Glute ham developer kopen? Tips en top 5!

Laatste update 19 april 2022 Marian
glute ham developer

De glute ham developer, ook wel glute ham raise genoemd, is een apparaat dat je in de meeste sportscholen wel tegenkomt en waarmee je diverse spiergroepen kunt trainen. Op de glute ham developer zijn namelijk verschillende manieren van trainen mogelijk. Dit maakt de glute ham developer een veelzijdig apparaat, dat zeker niet mag ontbreken in jouw trainingsroutine!

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten wanneer je aan de slag wil gaan met het trainen op de glute ham developer. En overweeg je er zelf een aan te schaffen voor je home gym? Bekijk dan zeker ook onze top 3 beste glute ham developer merken (welke in Nederland verkrijgbaar zijn) van dit moment!

De glute ham developer heeft in eerste oogopslag iets weg van de roman chair en is een apparaat zonder vaste gewichten, waarin je als het ware voor- of achterover hangt terwijl je je enkels tussen de twee rollen aan het uiteinde van het apparaat vastklemt. Je heupen of bovenbenen (afhankelijk van de oefening die je doet) steunen op een kussen en het deel van je lichaam hierboven hangt vrij en wordt tijdens de training in beweging gebracht.

Welke spieren train je met de glute ham developer?

Zoals gezegd is de glute ham developer een apparaat waarmee je een breed scala aan spiergroepen kunt trainen. Van de spieren die je met de glute ham developer kunt trainen, zijn (zoals de naam al doet vermoeden) de hamstrings en bilspieren het meest bekend. De glute ham developer beperkt zich echter niet tot alleen de hamstrings en bilspieren, ook je rug-, buik-, heup- en armspieren kun je met dit apparaat trainen.

Glute ham raise

De glute ham developer wordt vaak gebruikt voor de glute ham raise, een oefening waarbij je voornamelijk je billen en hamstrings traint. In onderstaande filmpje kan je zien hoe je deze oefening goed uitvoert. 

Glute ham raise machine kopen, waar moet je op letten?

Ben jij enthousiast over de glute ham raise machine en wil je dit apparaat zelf aan gaan schaffen? Dan zijn er enkele aandachtspunten waar je op moet letten:

De maximale belastbaarheid

Bij de keuze voor een glute ham developer is het belangrijk om te kijken naar de belastbaarheid van het apparaat. De belastbaarheid geeft aan hoeveel gewicht het apparaat maximaal kan dragen. Ga hierbij niet alleen uit van je lichaamsgewicht, maar reken ook extra kilo’s voor losse gewichten die je mogelijk op termijn wil gaan toevoegen aan je oefeningen, zodat het uitdagend blijft.

Dikte & comfort van het steunkussen en de voetrollen

Zorg ervoor dat jouw voeten comfortabel tussen de rollen geplaatst kunnen worden, er komt tijdens het trainen namelijk veel kracht op te staan. Het is dan wel zo lekker als deze kussens goed gevuld zijn.

Verstelbaarheid

Let goed op of het apparaat ook verstelbaar is. En kijk dan met name naar de verstelbaarheid van het ‘voetgedeelte’ ten opzichte van het heupkussen: als het apparaat niet verstelbaar is, kan je het niet afstellen op jouw lichaam en jouw wijze van training. Verstelbaarheid is dus absoluut noodzakelijk.

Oefeningen op de glute ham developer

Naast de eerder genoemde glute ham raise oefening, zijn er nog meer mogelijkheden om ook je core en abs te trainen. In onderstaand filmpje zie je 3 verschillende oefeningen op de glute ham developer.

Top 3 beste glute ham developers

5/5
glute ham raise
Type GHD-650
Type GHD-820

ATX is een kwalitatief zeer goed merk, wat fitnessapparatuur levert tegen een aantrekkelijke prijs. Zo ook deze Glute Ham Developer. Hij  is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen. Beiden zijn geschikt voor zowel thuis als professioneel gebruik.

Type 650 betreft een “instapmodel” en is belastbaar tot maar liefst 300kg. Voor thuisgebruik kunnen de meesten hier prima mee uit de voeten. De kussens zijn comfortabel en het apparaat is verstelbaar en zeer stevig!

Type 820 is uitstekend geschikt voor professioneel gebruik met vele extra mogelijkheden qua verstelbaarheid en een extra opstapje voor kleinere personen. Daarnaast is deze machine belastbaar tot maar liefst 500kg!

Voordelen

Nadelen

4.7/5
glute ham developer tunturi

De glute ham developer van het merk Tunturi is een stevig apparaat voor een gemiddelde prijs. Het apparaat is verstelbaar in verschillende posities.

Wil je je oefeningen verzwaren? Dan kan dat door middel van weerstandsbanden die je kunt bevestigen aan de hiervoor bestemde pinnen aan de voorkant van het apparaat.

Voordelen

Nadelen

5/5
glute ham developer FP

Wil je graag een custom made apparaat en ben je bereid daarvoor ook wat meer te betalen? Dan is de FP Equipment Glute Ham Developer misschien wel iets voor jou.

Bij deze Heavy Duty full commercial glute ham raise heb je namelijk de keuze uit 2 verschillende diktes qua frame en kan je zelf de kleur van zowel de coating als de bekleding bepalen. Afhankelijk van de gekozen framedikte is deze machine belastbaar tot 250kg of 350kg.

Het is een super stabiele machine en zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Dit maakt hem ideaal voor zowel thuis als professioneel gebruik in een sportschool.

Wil je deze Heavy Duty Glute Ham Developer bestellen? Houd dan rekening met een levertijd van 6 tot 9 weken.

Voordelen

Nadelen

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel toch nog enkele vragen hebt over de glute ham developer en het gebruik hiervan. Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Nee, dit is niet hetzelfde. Beiden apparaten zien er anders uit. Daarnaast richt de back extension, de oefening die je op een roman chair kunt doen, zich met name op de onderrug, bilspieren en heupstrekkers, terwijl een glute ham developer meer de hamstrings en bilspieren aanspreekt.

Zoals eerder vermeld richt een glute ham raise ook wel glute ham developer genoemd, zich op bilspieren, hamstrings en moeilijk bereikbare spieren in je onderrug. Als je moeite hebt om deze te versterken met andere oefeningen, kan een glute ham raise uitkomst bieden.

Als je nog niet kunt of wil investeren in een glute ham raise dan zijn er een aantal andere oefeningen die je kunt doen om toch deze spieren te trainen. De resultaten zullen mogelijk niet helemaal hetzelfde zijn, maar het is een goede manier om hier eerst mee te beginnen. Zo kan je bijvoorbeeld:
1. een glute ham roller gebruiken
2. romanian deadlifts doen met een halterstang
3. kettlebell swings doen
4. good mornings
5. hip thrust

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!