Klankschaal kopen? Tips & Top 5 beste klankschalen!

Laatste update 20 december 2021 Marian
klankschaal kopen

De klankschaal: je kent het geluid ongetwijfeld van rustgevende video’s voor meditatie. Klankschalen zijn dan ook steeds vaker te vinden in onze huishoudens. Het is een instrument waar makkelijk mooie tonen uit zijn te krijgen, en gebruikers zijn razend enthousiast over de ontspannende effecten die de combinatie van klopper of aanstrijkstok met het metaal oplevert. Het geluid van zo’n meditatiekom heelt de ziel en helpt je om in een heerlijke flow te komen.

Wil je ook een klankschaal kopen voor meditatie of andere doeleinden? Lees hier waar je dan allemaal op moet letten! We beginnen met onze 5 persoonlijke favorieten, gevolgd door verschillende tips voor het kopen van een klankschaal.

Welke klankschaal kun je nu het beste kopen? Hieronder vind je onze top 5 beste klankschalen van dit moment, met de meest belangrijke eigenschappen. Alle klankschalen zijn handgemaakt.

1. Klankschaal set met aanstrijkhout

Deze klankschaal komt uit het assortiment van Slaaploos, een webshop waar je voornamelijk producten vindt die je helpen met ontspannen en beter in slaap komen. Dus wanneer dat jouw probleemveld is, zit je met deze prachtige klankschaal uit India wel goed!

De aanstrijkstok is afgewerkt met leer, waarmee deze klankschaal minder geschikt is voor mensen met een veganistische leefstijl.

Voordelen

Nadelen

2. Klankschaal Tibet

Een prachtige handgemaakte klankschaal met gravering van de meest gebruikte mantra bij meditatie, “om mani pad me hum”. Echt een plaatje om te zien! 

Uit deze schaal zal je vooral veel heldere boventonen toveren.

Voordelen

Nadelen

3. Klankschaal OHM - Yogi & Yogini

Het bekende yoga- en meditatiemerk Yogi & Yogini verkoopt niet alleen accessoires zoals yoga bolsters, yoga riemen, oogkussens en kleding, maar ook klankschalen in verschillende formaten. Deze meditatieschaal heeft een eenvoudig design met als kleine verrassing een gravering in de binnenkant. Hij is licht en klein, en kan dus gemakkelijk mee op reis.

Voordelen

Nadelen

4. Klankschaal Geschenkset

Wil je iemand een klankschaal cadeau doen, dan is deze geschenkset een aanrader. Met een klopper, kussen en geschenkdoos ben je in één aankoop klaar. 

Fijne bijkomstigheid is dat deze klankschaal is gemaakt onder de juiste omstandigheden; hiermee krijgen kansarme vrouwen in Kathmandu, Nepal een eerlijk loon.

Voordelen

Nadelen

5. Klankschaal Ishana Zwart/ Goudkleurig

Een prachtige zwart/ goudkleurige klankschaal van een gemiddeld formaat. De binnenkant en bovenrand hebben een mooie glans, de buitenkant is mat. Houd je van een eenvoudig design, dan is dit een prachtige keuze!

Voordelen

Nadelen

Hoe en waarvoor gebruik je een klankschaal?

Een klankschaal wordt ook wel een singing bowl of meditatieschaal genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden worden klankschalen dan ook gebruikt tijdens meditatie, maar ook tijdens een massage of yoga kan hij worden ingezet. 

Volgens de Oosterse spirituele tradities is het geluid van een klankschaal helend vanwege de trillingen die het produceert – zie het als een massage voor de ziel!

Je kunt de klankschaal op verschillende manieren gebruiken tijdens een meditatie of yogales. Dit kan bijvoorbeeld door er met de klopper op te tikken. Het geluid functioneert dan als een soort wekker, om een overgang tussen yogaposes aan te geven. 

Je kunt ook met de klopper of het aanstrijkhout rondjes in de schaal cirkelen, om een constante toon te produceren die erg rustgevend kan werken. Door verschillende kloppers te gebruiken kun je verschillende tonen voortbrengen.

Een klankschaal kopen: waar moet je op letten?

Bepaal waar je de klankschaal voor wilt gebruiken als je er eentje wilt kopen. Afhankelijk daarvan kun je gaan voor een klankschaal die het meest geschikt is voor meditatie bijvoorbeeld. 

Het formaat kan ook een punt van afweging zijn; je kunt gaan voor een kleine schaal die mee naar een yogales kan, maar ook voor een mooie grote klankschaal voor thuisgebruik. 

Kijk ook naar de mogelijkheid om verschillende kloppers te gebruiken, om zo een palet aan verschillende klanken te produceren. 

En natuurlijk kan de prijs ook een overweging voor je zijn. Klankschalen zijn immers in diverse prijsklassen te koop.

Wat is het verschil tussen een klankschaal en handpan?

Ze mogen wellicht voor de leek op elkaar lijken, toch zijn een klankschaal en een handpan flink verschillend. De handpan heb je ondertussen vast vaak voorbij zien komen in indrukwekkende video’s. Dit is een UFO-achtig en vrij groot gebutst object, terwijl een klankschaal letterlijk een kom is. 

Een handpan bespeel je met de hand, een klankschaal met een stok. Een handpan is doorgaans ook een flink forsere investering dan een klankschaal; voor het eerste ben je zo duizend euro kwijt. Ze hebben echter met elkaar gemeen dat ze een heel fijn meditatief geluid produceren.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over klankschalen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je wellicht advies nodig, laat dan een reactie achter onderaan deze pagina!

Wat kost een klankschaal ongeveer?

Je kunt al een klankschaal kopen voor enkele tientjes. Zeker de kleine schalen hoeven niet veel te kosten. Je kunt natuurlijk altijd grootser uitpakken, wanneer je voor een speciaal of fors exemplaar gaat. In onze top 5 staan klankschalen in diverse prijsklassen.

Hoe snel krijg ik het spelen van een klankschaal onder de knie?

Het blijft een instrument natuurlijk, dus het zal even duren voordat je het bespeelt zoals een pro. Maar je kunt wel gemakkelijk hele mooie klanken uit een meditatieschaal toveren, dus probeer het gerust uit!

Waar vind ik instructies voor meditatieschalen?

Kijk vooral op YouTube! Zoek op ‘instructies klankschaal’ of ‘how to singing bowl’ bijvoorbeeld, en je vindt genoeg handige video’s die je op weg helpen.

Wat kan ik naast een klankschaal nog meer gebruiken bij meditatie?

Wil je helemaal in de flow komen tijdens je meditatie met een klankschaal? Dan raden we je ten eerste meditatiekussens, een meditatiebankje of een dikke yogamat aan om op te zitten. Daarnaast kan een oogkussen ook fijn zijn.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een klopper voor een klankschaal?

Niet alle klankschalen komen met een meegeleverde klopper. Wil je weten hoe je hierin de beste keuze kunt maken, dan raden we dit artikel aan: https://patipada.nl/hoe-kies-je-een-klopper-bij-je-klankschaal.

Op zoek naar meer meditatie- en yoga accessoires?

De beste meditatiekussens, meditatiebankjes, oogkussens of een dikke yogamatten, vind je uiteraard ook op Myfitlifestyle.nl!

Verkrijgbaar bij

bol.com
spiru.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
spiru.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
spiru.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
spiru.nl

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!