Garmin activity tracker kopen: Onze beste tips!

Laatste update 9 september 2021 Marian
garmin-activity-tracker

Met een Garmin activity tracker heb je één van de beste merken sporthorloges in handen! Niet voor niets is Garmin razend populair onder sporters. Als je op zoek gaat naar een Garmin activity tracker zie je dat er heel veel verschillende Garmins te koop zijn. Geen nood! Wij hebben alle populaire series van Garmin voor je op een rij gezet, beschreven en de voor- en nadelen benoemd. Hierdoor wordt de keuze welke het beste bij jouw doelen, sportieve activiteiten en budget past een stuk eenvoudiger!

Steeds meer mensen houden hun dagelijkse beweging bij met een tracker. Er zijn inmiddels dan ook verschillende merken activity trackers op de markt, en de mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Wat voor jou de beste fitness en activity tracker is, is afhankelijk van verschillende factoren.

Doe je bijvoorbeeld vooral aan krachttraining en crossfit, of ben je meer van de duurlopen en fietstochten? Wil je je hiernaast nog op specifieke onderdelen van je leefstijl richten, zoals je slaap? En hoeveel belang hecht je aan extra’s zoals integratie met muziek of je telefoonfuncties? 

Wil je een sporthorloge wat zeer goed scoort qua GPS en trainingsstatistieken? Dan is een Garmin een zeer goede keuze! Het Zwitserse bedrijf Garmin, is in 1989 opgericht en heeft zich vanaf toen al gespecialiseerd in vooruitstrevende navigatieapparatuur voor de luchtvaart. Vanaf daar was het een kleine stap naar de automobiel-, scheepvaart-, outdoor- en uiteindelijk fitness-industrie. Met een activity tracker van Garmin mag je er dus op rekenen dat het wat betreft navigatie en betrouwbaarheid meer dan goed zit!

Garmin vivo serie

De Garmin Vivo serie is speciaal ontworpen om een actieve levensstijl te bevorderen én al je sportprestaties te ondersteunen. We hebben de zes activity trackers van Garmin uit deze serie voor je op een rijtje gezet. Welke past het beste bij jou en jouw situatie en doelen?

Top 7 Garmin Vivo serie

1. Garmin Vivoactive 4/4s

De Garmin Vivoactive 4 en 4s zijn de opvolgers van de Vivoactive 3-serie. De 4 is iets groter dan de 4s. Beide zijn waterbestendig en de batterij gaat zo’n 7-8 dagen mee bij normaal gebruik. Gebruik je ze echter intensief middels GPS en muziek, dan kun je rekenen op een batterijduur van 5-6 uur. De activity trackers uit de 4-serie zijn verkrijgbaar in zilver en zwart, de 4s is tevens te krijgen in een gouden of roségouden uitvoering. Je kunt dus zeker gezien worden met deze activity trackers.

Wat maakt de Garmin Vivoactive 4 serie nu de moeite waard, of vernieuwend ten opzichte van diens voorganger? Een prettige toevoeging is de muziekoptie. Gebruik je al een streamingdienst voor muziek zoals Spotify of Amazon Music, dan kun je deze gebruiken op je smart watch. Tevens kun je je eigen muziekbestanden op het horloge uploaden. Altijd muziek om de pols dus!

Daarnaast kun je jouw telefoon met het horloge koppelen. Zodoende kun je via je activity tracker de telefoon opnemen, maar ook kun je op berichten reageren en zelfs op je social media navigeren en andere apps gebruiken. Zo ben je altijd connected!

Ook geeft de Vivoactive 4 en 4s je body battery weer. Oftewel wat is je huidige energieniveau. Is het verstandig om nu te gaan sporten of kan je beter even rusten en je “batterij opladen” om vervolgens te kunnen knallen!

Gemak dient de mens, en Garmin begrijpt dat als geen ander. Daarom hebben ze in dit horloge de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen, gewoon via het display. Doe een workout in de gym, een duurtraining, yoga of pilates bijvoorbeeld. Of volg een hardloopschema en stoom jezelf klaar voor een mooie tijd op je favoriete afstand. Zeker voor wie geregeld op zoek is naar motivatie of inspiratie, is dit een handige toevoeging.

Voordelen

Nadelen

Beste deals voor de Garmin Vivoactive 4/4s

2. Garmin Venu 2/2S

De Garmin Venu 2/2S is in april 2021 op de markt gebracht en is daarmee de opvolger van de Garmin Venu die in 2019 werd gelanceerd. Het is net als de Venu een high end model onder de activity trackers en hartslagmeters. Qua prijs is deze Venu 2/2S gelijk aan de Apple Watch, maar biedt qua GPS en activity tracking de veel betere functionaliteiten van Garmin!

Het horloge heeft namelijk een krachttraining tracking programma, waardoor je handmatig je sets kan timen, reps kan invoeren en je rustperiodes kunt bijhouden. Liever niet handmatig je sets bijhouden? Dit horloge biedt ook een automatische rep teller, die heel nauwkeurig is!

Ook een leuke feature is de strenght training & muscle mapping: in deze widget zie je precies welke spieren je traint met de gekozen oefening en krijg je een animatie te zien hoe je de oefening uit moet voeren, mocht je hier nog niet bekend mee zijn. Op het horloge vindt je diverse workouts terug en kan je natuurlijk ook je eigen workout instellen. 

De Garmin Venu 2/2S heeft één van de meest intuïtieve schermen onder de Garmin horloges, waardoor het niet lang duurt voordat je door hebt waar je welke functies kunt vinden. Het horloge heeft een mooi design, een super helder scherm en is qua gewicht super licht. Je merkt dus (bijna) niet dat je dit horloge draagt.

Het verschil tussen de 2 en 2s is de grote van de klok en de levensduur van de batterij. Bij de 2s is de klok 40 mm en gaat de batterij 10 dagen mee in smartwatch mode en 7 uur met GPS gebruik. Bij de 2 is de klok 45 mm en gaat de batterij 11 dagen mee in smartwatch modus en 8 uur tijdens GPS gebruik.

Met alle nieuwe features, het prachtige design en de zeer goede tracking heb je voor een acceptabele prijs een prachtig en kwalitatief zeer goed horloge. De Garmin Venu 2/2S verdient dan ook terecht de 2e plaats in deze top 6!

Voordelen

Nadelen

Beste deals voor de Garmin Venu 2/2S

3. Garmin Vivomove Sport / Style

De Garmin Vivomove Sport ziet eruit als een analoog horloge, maar het is toch ook écht een activity tracker. Dit zogenaamde hybride horloge heeft een heuse wijzerplaat achter glas, met daaronder een klein display – dat je niet kunt zien wanneer deze uit staat. Dat maakt dit horloge prima voor wie op basaal niveau diens beweging wil bijhouden, en een classy horloge eveneens belangrijk vindt. Wil je echt de diepte in met een activity tracker, of lange e-mails lezen, dan is de Vivomove wat minder geschikt. De Garmin Vivomove belooft een batterijduur van zo’n 5 dagen, wat langer wordt wanneer je het horloge enkel analoog gebruikt.

Toch heeft het horloge meer functies dan je op het eerste oog zou verwachten. Naast je hartslag, stappen, hydratatie, stressniveau en actieve minuten per week kun je ook je menstruatiecyclus bijhouden en laat het kalenderevenementen zien, het weerbericht en andere notificaties.

Zoals gezegd is dit een prima horloge voor wie een idee wil krijgen of je genoeg beweegt, maar wil je je hardloopsessies op de meter nauwkeurig bijhouden, dan zouden we een andere Garmin activity tracker aanraden.

Voordelen

Nadelen

Beste deals voor de Garmin Vivomove 

4. Garmin Vivosport

De Garmin Vivosport is een waterproof en lichtgewicht activity tracker met ingebouwde GPS. Dit model is kleiner van formaat en heeft dus een kleiner (full colour) display dan de meeste activity trackers van Garmin, wat zo z’n voordelen en nadelen heeft. Voordeel hiervan is het draagcomfort, maar het kleinere display maakt het navigeren iets lastiger.

In de Garmin Vivosport vind je een aantal apps voor verschillende sporten, zoals fietsen en krachttraining. Uiteraard kun je er de basiszaken mee bijhouden, zoals het aantal stappen. Ook meet het continu je hartslag en krijg je een melding om even je rust te pakken wanneer het opmerkt dat je gestrest bent. Ook heeft het de LiveTrack5-functie. Hiermee kun je jouw locatie en activiteit naar derden sturen, zodat ze kunnen zien waar je precies uithangt. Net als de Venu analyseert de Vivosport je fitnessleeftijd, onder andere door je VO2Max in te schatten.

Voordelen

Nadelen

Beste deals voor Garmin Vivosport

5. Garmin Vivosmart 4

De Garmin Vivosmart 4 activity tracker komt in veel verschillende kleuren en lijkt qua model op de Vivosport, maar heeft nog wat extra functionaliteiten die de moeite waard zijn. Zo heeft het ook de Body Battery en PulseOX-functies, waarmee je respectievelijk kunt inzien hoeveel energie je nog ‘in de tank hebt’ en hoeveel zuurstof je in je bloed hebt.

Mooie aan de Garmin Vivosmart is dat ie behoorlijk betaalbaar is. Het slanke en lichte design is een pluspunt voor wie geen zwaar en groots horloge aan de pols wil en de activity tracker 24/7 wil dragen. Maar evenals bij de Vivosport maakt dat navigeren en uitlezen via het display een wat meer inspannende klus dan bij de grotere modellen. 

Ook heeft het horloge geen ingebouwde GPS zoals de meeste activity trackers van Garmin – doe je fanatiek aan duursporten, dan is de Vivosmart niet de meest geschikte keuzel.

Voordelen

Nadelen

Beste deals voor de Vivosmart 4

6. Garmin Vivofit 4

Het opvallendste pluspunt aan de Vivofit 4 is de batterijduur. Deze gaat namelijk maar liefst een jaar mee. Verder is de Garmin Vivofit 4 een typische activity tracker: licht, comfortabel en compact om de pols. Bedoeld om 24/7 te kunnen dragen dus.

Op het kleine display kun je de basisstatistieken aflezen zoals het aantal stappen, verbrande calorieën, en afgelegde afstanden. Wil je diepere inzichten, dan kun je via je smartphone deze inzien. Dit maakt de Vivofit 4 ideaal voor wie niet op zoek is naar een horloge met een waslijst functionaliteiten, maar het graag simpel en overzichtelijk houdt. Verder heeft het geen ingebouwde GPS of HR-monitor, zoals de meeste activity trackers.

Voordelen

Nadelen

Beste deals voor de Garmin Vivofit 4

7. Garmin Vivofit junior 3

De Garmin Vivofit Junior 3 is een activity tracker voor kinderen. Niet alleen het design (in verschillende opties van Disney of Marvel), maar ook de functionaliteiten zijn afgestemd op deze doelgroep. 

Zo probeert het op speelse wijze kinderen aan het bewegen te krijgen middels gamification. Ze krijgen bijvoorbeeld bepaalde beloningen wanneer ze flink bewogen hebben. En net als bij de Vivofit voor volwassenen heeft ook de Garmin Vivofit Junior 3 een batterijduur van een heel jaar. Zo hoef je de kids niet achter de sportbroek aan te zitten om het horloge op te laden. Navigatie gaat via een knop aan de zijkant, en niet via een touchscreen. Voor sommige kinderen kan dit even wennen zijn, maar dat zal snel gaan.

Mooie aan deze activity tracker van Garmin is dat het ouders inzichten geeft in hoe het met de beweging en slaap van de kinderen gesteld is. Je kunt samen met het kind bepaalde doelen opstellen, en er beloningen aan koppelen. Voor deze doelgroep werkt dat uiteraard erg motiverend.

Voordelen

Nadelen

Beste deals voor de Garmin Vivofit junior

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!