Beste handmassage apparaat – Top 6!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
handmassage apparaat

Een handmassage apparaat is de perfecte manier om zonder enige inspanning te kunnen genieten van een heerlijke handmassage; waar, wanneer en zo vaak als je maar wil. Handmassage apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor het masseren van de handen en een handmassage door dit type apparaten heeft naast het ontspannende gevoel dan ook diverse gunstige effecten op het lichaam.

Enkele mogelijke voorbeelden van deze effecten zijn het verbeteren van de doorbloeding in de handen (waardoor je uiteindelijk minder snel last zult hebben van koude handen) en het voorkomen en verminderen van klachten zoals bij een muishand (RSI) of het carpaal tunnel syndroom. Kortom, het aanschaffen van een eigen handmassage apparaat is zeker wel het overwegen waard.

Als je je al eens eerder verdiept hebt in deze apparaten, dan is het je waarschijnlijk wel opgevallen dat er verschrikkelijk veel verschillende handmassage apparaten te koop zijn. Het kan dan ook lastig zijn om uit dit brede aanbod, precies het juiste apparaat te kiezen dat aansluit bij jouw wensen. Dit is dan ook de reden dat wij een lijstje met favorieten voor je hebben opgesteld, waarin je 6 verschillende handmassage apparaten kunt terugvinden die wij zeker aanraden!

Hieronder vind je onze top 6 beste handmassage apparaten overzichtelijk onder elkaar. Wij hebben ieder apparaat beschreven door de belangrijkste functies en kenmerken te noemen en hieronder de voor- en nadelen van ieder apparaat op te sommen.

1. Handmassage apparaat – Bluemay

We trappen deze top 6 af met dit superfijne handmassage apparaat van Bluemay. Dit apparaat biedt diverse heerlijke massage soorten naar keuze, eventueel gecombineerd met een warmte functie. Het is een zeer compact en lichtgewicht apparaat dat draadloos is te gebruiken en is dus gemakkelijk te verplaatsen of mee te nemen.

Dit handmassage apparaat beschikt over een timer voor de duur van de massage, verder is het soort massage, de intensiteit van de massage en het vibratieniveau naar eigen wens in te stellen. Wat verder nog prettig is, is dat dit apparaat bijna geruisloos is en dus in alle stilte gebruikt kan worden.

Voordelen

Nadelen

2. RX4 Hand massager – Dreaver

Het volgende handmassage apparaat in onze top 6 is van het merk Dreaver. Dit apparaat heeft alle functies die je bij een goed handmassage apparaat mag verwachten, zo beschikt hij over een timer voor de duur van de massage en kan het type massage zelf gekozen worden.

Hiernaast beschikt de RX4 hand massager over een warmte functie en is hij draadloos te gebruiken. Een handige vingerroller wordt gratis meegeleverd bij dit type handmassage apparaat.

Voordelen

Nadelen

3. Compact handmassage apparaat – Sharper Image

Ook dit handmassage apparaat van Sharper Image verdient zeker een plekje in deze top 6! Dit is geen handmassage apparaat waar je je hand in dient te plaatsen, zoals de voorgaande 2 modellen. De Sharper Image betreft een compactere versie, in de vorm van een vibrerende massagekop die op de hand geplaatst kan worden.

Dit is een oplaadbaar apparaat, bedekt met soft touch siliconen voor optimaal comfort en dat spatwater dicht is. Er kan gekozen worden uit 4 intensiteitsniveaus voor de massage, hiernaast is er ook keuze uit 3 verschillende typen trillingen.

Het massage apparaat kan ook uitstekend gebruikt worden voor andere lichaamsdelen, zoals de rug, nek en benen. Doordat hij zo compact is, is het gemakkelijk mee te nemen.

Voordelen

Nadelen

4. Hand massager

Hand Massager

Verkrijgbaar bij

bol.com

Dit is wederom een handmassage apparaat waar je je hand in dient te steken. De sterkte van de massage is in te stellen en dit apparaat beschikt over een warmte functie voor tijdens de massage.

Deze hand massager heeft een handig LCD touch screen om de massage te starten, te wijzigen en te stoppen. Verder is dit apparaat draadloos te gebruiken en is ook de soort massage zelf te kiezen.

Voordelen

Nadelen

5. Handmassage apparaat – Vivvy

Dit handmassage apparaat van het merk Vivvy ziet er niet alleen erg stijlvol uit, maar heeft ook diverse handige functies. Het apparaat beschikt over 4 verschillende massage standen, hiernaast is ook de sterkte van de handmassage zelf in te stellen.

De massage kan gestart en gestopt worden met behulp van een handig LED-display en dit handmassage apparaat is oplaadbaar, dus draadloos te gebruiken. Het apparaat maakt gebruik van elektrische pulsen voor de massage en heeft hiernaast een optionele warmte functie.

Voordelen

Nadelen

6. Medisana handmassage HM 300 mini

We sluiten deze top 6 beste handmassage apparaten af met dit Medisana handmassage apparaat. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een compact handmassage apparaat. Dit zeer flexibele apparaat geeft een 3-punts vibratiemassage, die niet alleen op de handen kan worden uitgevoerd, maar ook op andere lichaamsdelen zoals de rug, schouder en nek. 

Het Medisana handmassage apparaat is draadloos te gebruiken en is spatwater dicht, dus kan ook op een natte huid worden gebruikt.

Voordelen

Nadelen

Wat is een handmassage apparaat?

Een handmassage apparaat is een elektrisch apparaat dat is ontworpen om een massage te geven aan de handen en/of polsen. Het apparaat kan verschillende vormen en maten hebben, maar meestal zijn ze klein en draagbaar. De meeste handmassage apparaten hebben meerdere instellingen voor de intensiteit en het type massage, zoals vibratie of compressie.

Sommige handmassage apparaten worden ook geleverd met warmtefuncties of verschillende opzetstukken om verschillende delen van de handen en polsen te masseren. Handmassage apparaten kunnen helpen bij het verlichten van spanning en pijn in de handen en polsen, en kunnen ook de bloedcirculatie verbeteren en ontspanning bieden.

Welke soorten handmassage apparaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten handmassage apparaten beschikbaar. We noemen er hieronder een aantal op.

Handheld massage apparaat

Dit is het meest voorkomende type handmassage apparaat. Het heeft een ergonomisch ontwerp en kan worden vastgehouden met de hand. Het apparaat heeft meestal verschillende vibratiestanden en intensiteitsniveaus om de handen te masseren.

Handwarmer met massage

Dit type handmassage apparaat heeft een warmtefunctie in combinatie met massage om de handen te ontspannen en op te warmen. Het apparaat heeft meestal meerdere warmtestanden en intensiteitsniveaus om de handen te masseren.

Compressie handmassage apparaat

Dit type apparaat gebruikt luchtdruk om compressie uit te oefenen op de handen en de bloedcirculatie te verbeteren. Sommige apparaten hebben ook trillingsfuncties om de handen te masseren.

Elektrische acupunctuurpen

Een elektrische acupunctuurper gebruikt elektrische pulsen om de acupunctuurpunten op de handen te stimuleren. Het kan helpen bij het verlichten van pijn en spanning in de handen en kan ook de bloedcirculatie verbeteren.

TENS-apparaat

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting. Een handmassage apparaat met TENS gebruikt elektrische pulsen om pijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van een handmassage apparaat?

Een handmassage apparaat biedt verschillende voordelen, zoals:

  1. Verlichting van pijn en spanning: Handmassage apparaten kunnen helpen bij het verminderen van pijn en spanning in de handen en polsen. Door de massagefunctie worden de spieren in de handen en polsen ontspannen, waardoor de pijn en spanning afnemen.

  2. Verbeterde bloedcirculatie: De massagefunctie van het handmassage apparaat kan de bloedcirculatie verbeteren en helpen bij het verminderen van gezwollen handen en polsen. Dit kan ook helpen bij het verbeteren van de handfunctie en het verminderen van stijfheid.

  3. Stressverlichting: Een handmassage apparaat kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst en het verbeteren van de slaap.

  4. Gemakkelijk te gebruiken: Handmassage apparaten zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen op elk moment en op elke plaats worden gebruikt. Ze zijn ook draagbaar en compact, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen tijdens het reizen of op het werk.

  5. Verbeterde handfunctie: Handmassage apparaten kunnen helpen bij het verbeteren van de handfunctie door de spieren in de handen te versterken en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met handproblemen zoals artritis of carpaal tunnelsyndroom.

Een handmassage apparaat kopen, waar moet je op letten?

Als je overweegt om een handmassage apparaat te kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

Type apparaat

Er zijn verschillende soorten handmassage apparaten beschikbaar, zoals handheld massage apparaten, handwarmers met massage, compressie-handmassage apparaten, elektrische acupunctuurpennen en TENS-apparaten. Kies het type apparaat dat het beste bij jouw behoeften past.

Massagefuncties

Controleer de massagefuncties van het apparaat, zoals de intensiteit, trillingsniveaus, warmtefuncties en massagekoppen. Sommige apparaten hebben meerdere massagestanden, terwijl andere maar één stand hebben. Kies het apparaat met massagefuncties die het beste bij jouw voorkeuren passen.

Grootte en gewicht

De grootte en het gewicht van het apparaat zijn belangrijk om te overwegen, vooral als je van plan bent het apparaat vaak mee te nemen. Kies een apparaat dat gemakkelijk te hanteren is en comfortabel is om vast te houden.

Batterijduur

Als je een draadloos handmassage apparaat kiest, controleer dan de batterijduur. Sommige apparaten hebben een kortere batterijduur dan andere en hebben mogelijk oplaadbare batterijen nodig.

Reviews en beoordelingen

Lees beoordelingen van andere gebruikers om meer te weten te komen over de prestaties en kwaliteit van het apparaat. Dit kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Prijs

Handmassage apparaten variëren in prijs, dus kies een apparaat dat past bij jouw budget en behoeften. Duurdere apparaten hebben vaak meer functies en instellingen, maar zijn niet altijd nodig als je alleen een eenvoudige handmassage wilt.

Veelgestelde vragen

In dit artikel hebben we je alles verteld over voetmassage apparaten. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog met een vraag bent blijven zitten. Als dit zo is, lees dan snel verder, hieronder geven we namelijk antwoord op de meest gestelde vragen over dit apparaat. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Het gebruik van een handmassage apparaat mag geen pijn veroorzaken. Als je tijdens het gebruik pijn of ongemak ervaart, moet je stoppen met het gebruik van het apparaat en een arts raadplegen.

Als je een medische aandoening hebt, is het raadzaam om een arts te raadplegen voordat je een handmassage apparaat gebruikt. Sommige medische aandoeningen, zoals artritis of carpale tunnelsyndroom, kunnen gevoeliger zijn voor bepaalde soorten massage. Een arts kan je adviseren over het gebruik van een handmassage apparaat en welk type apparaat het meest geschikt is voor jouw aandoening.

Het hangt af van het specifieke apparaat dat je gebruikt en jouw eigen behoeften en voorkeuren. Over het algemeen wordt aanbevolen om een handmassage apparaat niet langer dan 15 minuten achter elkaar te gebruiken en niet meer dan 2-3 keer per dag.

Op zoek naar andere specifieke massage apparaten?

Er zijn verschillende soorten massage apparaten beschikbaar voor verschillende delen van het lichaam en voor verschillende massage technieken. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Massage gun: dit apparaat heeft de vorm van een pistool en is ongeveer even groot als een föhn. Aan het uiteinde van het pistool zit meestal een zachte bol, die op en neer beweegt of vibreert. Deze bol beweeg je langzaam en voorzichtig over je lichaam.

Massagestoel: Dit apparaat is ontworpen om de spieren in je gehele lichaam te masseren waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende massage technieken, zoals vibratie, kneden en rollen.

Nekmassage apparaat: Met een nekmassage apparaat masseer je specifiek je nek. Heb je vaak last van stijve en pijnlijke spieren in je nek, dan kan dit apparaat voor wat ontspanning zorgen.

Voetmassage apparaat: Deze apparaten masseren de voeten en kunnen worden gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren, pijn en spanning in de voeten te verminderen en de algehele ontspanning te bevorderen.

Gezichtsmassage apparaat: Deze apparaten zijn ontworpen om de huid in je gezicht te versterken, verstevigen en te verbeteren door productie en circulatie van collageen te stimuleren. 

Hoofdmassage apparaat: Deze apparaten zijn ontworpen om de hoofdhuid te masseren en kunnen worden gebruikt om stress en spanning in de hoofdhuid te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de algehele ontspanning te bevorderen.

Of benieuwd naar handmatige massage middelen?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!