Top 8 beste lifting straps!

Laatste update 5 juli 2023 Marian
lifting straps

Lifting straps, misschien heb je er al wel eens van gehoord of misschien zegt het je helemaal niets. Lifting straps, soms ook wel deadlift straps genoemd, worden met name gebruikt tijdens het tillen van gewichten aan een halter of het uitvoeren van deadlifts, om een betere grip op de halter stang te krijgen.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over lifting straps en geven we je onze top 8 beste lifting straps van dit moment. Kortom, als jij twijfelt om lifting straps te gaan gebruiken tijdens je training of als je toe bent aan een paar nieuwe lifting straps, lees dan snel verder!

Er zijn veel verschillende soorten lifting straps, maar in essentie hebben ze allemaal dezelfde werking. Een lifting strap is in feite een lange lap stof, met een dikte van ongeveer 4 centimeter, met aan één van de uiteinden een grote lus.

Door deze lus steek je je hand. Vervolgens trek je aan het andere uiteinde van de strap om de lus strak te trekken. Het deel van de strap dat vervolgens los onder je hand bungelt, wikkel je enkele malen om de halterstang heen die je op wil gaan tillen.

Top 8 beste lifting straps

De keuze aan lifting straps is tegenwoordig gigantisch. Niet zo gek dus, als jij door de bomen het bos niet meer ziet, wanneer je (nieuwe) lifting straps wil gaan aanschaffen. Om je een hier een handje bij te helpen hebben wij onze top 7 beste lifting straps van dit moment voor je onder elkaar gezet. Bij ieder model lifting strap, bespreken we in het kort de belangrijkste kenmerken en de diverse voor- en nadelen.

1. Lionetic Premium Lifting Straps

De lifting straps van Lionetic hebben rubber aan beide kanten van de strap zitten waardoor je meer grip hebt bij het tillen. Daarnaast zijn de straps gemaakt van premium kwaliteit katoen en rubber en heeft de strap een neopreen pad waardoor je geen last krijgt van je polsen.

Tot slot worden de straps geleverd met een handig opberg tasje waardoor je deze niet snel zult verliezen.

Voordelen

Nadelen

2. ATX Leather Lifting Straps

Deze leren deadlift straps van ATX geven uitstekende grip. De straps zijn 67 cm lang en 4 cm breed. De straps zijn gemaakt van echt leder en zijn hierdoor duurzaam en gaan lang mee. De lus van de straps is extra gestikt, zodat deze goed vast blijft zitten bij zware belasting.

Voordelen

Nadelen

3. Harbinger Pro Leather Lifting Straps

Deze straps zijn eveneens van leer gemaakt en bestaan uit drie separate lagen. De lus en strap zijn extra lang, voor een zo optimaal mogelijke grip. Ook is de lus is extra gestikt, zodat deze goed vast blijft zitten bij zware belasting.

Voordelen

Nadelen

4. Thor Athletics Lifting Straps

Deze lifting straps zijn gemaakt van katoen, zijn 3,8 cm breed en tussen 50,8 en 55,8 cm lang. De straps zijn ter plaatse van de polsen gewatteerd, hetgeen zorgt voor extra comfort tijdens het trainen.

Voordelen

Nadelen

5. Gorilla Wear Gevoerde Lifting Straps

Deze deadlift straps zijn gemaakt van een combinatie van katoen (70%) en rubber (30%). De straps zijn extra lang, namelijk 60 cm en zijn 3,8 cm breed. Verder zijn deze Gorilla Wear straps voorzien van een foam pad ter hoogte van de polsen.

De lussen en uiteinden van de straps zijn extra stevig gestikt, om slijtage te voorkomen. Een laatste handigheidje is het feit dat deze straps geleverd worden met een bijbehorend etuitje, om ze in op te bergen en makkelijk in mee te kunnen nemen.

Voordelen

Nadelen

6. Body & Fit Lifting Straps

Deze straps voor fitness zien er vrij basic uit, maar dit doet niets af aan de kwaliteit! Het zijn straps van 56 cm lang en 3,8 cm breed, voorzien van een siliconenprint. De straps zijn gemaakt van diverse materialen, waaronder katoen.

Voordelen

Nadelen

7. Breaking Limits Lifting Straps

Deze straps van Breaking Limits zijn gemaakt van katoen en zijn voorzien van een comfortabele padding van neopreen ter hoogte van de polsen. De lengte van deze straps is 23 cm en de breedte is 3,8 cm.

De naden en de uiteinden van de straps zijn extra gestikt, zodat de straps minder snel slijten en iedere belasting aankunnen.

Voordelen

Nadelen

8. Harbinger Big Grip Lifting Straps

Deze lifting straps zijn gemaakt van nylan en ‘Dura-Grip’ rubber, voor optimale grip en optimaal comfort. De lengte van deze Harbinger straps is 55 cm. Aan de binnenzijde van het ‘losse’ deel van de straps bevindt zich een rubberen strip, welke om de halterstang gewikkeld dient te worden.

Voordelen

Nadelen

Lifting straps kopen, waar moet je op letten?

Als je van plan bent om lifting straps aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je onder elkaar gezet.

Het materiaal

Lifting straps kunnen worden gemaakt van veel verschillende soorten materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn lederen straps erg duurzaam en stevig, maar weer minder goed wasbaar.

Katoenen straps zijn dan weer beter wasbaar, maar wat minder stevig en duurzaam van aard. Bedenk (en probeer) dus wat voor type materiaal jouw voorkeur heeft.

Lengte en breedte van de lifting straps

De meeste straps hebben vrij standaard afmetingen, zowel qua lengte als qua breedte. Naast de deze ‘standaard’ straps, zijn er ook lifting straps in extra lange uitvoeringen en extra brede uitvoeringen verkrijgbaar. Afhankelijk van de bouw van jouw handen en polsen, kan zo’n soort uitvoering prettiger zijn tijdens het trainen.

Wel of geen padding

Sommige lifting straps zijn voorzien van een comfortabele padding ter hoogte van de polsen. Dit kan een fijne toevoeging zijn bij het optillen van zware gewichten, maar niet iedereen heeft dit echt nodig.

Hoe gebruik je lifting straps?

Benieuwd hoe je lifting straps het beste kunt gebruiken? Bekijk dan zeker even onderstaand filmpje waar dit duidelijk in wordt uitgelegd!

Veelgestelde vragen

In het bovenstaande artikel heb je alles kunnen lezen over lifting straps, oftewel deadlift straps. Ook hebben we je onze persoonlijke top 7 beste lifting straps van dit moment gegeven. Ben je na het lezen van dit artikel toch nog met een vraag blijven zitten? Grote kans dat deze vraag hieronder bij de veelgestelde vragen over lifting straps, aan bod komt.

 Zo niet? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina!

Nee, het is zeker niet noodzakelijk om bij het deadliften altijd gebruik te maken van lifting straps. Wanneer je echter het gevoel hebt dat je grip je beperkt in het gewicht dat je kunt deadliften, kunnen lifting straps zeker een fijne toevoeging zijn aan je training.

Zeker, een voorbeeld van een ander hulpmiddel is de powerlift belt, een riem die je om je middel draagt ter ondersteuning. 

Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van de intensiteit en frequentie van het gebruik. Lifting straps zijn altijd gemaakt van stevige materialen, die niet snel slijten.
Bij een gemiddeld gebruik zullen de meeste lifting straps zeker twee jaar te gebruiken zijn, voordat ze aan vervanging toe zijn.

Op zoek naar meer training accessoires?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!