Kosso Nutrition review – supplementen

Laatste update 10 maart 2024 Marian
kosso-nutrition

Kosso Nutrition is een merk dat in korte tijd veel populariteit heeft weten te vergaren in de supplementen wereld. Het merk biedt diverse supplementen aan, voornamelijk gericht op het ondersteunen van het lichaam voor, tijdens en na het trainen. Wellicht heb je het merk Kosso Nutrition wel al eens voorbij zien komen of misschien is het merk nog helemaal nieuw voor jou. In beide gevallen is het het zeker waard om verder te lezen. In dit artikel vertellen wij jou namelijk alles over het merk Kosso Nutrition en de verschillende producten die Kosso Nutrition aanbiedt.

kosso nutrition

Laten we bij het begin beginnen: waar komt de naam ‘Kosso Nutrition’ eigenlijk precies vandaan? Deze merknaam is afkomstig van de naam ‘Kosso’ en Kosso is de artiestennaam van Albert Dervishaj. Kosso is niet alleen bekend als rapper (vandaar de artiestennaam), maar ook als zeer succesvol bodybuilder.

Kosso heeft enige jaren geleden een eigen supplementenlijn opgezet, volledig gebaseerd op de ervaring en kunde die Kosso zelf in de loop der jaren als bodybuilder heeft opgedaan. De supplementenlijn bevat diverse typen supplementen, uitgegeven onder de naam ‘Kosso Nutrition’.

Welke Kosso Nutrition supplementen zijn er?

Zoals hierboven al eerder vermeld, bestaat het assortiment van Kosso Nutrition uit verschillende typen supplementen. Hieronder zullen we deze stuk voor stuk benoemen en verder toelichten, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende producten die Kosso Nutrition aanbiedt.

Kosso pre workout

Een pre-workout is zoals de naam al zegt, een supplement dat je voorafgaand aan je training kunt nemen, om op deze manier het maximale uit jouw training te kunnen halen. De Kosso pre workout heeft de toepasselijke naam ‘Kossoïne’ en is één van de meest populaire supplementen van Kosso Nutrition.

De pre workout van Kosso is qua samenstelling een volledige pre workout die beschikbaar is in drie verschillende smaken, tegen een goede prijs.

Fatburner

De fatburner van Kosso Nutrition wordt geleverd in een potje met 120 capsules, waarvan er per dag 2 ingenomen dienen te worden. Handig om te weten: naast de fatburner in capsulevorm, is de Kosso fatburner ook als poeder verkrijgbaar. De belangrijkste ingrediënten van deze fatburner zijn cafeïne en groene thee extract, hetgeen beide essentiële bestanddelen zijn van een goede fatburner.

De Kosso fatburner is echter niet de allersterkste fatburner die te verkrijgen is op de supplementen markt. Wil jij meer weten over fatburners en wat sterke fatburners zijn? Lees dan ons artikel over de beste fatburners van dit moment. 

Eiwitpoeder

Binnen het Kosso Nutrition assortiment vind je ook verschillende soorten eiwitpoeders. Eiwitpoeders worden ook wel proteïne poeders genoemd en worden met name gebruikt voor het stimuleren van de spiergroei. Eiwitpoeders werken dus met name ondersteunend bij het trainen. Ook kunnen eiwitpoeders uitstekend worden gebruikt als aanvulling op een gezond voedingspatroon, dus niet direct gericht op spiergroei.

Eiwitten zijn algemeen gezien onder te verdelen in twee typen: de langzame en de snelle eiwitten. Hierdoor zijn er ook twee typen eiwitpoeders op de markt, die ook wel whey en caseïne eiwitpoeders genoemd worden. Kosso Nutrition biedt beide soorten eiwitpoeders aan in diverse smaken. Met behulp van deze eiwitpoeders kan een proteïne shake worden gemaakt met voldoende extra eiwit en bevat deze naast een flinke hoeveelheid eiwit alle bestanddelen die je zou verwachten in een goede eiwitshake.

Liever een plantaardige eiwitshake? Bekijk dan het artikel over de beste plantaardige eiwitpoeders.

Weightgainer

Een weight gainer is, zoals de naam al doet vermoeden, bij uitstek het geschikte supplement als je op zoek bent naar een manier om een snelle(re) gewichtstoename te bereiken. De Kosso weightgainer is een poedervormig supplement, waarmee een shake gemaakt kan worden.

De weightgainer van Kosso Nutrition is leverbaar in verschillende smaken en deze weightgainer zorgt ervoor dat je door middel van één shake een groot aantal extra calorieën binnenkrijgt, hetgeen op den duur voor gewichtstoename zorgt.

Een klein nadeel van de Kosso weightgainer is het relatief hoge suikergehalte in verhouding tot sommige andere weightgainers (gemiddeld gezien zo’n 9 gram per gemaakte shake).

Ben je op zoek naar een weightgainer met wat minder suiker? Lees dan ons artikel over de beste weightgainer

Overige Kosso supplementen

Hierboven hebben we de belangrijkste (en waarschijnlijk ook de meest gebruikte) soort supplementen besproken, die Kosso Nutrition in het assortiment heeft. Naast deze productgroepen, zijn er nog diverse andere supplementen die Kosso Nutrition aanbiedt. Enkele voorbeelden hiervan zijn diverse vitamine supplementen, BCAA poeder en creatine poeder.

Ervaringen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn alle supplementen van Kosso goed, maar niet altijd de beste in zijn soort. Toch zijn er heel veel mensen die de supplementen naar volle tevredenheid gebruiken, zoals je hier kunt lezen in de diverse reviews.

Conclusie

Al met al heeft Kosso Nutrition een breed aanbod supplementen, gericht op diverse en uiteenlopende (trainings)doelen. De meeste producten van Kosso Nutrition zijn in meerdere smaken verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een smaak is die jij lekker zult vinden. Ook qua ingrediënten zijn wij te spreken over de samenstelling van de supplementen van Kosso Nutrition. Het is duidelijk te zien dat de diverse producten met zorg en kennis zijn samengesteld. 

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel toch nog enkele vragen hebt over de producten van Kosso Nutrition. Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen. 

Zeker niet! Kosso heeft de producten samengesteld vanuit zijn kennis en ervaring m.b.t. het bodybuilden, maar de producten zijn natuurlijk door iedereen te gebruiken. Of je nu op hoog of laag niveau traint, of gewoon op zoek bent naar een supplement als aanvulling op jouw dagelijkse voeding, Kosso Nutrition heeft voor ieder doel wel een passend supplement.

Je kunt de producten van Kosso Nutrition op diverse websites kopen. Natuurlijk zijn de producten verkrijgbaar op de website van Kosso Nutrition zelf, maar ook bij andere webshops, zoals bol.com, kun je de producten van Kosso Nutrition terugvinden.

De prijzen van de supplementen van Kosso Nutrition verschillen natuurlijk per type supplement, maar over het algemeen zijn de producten gemiddeld geprijsd (dus in lijn met vergelijkbare producten binnen dezelfde categorie) en dus niet duurder dan andere merken.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!