Beste infrarood deken Top 6!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
infrarood deken

Infrarood dekens zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in de wereld van wellness en zelfzorg. Zo is het gebruik ervan een prettige manier om thuis een infrarood sauna na te bootsen, inclusief de bijkomende gezondheidsvoordelen. Dit is dan ook de reden dat deze dekens ook wel ‘draagbare infrarood sauna’s’ worden genoemd. Een infrarood deken is bijvoorbeeld heerlijk om onder te liggen na het sporten, bij het ervaren van spier- en/of gewrichtspijn of gewoon om lekker op te warmen na een koude dag.

Naast de behaaglijke warmte, hebben infrarood warmtedekens ook diverse gunstige effecten op ons lichaam. Zo wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wordt spier- en/of gewrichtspijn door de warmte verlicht en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd.

Er zijn veel verschillende soorten infrarood dekens te koop, zo zijn er bijvoorbeeld draadloze infrarood warmtedekens en niet draadloos te bedienen dekens en zijn er enkelzijdige en dubbelzijdige infrarood dekens.

Door de uiteenlopende specificaties en mogelijkheden van de infrarood dekens, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken bij het kopen van een infrarood warmtedeken. Hieronder hebben we dan ook onze favorieten als het gaat om infrarood warmtedekens voor je onder elkaar gezet.

Dit is onze top 6 beste infrarood warmtedekens van dit moment. Bij ieder warmtedeken lichten we de belangrijkste kenmerken toe en beschrijven we de voornaamste voor- en nadelen van het deken.

1. Infrarood sauna deken – Niceey

We trappen onze top 6 af met het infrarood sauna deken van het merk Niceey. Dit warmtedeken bestaat uit een boven- en onderkant en omsluit op deze manier het hele lichaam. Het beschikt over maar liefst 40 warmtestanden, tussen de 20 en 80 graden. De warmte van de onderkant en bovenkant van het deken zijn los van elkaar instelbaar.

Hiernaast heeft dit infrarood deken een handige timerfunctie en zijn alle functies ook instelbaar met behulp van een compacte afstandsbediening. Nog een handige functie van deze warmte deken: het is mogelijk om je armen door twee ritssluitingen aan de zijkant te steken, zo kun je terwijl je onder het deken ligt bijvoorbeeld een boek lezen of je telefoon kijken.

Voordelen

Nadelen

2. Infrarood deken – Anpan

Deze  infrarood warmtedeken heeft een afmeting van 60 x 150 cm en is enkelzijdig. Het deken heeft de perfecte maat om bijvoorbeeld in een grote stoel of op een massagetafel te plaatsen. De warmte die het deken afgeeft is in te stellen tussen 35 en 50 graden. Verder beschikt dit infrarood deken over een timer die tot maximaal 90 minuten in te stellen is op een bedieningspaneel dat aan het deken bevestigd is.

Voordelen

Nadelen

3. Infrarood deken pro – Flamengo

Deze infrarood deken van Flamengo bedekt het lichaam rondom en van nek tot tenen, voor een zo optimaal mogelijk effect op het lichaam. De temperatuur is instelbaar tussen 35 en maar liefst 75 graden, ook de tijd is instelbaar tussen de 5 en 60 minuten.

De infrarood deken is extra dik gevoerd en hierdoor zeer comfortabel om in te liggen. Bij het deken wordt een handige tas geleverd om het deken in mee te nemen.

Voordelen

Nadelen

4. Infrarood deken – Soft & Silky

Ook deze warmtedeken wordt aan twee kanten warm en verwarmt het lichaam dus helemaal rondom. Het unieke aan dit infrarood deken is de mogelijkheid om de temperatuur van beide kanten apart in te stellen, zo kun je bijvoorbeeld je rug wat meer verwarmen dan de rest van je lichaam.

In totaal zijn er meer dan 75 verschillende warmtestanden in te stellen tussen 35 en 75 graden. Verder beschikt dit warmtedeken over een timerfunctie en een afstandsbediening waarmee de warmte en tijd ingesteld kan worden. Het deken heeft een antibacteriële coating en is wasbaar.

Voordelen

Nadelen

5. Infrarood deken 200 cm – Soft & Silky

De infrarood warmtedeken van Soft & Silky is in principe qua functies en kenmerken gelijk aan de infrarood deken die hierboven beschreven is, met als enige verschil de lengte van de deken.

Bovenstaand deken heeft een lengte van 180 centimeter (dit is de meest gangbare maat voor infrarood dekens), terwijl deze deken maar liefst 200 centimeter lang is!

Deze deken is dus met name aan te raden voor lange personen, die met de ‘reguliere’ warmtedekens niet hun gehele lichaam comfortabel kunnen bedekken.

Voordelen

Nadelen

6. Infrarood deken – Calmenta

We sluiten onze top 6 beste infrarood warmtedekens af met de deken van Calmenta. Deze deken biedt ook de mogelijkheid om het warmte niveau in te stellen (tussen 35 en 75 graden) en beschikt over een timerfunctie. Beide functies zijn ook te bedienen met een afstandsbediening.

Daarnaast heeft deze warmtedeken, net als de infrarood deken van Niceey, een handig extraatje: door middel van twee ritsen, kunnen de armen uit het deken worden gestoken en op deze manier kun je tijdens het genieten van de warmte ook bijvoorbeeld een boek lezen of op je telefoon kijken.

Voordelen

Nadelen

Wat is een infrarood deken?

Een infrarood deken, ook wel bekend als een infrarood sauna deken, is een draagbaar apparaat dat gebruikmaakt van infrarode straling om warmte te genereren. Infrarode straling is een deel van het elektromagnetische spectrum en staat bekend om zijn vermogen om warmte diep in het lichaam door te dringen.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s, waar je in een hete, vochtige omgeving zit, bieden infrarood dekens gerichte warmte zonder dat je in een benauwde ruimte hoeft te zijn.

Hoe werken infrarood dekens?

Infrarood warmtedekens werken door gebruik te maken van infrarode straling om warmte te genereren. Deze warmte kan helpen bij het verhogen van de lichaamstemperatuur, waardoor je begint te zweten. Zweten is een natuurlijke reactie van het lichaam om afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een algeheel gevoel van ontspanning en welzijn.

Er zijn verschillende soorten infrarode straling, waarvan de meest voorkomende worden aangeduid als infrarood type A, B en C. Infrarood dekens gebruiken meestal infrarood type A en type B straling, die diep in de huid en spieren kunnen doordringen. Deze diepe warmte kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het verbeteren van de doorbloeding en het bevorderen van ontspanning.

Voordelen van warmtedekens

Het gebruik van infrarood dekens kan een reeks voordelen met zich meebrengen voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Hieronder noemen we enkele van de belangrijkste voordelen

Ontspanning & stressvermindering

De diepe warmte van infrarood dekens kan helpen bij het ontspannen van gespannen spieren en het verminderen van stress. Dit kan resulteren in een algeheel gevoel van ontspanning.

Pijnverlichting

Infrarood warmte kan helpen bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn. Veel mensen gebruiken infrarood dekens als een vorm van natuurlijke pijnverlichting.

Detoxificatie

Zweten tijdens een infrarood deken sessie kan helpen bij het afvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam.

Verbeterde huidconditie

Sommige gebruikers melden een verbetering van de huidconditie na regelmatig gebruik van infrarood dekens, dankzij de verbeterde doorbloeding en de reinigende werking.

Gewichtsverlies

Hoewel infrarood dekens geen wondermiddel zijn voor gewichtsverlies, kunnen ze helpen bij het verbranden van calorieën en het stimuleren van de stofwisseling.

Verbeterde slaap

Door stress te verminderen en het lichaam te ontspannen, kunnen infrarood dekens bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Hoe gebruik je een infrarood deken?

Het gebruik van een infrarood deken is over het algemeen eenvoudig, maar het is belangrijk om enkele basisrichtlijnen te volgen:

Plaatsing: Leg de infrarood deken op een vlakke en stevige ondergrond, bijvoorbeeld op een bed of op de vloer.

Voorbereiding: Draag lichte en comfortabele kleding tijdens de sessie. Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd bent.

Instellingen: Stel de gewenste temperatuur en sessieduur in op de infrarood deken, meestal via een bedieningspaneel.

Tijd voor ontspanning: Ga liggen op de deken en bedek jezelf ermee. Sluit je ogen, ontspan en laat de deken zijn werk doen.

Hydratatie: Drink voldoende water na de sessie om gehydrateerd te blijven.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant van je infrarood deken nauwkeurig op te volgen en de aanbevolen gebruiksduur niet te overschrijden. Overmatig gebruik kan leiden tot uitdroging, dus wees voorzichtig.

Een infrarood deken kopen

Als je overweegt om een infrarood deken aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

Type straling

Informeer welk type infrarode straling de deken gebruikt, aangezien dit de diepte van de warmte beïnvloedt.

Kwaliteit en veiligheid

Kies voor een deken van hoge kwaliteit met de nodige veiligheidsvoorzieningen.

Grootte en draagbaarheid

Overweeg de grootte van de deken en of deze gemakkelijk op te bergen is.

Merk en reviews

Onderzoek verschillende merken en lees reviews om een beter beeld te krijgen van de prestaties en betrouwbaarheid.

Garantie

Controleer of de deken wordt geleverd met een garantie voor gemoedsrust.

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel toch nog enkele vragen hebt over infrarood dekens en het gebruik hiervan. Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Ja, mits je de instructies van de fabrikant opvolgt. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft en de aanbevolen gebruiksduur niet overschrijdt.

Infrarood dekens kunnen helpen bij het verbranden van calorieën en het stimuleren van de stofwisseling, maar ze zijn geen vervanging voor een gezonde levensstijl.

De frequentie kan variëren, maar veel mensen gebruiken het enkele keren per week. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en matiging te betrachten.

Het is raadzaam om lichte en comfortabele kleding te dragen tijdens een sessie om het zweten te vergemakkelijken.

Infrarood dekens richten zich op gerichte warmte zonder de benauwde omgeving van traditionele sauna’s. Ze kunnen diepere warmte leveren.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!