Hyperice Hypervolt massage gun review!

Laatste update 14 september 2022 Marian
hyperice hypervolt

De hyperice hypervolt massage gun is één van de populairste massage guns van dit moment. En dat is niet zo raar. Dit merk heeft namelijk een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding èn diverse typen massage guns waardoor er voor iedereen wel een geschikt exemplaar te vinden is.

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de hyperice hypervolt massage gun met je en lichten we de verschillen tussen de diverse modellen uitgebreid toe. Tenslotte vergelijken we de hyperice hypervolt ook nog met een andere populaire massage gun: de Theragun. Dus ben jij benieuwd wat wij van de hyperice hypervolt vinden en wat er precies mogelijk is met deze massage gun? Lees dan snel verder

Een massage gun is een handmassage apparaat dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van een percussiemassage, oftewel het geven van korte druk pulsaties op de plek waar de gun tegenaan gehouden wordt. Deze pulsaties dringen diep in het weefsel van het lichaam door, waardoor stijfheid wordt tegengegaan en tegelijkertijd de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Kortom, een massage gun is ideaal om te gebruiken als voorbereiding op of als afsluiting van een training, om zo’n optimaal mogelijk resultaat te bereiken met achteraf zo min mogelijk spierpijn en stijfheid.

De voordelen van de Hyperice hypervolt

Een massage gun van hyperice hypervolt is veelzijdig en kwalitatief zeer goed. Na aanschaf kan je er dan ook jarenlang plezier van hebben.

Het grootste pluspunt van deze massage gun is toch wel de extreem krachtige motor, die tot wel 3200 percussies per minuut kan bereiken. Ondanks de ontzettend krachtige motor, is de Hyperice hypervolt extreem stil tijdens de massage.

Een ander voordeel is het feit dat deze massage gun op verschillende snelheden kan masseren en maar liefst vijf verschillende opzetstukken heeft, waardoor gevarieerd kan worden qua intensiteit en manier van masseren. Ook is het fijn dat je tot wel twee uur lang gebruik kan maken van de massage gun, nadat deze volledig is opgeladen.

De verschillende typen massage guns van hypervolt

Zoals gezegd, zijn er op dit moment vijf verschillende uitvoeringen van de hyperice hypervolt verkrijgbaar. In de onderstaande tabel hebben we deze uitvoeringen overzichtelijk naast elkaar gezet en ze met elkaar vergeleken qua eigenschappen.

Hypervolt 2 Hypervolt Go Hypervolt 2 Pro Hypervolt 2 Go Hypervolt Plus
Actuele prijs
Aantal standen
3
3
5
3
3
Afmeting in cm
24,1 x 19 x 6,3
14 x 14 x 5,1
26,4 x 20 x 6,3
17 x 18,5 x 5,1
24,6 x 17,8 x 6,4
Gewicht in kg
0,83
0,7
1,18
0,7
1,4
Wattage motor
60 W
40 W
90 W
40 W
90 W
Aantal opzet-stukken
5
2
5
2
5
Batterijduur
2 uur
2,5 uur
3 uur
3 uur
2,5 uur
Bluetooth
Ja
Nee
Ja
Nee
Ja

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, zitten er zeker wel verschillen tussen de diverse modellen. De ‘Go’ modellen zijn iets kleiner en lichter, hebben minder opzetstukken, een iets minder zware motor en geen bluetooth functie.

De meest uitgebreide hypervolt is de Hypervolt 2 Pro, welke als enige over vijf verschillende standen beschikt. 

Hyperice hypervolt kenmerken

Eerder in dit artikel hebben we sommige kenmerken van de Hyperice hypervolt al even kort genoemd. Hieronder bespreken we alle kenmerken wat uigebreider:

De batterij

De Hyperice hypervolt heeft een batterij met een lange batterijduur. Hierdoor ben je, na opladen, zeker van voldoende tijd om de massage gun uitvoerig te kunnen gebruiken. De batterijduur verschilt niet veel tussen de diverse modellen: minimaal twee en maximaal drie uur.

Massage techniek

Zoals gezegd maakt de Hyperice hypervolt massage gun gebruik van percussiemassage. Door deze massage techniek worden kleine pulsaties door het weefsel en de spieren geleid.

Opzetstukken

hyperice hypervolt opzetstukken

De Hyperice hypervolt wordt geleverd met verschillende opzetstukken, voor het uitvoeren van verschillende soorten massages. Het aantal opzetstukken verschilt per model (zie hiervoor de bovenstaande tabel met informatie over de verschillende uitvoeringen). Voorbeelden van opzetstukken van de Hyperice hypergun zijn de ‘ball’, ‘fork’, ‘flat’, ‘cushion’ en de ‘bullet’.

Het geluid

Zoals eerder al genoemd is de Hyperice hypervolt zeer stil tijdens het uitvoeren van een massage. De modellen met een krachtigere motor hoor je natuurlijk iets meer dan de ‘lichtere’ modellen, maar voor alle modellen geldt dat het geproduceerde geluid absoluut niet storend is.

Hyperice hypervolt versus Theragun

hyperice vs theragun

De Hyperice hypervolt massage gun is dus één van de meest populaire massage guns van dit moment. Een andere populaire massage gun is de Theragun, welke ook in diverse uitvoeringen verkrijgbaar is. Meer details over de Theragun vind je in onze Theragun review en in onze top 5 beste massage guns.

Wanneer we de prijs van beide typen massage guns met elkaar vergelijken, lopen deze niet ver uiteen. Een groot voordeel van de Theragun is dat je vrijwel iedere mogelijke snelheid via de app kunt instellen. Er is dus geen sprake van een aantal vaste standen qua snelheid zoals bij de Hyperice hypervolt het geval is. Een ander voordeel is de ergonomische handgreep van de Theragun.

De Hyperice hypervolt heeft echter ook verschillende pluspunten ten opzichte van de Theragun. Zo is de Hyperice hypervolt een stuk stiller in gebruik dan de Theragun en hebben de meeste uitvoeringen van de Hyperice hypervolt één extra opzetstuk in vergelijking met de Theragun.

Kortom, beide soorten massage guns hebben zo hun voordelen, maar uiteindelijk zijn beide merken zeker aan te raden en is de één niet persé beter dan de andere.

Veelgestelde vragen

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over de Hyperice hypervolt massage gun. Zo hebben we uitgelegd wat deze massage gun precies doet, wat de specificaties zijn van de diverse modellen en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de Hyperice hypervolt en de Theragun.

Heb jij nog andere vragen over de Hyperice hypervolt of massage guns in het algemeen? Hieronder behandelen we de meest gestelde vragen, kijk dus snel of jouw vraag hier ook tussen staat. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Het is zeker aan te raden om een massage gun zoals de Hyperice hypervolt te gebruiken. Dit kun je zowel als warming up (dus voorafgaand aan je training) als na afloop van je training gebruiken. Voor een zo optimaal mogelijk effect raden wij aan om op beide momenten een massage gun te gebruiken.

Het uitvoeren van een massage met een massage gun is in essentie niet pijnlijk. Wel kan het op sommige plekken wat gevoelig zijn. Gelukkig is het mogelijk om verschillende standen en opzetstukken te gebruiken, waardoor je nooit echt pijn zou moeten ervaren bij gebruik van een massage gun.

Er is niet één uitvoering van de Hyperice hypervolt als beste aan te wijzen. Ieder model heeft weer zijn eigen voordelen en specifieke kenmerken. Kijk dus vooral goed welk type Hyperice hypervolt goed aansluit bij jouw wensen en behoeften.

In principe er geen beperking aan de lichaamsdelen die je kunt masseren met de Hyperice hypervolt. Echter is het met name effectief om gebieden met veel spieren (met name de spieren die je wil gaan trainen of hebt getraind), te masseren. Op deze manier profiteer je zo optimaal mogelijk van de effecten van de massage gun.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!