De 5 beste fitness handschoenen voor heren!

Laatste update 15 juni 2022 Marian
fitness handschoenen heren

Fitness handschoenen zijn onmisbaar als je eelt en zere handen tijdens het trainen wil voorkomen! Het regelmatig liften van gewichten veroorzaakt namelijk pijnlijke blaren en eelt op je handen. Je kunt dan ook meestal aan iemands handen zien of, en zo ja, hoe vaak hij of zij aan krachttraining doet. Want één ding is zeker: trainen met gewichten vraagt veel van je handen! 

Fitness handschoenen beschermen je handen en voorkomen blaren en eeltvorming. Ook zorgen handschoenen ervoor dat je meer grip hebt op het gewicht waarmee je traint. Hierdoor kun je je beter focussen op je techniek. 

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende modellen en soorten verkrijgbaar. Daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken, wanneer je op zoek bent naar een goed paar fitness handschoenen. Om je hierin op weg te helpen, vertellen we je in dit artikel er dan ook alles over.

Zo geven we je tips waar je op moet letten als je fitness handschoenen gaat kopen en hebben we onze top 5 fitness handschoenen voor heren voor je op een rij gezet. Ben je toevallig als dame op dit artikel gestuit? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk ook een artikel geschreven over de beste fitness handschoenen voor dames! 

Ben jij op zoek naar het perfecte paar sporthandschoenen? Hieronder vind je onze top 5 fitness handschoenen. In deze top 5 hebben we alleen fitness handschoenen geselecteerd die voldoen aan de volgende 4 criteria: 

  • Bescherming
  • Grip
  • Duurzaamheid
  • Flexibiliteit & Comfort

1. ZEUZ fitness handschoenen

Deze handschoenen zijn ontzettend prettig om te dragen tijdens het trainen. Ze zijn zowel geschikt voor fitness, crossfit als krachttraining. Ze zitten uiterst comfortabel en zorgen voor uitstekende grip door het schuimkussentje aan de binnenkant. 

Met behulp van de straps rondom de polsen, kunnen de handschoenen goed strak sluitend gemaakt worden en bieden ze ook steun aan je polsen tijdens de oefeningen. Aan de uiteinden van twee van de vingers bevinden zich ‘flapjes’ om de handschoenen tussen de verschillende oefeningen door, snel en gemakkelijk uit te kunnen trekken.

Voordelen

Nadelen

2. Pro weight lifting fitness handschoenen

Deze handschoenen zitten zeer comfortabel en zijn erg ademend. De handschoenen bevatten kleine gel kussentjes in de handpalmen, voor ultieme grip. De handschoenen zijn door middel van een strap bij de pols, die tevens ondersteuning biedt, aan en uit te trekken en zijn geschikt voor fitness, crossfit en krachttraining.

Voordelen

Nadelen

3. Gorilla Wear Dallas wrist wraps sporthandschoenen

Deze handschoenen zijn zeer stevig en comfortabel tegelijk! De handschoenen zijn zo gemaakt, dat deze zich na verloop van tijd naar de natuurlijke stand van je hand gaan vormen, waardoor ze goed aansluiten aan je hand en prettig dragen. De handschoenen zijn voorzien van gel kussentjes op de druk- en contactpunten.

Daarnaast hebben ze verlengde leren uiteinden aan twee van de vingers voor extra grip en om de handschoenen makkelijk uit te kunnen trekken. De handschoenen ventileren uitstekend. Ook hebben deze handschoenen ondersteunend klittenband ter hoogte van de polsen

Voordelen

Nadelen

4. Harbinger power stretchback 2 fitness handschoenen

Deze gym handschoenen zien er op het eerste gezicht vrij ‘basic’ uit, maar zijn zeer prettige en ondersteunende handschoenen. Deze handschoenen zijn in de handpalmen gemaakt van leer en ze kunnen gebruikt worden voor fitness en diverse soorten trainingen en oefeningen. 

De handschoenen hebben een goede grip aan de binnenzijde en een schuimlaagje in de handpalm. De handschoenen kunnen aan- en uitgetrokken worden door middel van klittenband aan de bovenzijde van de pols.

Voordelen

Nadelen

5. Reeva sporthandschoenen 3.0

Deze gym handschoenen zien er niet alleen heel stijlvol uit, maar zitten ook nog eens heerlijk en bieden uitstekende ondersteuning door de ingebouwde polsbanden. Door de microtunnels in de handschoenen zijn deze zeer ademend. Ze zijn geschikt voor gebruik bij fitness, crossfit en krachttraining. 

De handschoenen zijn gemaakt van leer hebben een speciale ‘grip pad’, dat niet alleen zorgt voor perfecte grip, maar ook voor een natuurlijk gevoel tijdens het trainen.

Voordelen

Nadelen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van fitness handschoenen?

Wanneer je nieuwe fitness handschoenen gaat aanschaffen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden, namelijk:

De maat

Fitness handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zorg dus dat je de juiste maat kiest. Een handschoen zit goed wanneer deze niet te los, maar ook niet al te strak zit. De ideale pasvorm is voor iedereen weer anders.

Ondersteuning

Met name als je veel met gewichten traint, is het belangrijk om te kiezen voor een paar handschoenen met goede ondersteuning ter hoogte van de polsen. Zo houd je de belasting op je polsen zo minimaal mogelijk en verklein je de kans op blessures.

Draagcomfort

Het is natuurlijk belangrijk dat de handschoenen die je kiest, comfortabel zitten. Let wel op dat een beetje stijfheid in de handschoen juist goed is, sporthandschoenen zitten natuurlijk anders dan normale handschoenen.

Grip

Vergelijk de verschillende modellen gym handschoenen ook op de grip in de handpalm. Het hebben van een goede grip is natuurlijk één van de belangrijkste eigenschappen van een goede fitness handschoen.

Veelgestelde vragen

In dit artikel heb je al veel kunnen lezen over fitness handschoenen en heb je onze top 5 beste fitness handschoenen voor heren kunnen bestuderen. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog een vraag over fitness handschoenen die onbeantwoord is gebleven?

Lees dan snel de veelgestelde vragen over fitness handschoenen die we hieronder voor je onder elkaar hebben gezet. Grote kans dat jouw vraag hier ook tussen staat. Zo niet, laat dan een reactie achter onderaan dit bericht!

Nee, dit is uiteraard niet per sé nodig, maar het dragen van fitness handschoenen heeft diverse voordelen. Zo zorgen fitness handschoenen voor een betere grip en gaan ze eeltvorming en eventuele blaren voor een groot deel tegen. Het dragen van handschoenen is dus zeker aan te raden.

Logisch dat je je handschoenen ook graag fris en schoon wil houden. Het is zeker mogelijk om fitness handschoenen te wassen, maar niet alle modellen kunnen in de wasmachine gewassen worden. Kijk dus altijd goed naar de wasvoorschriften en was de handschoenen anders op de hand.

Dit is een lastige vraag, omdat dit erg afhangt van de kwaliteit van de handschoenen en de intensiviteit van het gebruik (dus hoe vaak en hoe lang je de handschoenen aan hebt). Je ziet het meestal goed aan de handschoenen, wanneer ze aan vervanging toe zijn. Let hierbij met name op de grip in de handpalm en het klittenband van de straps om de handschoenen mee vast te maken.

Handschoenen zijn niet het enige beschermmiddel tijdens het sporten dat je kan gebruiken, andere voorbeelden zijn crossfit grips en knee sleeves ter ondersteuning van je knieën.

Op zoek naar meer training accessoires?

Artikelen over de beste weerstandsbanden, beste powerlift belt, fitness tracker en fitnessmat vind je uiteraard ook hier op Myfitlifestyle.nl!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!