best fijn zijn, van volle stress naar totale ontspanning in 1 dag! Maar met wat geduld en oefening gaan we dat ook bereiken en zul je na een aantal dagen al wel positieve verbeteringen bij jezelf merken.

Alles wat in de cursus wordt besproken krijg je dus ook via de mail. Op deze manier kan je alles rustig nalezen. Ook nadat de 8 weken voorbij zijn. Zo kan je iedere week nog wat teruglezen en de oefeningen doen. Kies bijvoorbeeld een aantal artikelen of oefeningen die voor jou erg inspirerend en goed werken. Ik heb er zelf bijvoorbeeld 7 geselecteerd en ben deze na de cursus wekelijks blijven doen. Ieder dag één opdracht of oefening.

Gratis bonusmodule: Mindfulness op het werk (t.w.v. € 27,-)

Als je je aanmeldt voor de cursus ontvang je ook de gratis bonusmodule: Mindfulness op het werk. In deze module leer je hoe je om kunt gaan met stress op het werk. Hoe je je grenzen stelt en de rust in jezelf bewaart. Omdat de meeste mensen meer tijd doorbrengen op het werk dan thuis is het een onderdeel dat uiteraard niet mag ontbreken in de training. Met de combinatie van deze tips en oefeningen voor op het werk en de tips en oefeningen uit de training, ben je in staat overal mindfulness toe te passen.  

Ervaringen met de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

Zoals eerder al genoemd vind je op de website van happy with yoga overwegend positieve ervaringen van mensen die de training gevolgd hebben. Ook op facebook vind ik veel positieve reacties terug over Rolf en Melanie en de trainingen en workshops die zij geven. 

Zelf heb ik de cursus ook gedaan. Wat ik er super goed en prettig aan vind is dat:

 • er een goede afwisseling is tussen theorie en praktijk
 • de theorie prettig leest door het gebruik van begrijpbare taal 
 • erg inspirerende stukken tekst bevat waardoor je wil blijven lezen
 • de video’s ook heel duidelijk en goed te volgen zijn

Ik merk zelf dat ik door het volgen van deze cursus me veel meer bewust ben geworden van bepaalde situaties. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ik zelf zoveel invloed kan hebben op mijn eigen gedachtes. Het feit dat je gedachtes hebt, maar ze niet bent, vind ik een geweldig inzicht! Zo kom je veel meer tot rust en leer je jezelf van een afstandje te observeren.

Als het negatieve stemmetje weer begint te praten of je ligt te piekeren, laat je je er niet meer door mee slepen. Dat scheelt een hele hoop negatieve energie en geeft je dus ook een veel beter gevoel!

Ik merk dat ik
veel minder gestrest ben, makkelijker zaken kan loslaten en veel meer aandacht heb voor wat er nu gebeurd. Ik merk  dat ik hierdoor een veel gelukkiger gevoel heb en meer geniet van alles wat er om mij heen gebeurd. Voor mij is de cursus dus echt waardevol.

Mijn oordeel over de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

Zoals je misschien al wel hebt gemerkt, ben ik erg enthousiast over deze cursus! Mede door de manier hoe deze training is opgebouwd, de begrijpelijke taal en zeer praktische oefeningen is het heel goed te volgen. Binnen een paar dagen merkte ik al een positief effect! 

Zoals eerder al genoemd, heb ik verschillende mindfulness trainingen gedaan, waar ik meer geld voor heb betaald. Maar die waren lang niet zo volledig en effectief. Ik ben dan ook fan van deze cursus en vind dat je echt waar voor je geld krijgt!

Kosten van de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

Voor de cursus betaal je met korting slechts €47,-. Hiervoor krijg je een hele complete training waarin je op een prettige manier kennis kunt maken met mindfulness. Het bedrag is eenmalig en geeft je onbeperkt toegang tot de online cursus met alle videobestanden en theorie. Deze kan je dus zo vaak terugkijken en lezen als je wil! Ook tot de bonusmodule, mindfulness op het werk, heb je onbeperkt toegang.

En mocht je nog twijfelen of na afloop niet tevreden zijn over de cursus? Rolf en Melanie bieden een 30 dagen niet goed geld terug garantie aan. Deze garantie houdt in dat, als jij aan het eind van de cursus niet beter in je vel zit, zij het aankoopbedrag aan je terug betalen! Gegarandeerd en zonder risico! Dus ben je nog niet zeker of deze cursus bij je past, dan kan je het met deze garantie risicoloos uitproberen.

Mindfulness voor het dagelijkse leven kopen

Wil jij ook beter in je vel zitten en starten met de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven? Dan kan dat via onderstaande button. Je komt dan op de website van Happy With Yoga waar je jezelf kunt aanmelden voor de cursus.

Wil jij ook beter in je vel zitten, minder last van stress hebben en meer kunnen genieten? Bestel dan NU de cursus via onderstaande link met korting voor maar € 47,- !

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!