Keto dieet recepten PDF | Afvallen en lekker eten!

Laatste update 24 september 2020 Marian
Keto dieet recepten pdf

Ben je tot de conclusie gekomen dat je gewicht wel wat omlaag mag? Omdat je misschien wat minder lekker in je vel zit of gewoon te zwaar bent? Als je overgewicht hebt, is het een goede stap om af te vallen. Je voelt je fitter, krijgt meer energie en je gaat er natuurlijk goed uitzien, wat je zelfvertrouwen een boost geeft. Het Keto dieet recepten PDF weekmenu, in dit artikel helpt je daarmee alvast goed op weg.

Hiermee krijg je toegang tot heerlijke recepten en ga je afvallen met lekker eten. Dat maakt het kwijtraken van overgewicht meteen een stuk leuker en aantrekkelijker! Het is dan wel handig, voordat je begint, dat je weet wat het Keto dieet precies inhoudt en wat het verschil is met een koolhydraatarm dieet. Dat kom je in dit artikel allemaal te weten.

Afvallen met het Keto dieet ofwel het Ketogeen dieet betekent dat je veel vetten eet en heel erg weinig koolhydraten. Je lichaam komt daardoor in de zogenoemde ‘ketose’ stand. 

Door het zoveel mogelijk weglaten van koolhydraten krijgen je hersenen minder glucose. Je lijf heeft echter wel een energiebron nodig om actief te blijven en verhoogt daarom in je bloed de concentratie ketonen.

Wat is ketose?

Ketose is een lichamelijke toestand waarbij ketonen een belangrijke rol spelen. Ketonen voorzien namelijk in verbindingen die bij een lage bloedsuiker uit je vetvoorraad komen. Je lever maakt steeds ketonen aan, maar de hoeveelheid ketonen is afhankelijk van je lichamelijke toestand. 

Bij ketose is er sprake van een lage bloedsuiker en teer je in op je vetreserves. Het is een lichamelijke toestand die niet alleen voordelen biedt voor het afvallen. Ook diabetes 2 patiënten zijn erbij gebaat.

Vet verbranden in ‘ketose’ stand

Dit ketose proces voorziet in het afbreken van vetzuren. Je lichaam verbrandt tijdens dit proces dus vet en dat zorgt ervoor dat je afvalt. Om het wat beeldender te maken, valt er te denken aan een hybride auto. 

Een dergelijke auto kent twee brandstofvoorzieningen. Als je de elektriciteit uitschakelt, rijd je verder op benzine. Het Keto dieet laat je lichaam in ketose, vet als brandstof gebruiken. Dat biedt ook andere gezondheidsvoordelen, zoals verbeterde mentale en fysieke prestaties.

In onderstaand filmpje wordt uitgebreid uitgelegd wat ketose is en hoe je snel in ketose kunt komen.

Wat is het verschil tussen een koolhydraat arm en Ketogeen dieet?

Het lijkt er op het eerste gezicht op dat een koolhydraatarm en Ketogeen dieet aan elkaar gelijk zijn. Er zit echter wel degelijk een verschil in beide diëten, zoals er ook een overeenkomst is. De overeenkomst is dat je bij beide diëten het aantal koolhydraten vermindert om gewicht te verliezen. Het verschil zit hem in de vetten en eiwitten.

Meer vetten minder eiwitten

Bij een Ketogeen dieet maken vetten een groter deel uit van het eetpatroon. Er zijn allerlei koolhydraatarme diëten, waarbij eiwitten de vervanger zijn voor koolhydraten. Bij een Ketogeen dieet is het de bedoeling om meer vetten te eten. De verhouding bij het Keto dieet is bijvoorbeeld 75% vetten, 5 tot 10% koolhydraten en 15 tot 20% eiwitten. Bij een koolhydraat arm dieet dat op eiwitten is gericht, eet je bijvoorbeeld 30 tot 40% eiwitten.

Onderstaande piramide geeft weer welke voedingsmiddelen in welke verhouding, onderdeel uitmaken van het Keto dieet. Daaronder wordt weergegeven wat je mag drinken en wat je absoluut moet vermijden tijdens het dieet.

Keto-dieet-voedsel

Minder honger en meer energie

Een van de voordelen van het volgen van een Keto dieet is dat je minder honger krijgt en meer energie. Dat merk je al snel nadat je gestart bent met het volgen van dit dieet. Het verminderen van het hongergevoel biedt ook het voordeel dat het gemakkelijker is om het dieet vol te houden. Je bloedsuikerspiegel is stabiel en vetten voorzien in een verzadigd gevoel. Er treden dan ook geen insulinepieken meer op.

Wat merk je nog meer?

Op het moment dat je lichaam in ketose komt dan zijn er verschillende voordelen te bemerken. Zo ervaar je al snel dat je een helder hoofd krijgt en dat je concentratievermogen toeneemt. Dat komt omdat ketonen als een stabiele energiebron voor je hersenen zijn te zien. 

Het kan ook zo zijn dat je in het begin wat meer dorst krijgt en daardoor ga je weer vaker naar de wc. Na de start met het Keto dieet is het mogelijk dat je smaak wat verandert net als je zweetgeur. Dat is te danken aan het vrijkomen van ketonen, maar je lichaam past zich daar snel op aan. 

Verder is het een prettige bijkomstigheid dat je beter gaat slapen als je het Keto dieet volgt.

Gemakkelijke manier van afvallen

Door het Keto dieet laat je lichaamsvet los omdat je haast geen insuline meer aanmaakt. Insuline staat bekend als het vetopslaghormoon. Direct nadat je begint met het Ketogeen dieet merk je al snel dat je gewicht verliest. Het voordeel is bovendien dat het eveneens een prima dieetmanier is om op gewicht te blijven. Wist je ook dat je buikvet al snel vermindert? Dat is bij andere diëten nog wel eens anders.

Voor wie is het geschikt?

Het keto dieet is geschikt als je op een relatief eenvoudige manier wilt afvallen. Het is een dieet dat ook specifiek geschikt is voor mensen met obesitas of als je te maken hebt met diabetes type 2. Het diabetesfonds laat zelfs weten dat het Ketogeen dieet gunstig uitpakt voor mensen met diabetes type 2.

De vetsamenstelling in het bloed verbetert ondanks dat je meer vetten eet. Bovendien neemt de insulinegevoeligheid toe en daalt de bloeddruk. Het is als diabetespatiënt wel aan te raden om het dieet in overleg met je diëtist of arts te volgen. Verder is het Ketogeen dieet voor iedereen te volgen die gewicht wil verliezen.

Keto dieet recepten pdf

Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van dit artikel graag aan de slag wil met het Ketogeen dieet. Met deze gratis Keto dieet recepten PDF heb je een volledig Keto dieet weekmenu in handen, met maar liefst 21 gerechten!

Let op: het menu is gebaseerd op een vrouw van 40 jaar, met een lengte van 1.65 en gewicht van 70kg. Ze heeft een inactieve levensstijl en wil een halve kilo per week afvallen. Omdat leeftijd, lengte, gewicht en doel van belang zijn bij het samenstellen van een dieet, raad ik je aan dit menu enkel ter inspiratie te gebruiken.

Zorg ervoor dat je een persoonlijk ketogeen dieet maakt (of laat maken), zodat je precies krijgt wat jouw lichaam nodig heeft. Een hele goede en volledige start gids hiervoor, inclusief recepten en uitleg over het keto dieet en intermittent fasting, vind je bij De Keto Revolutie.

Het wordt ook wel de ‘Keto Bijbel’ genoemd en bevat alle informatie en recepten die jij nodig hebt.
Al meer dan 3466 Nederlanders en Belgen zijn hier het afgelopen tijd succesvol mee aan de slag gegaan! 

Compleet keto dieet start pakket

Wil je naast het voorbeeldmenu meer keto dieet recepten in PDF? En daarbij ook nog het meest complete Keto dieet pakket ontvangen, waardoor je alles in huis hebt om succesvol af te vallen? Klik dan op onderstaande banner en je kunt direct van start met de Keto Revolutie!

Het pakket bevat:

  1. Start gids met daarin alle uitleg over het Keto dieet
  2. Een handboek over intermittent fasting
  3. Een receptenboek met 63 Keto dieet recepten
  4. 21 dagen maaltijdenplanners en boodschappenlijstjes


    Optioneel:

  5. Ben jij iemand die liever kijkt dan leest? Dan is er ook nog de mogelijkheid om een volledige videocursus over het Keto dieet te volgen 

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on email