FitChef & FitChef Turbo beste kookboeken ooit voor een fit en strak lijf zonder dieet?

Laatste update 10 maart 2024 Marian
Fitchef Turbo

Zoals je misschien al wel weet staat FitChef voor eiwitrijke voeding voor mensen die willen afvallen en fitter worden. Daarnaast zijn eiwitten goede bouwstenen voor de spieren en is het dus belangrijk dat de sportievelingen onder ons extra eiwitten binnen krijgen. Aangezien ik zelf ook regelmatig sport en wel weer toe was aan wat nieuwe inspiratie voor eiwitrijke recepten heb ik de boeken gekocht.
Overweeg jij deze ook te kopen of om een abonnement te nemen op de op maat gemaakte weekmenu’s? En wil je graag weten wat de ervaring van anderen is met deze producten? Lees dan snel verder.

Na het lezen van deze review weet jij precies wat je kan verwachten van de boeken en van de weekmenu’s op maat. 

 

Na de boeken besteld te hebben, heb ik ze de volgende dag al in huis! En ik kan je vertellen dat ik er onwijs blij mee ben! Het zijn 2 prachtige, dikke hardcover boeken, vol met makkelijke, snelle, gezonde, eiwitrijke recepten. Naast recepten, staat er ook veel nuttige informatie in over voeding en gezondheid. Een ideaal kookboek voor iedereen die lekker en gevarieerd wil eten en toch wil afvallen!

Beide boeken zijn gebaseerd op 5 pijlers, die mij erg aanspreken. Dit zijn:

  1. Balans in je voedingspatroon
  2. Eenvoudig te bereiden recepten
  3. Smakelijke gerechten
  4. Een verzadigd gevoel (dus geen honger)
  5. Betaalbare boodschappen 

Het verschil tussen FitChef & FitChef Turbo

Eind 2016 is het kookboek FitChef verschenen en een jaar later volgde daarop het boek Fitchef Turbo, beiden geschreven door Mark van Oosterwijck. 

In de boeken vind je vooral veel eiwitrijke en koolhydraatarme recepten. De recepten zijn eenvoudig en je hebt geen “exotische” ingrediënten nodig. Alles is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt en budget vriendelijk, wat ik zelf erg fijn vind. Naast recepten bevatten beide boeken ook nuttige informatie over voeding en je energiebehoefte.


Zo leer je
 in het boek FitChef jouw basis energiebehoefte te berekenen om te bepalen hoeveel je per dag kan eten. Dit is afhankelijk van je doel (lees daarover hieronder “Met gezonde voeding je doel bereiken” meer). Het boek bevat 105 eiwitrijke recepten. De gerechten zijn in gemiddeld 15 -30 minuten te bereiden en smaken heerlijk!


Het boek FitChef Turbo bevat extra tips om zelf een weekmenu op te stellen en heeft ook een aantal voorbeeld weekmenu’s. Het FitChef boek heeft deze niet, enkel losse recepten, waar je natuurlijk wel zelf weer een lekker weekmenu van kan maken. Liever iedere week een weekmenu op maat ontvangen? Dat kan ook. 
Kijk dan hier!

Verder is de bereidingstijd van de meeste recepten, zoals de naam FitChef Turbo al doet vermoeden, erg kort. Maar 5-15 minuten! Dus geen ingewikkelde recepten waarvoor je lang in de keuken moet staan. 
Ook krijg je in dit boek handig tips hoe je maaltijden kunt voorbereiden (preppen) voor de rest van de week. Het boek bevat 85 recepten (compleet andere dan in FitChef).
 

Door FitChef met gezonde voeding je doel bereiken

Zoals eerder gezegd, leer je aan het begin van het boek FitChef meer over hoe je jouw basis energiebehoefte kunt berekenen met een eenvoudige formule. Aan de hand van deze berekening en jouw doel; afvallen, je vetpercentage verlagen, spiermassa opbouwen, of gezond eten en op gewicht blijven, bepaal je vervolgens jouw energiebehoefte (in aantal calorieën).


Voor een energieke en gezonde levensstijl is het noodzakelijk dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Dit zijn koolhydraten, eiwitten en vetten, ook wel macro’s genoemd. Wil je precies weten in welke verhouding jij deze macro’s moet eten om je doelen te bereiken? 
Bereken het hier online.

De recepten zijn zo samengesteld dat deze alle belangrijke voedingsstoffen bevatten en je hier dus niet meer over na hoeft te denken. Hierdoor wordt je niet alleen fitter maar blijf je het ook!
 

FitChef: Niet het zoveelste snel-afvallen-dieet boek

Het boek helpt je bewust te worden van gezond eten en wat jouw lichaam nodig heeft om fitter en energieker te worden. Het laat je zien dat je levensstijl niet eens veel hoeft te veranderen, om resultaat te behalen, maar kleine aanpassingen voldoende zijn. 

Je hele eetpatroon ineens omgooien naar een saai menu is dus helemaal niet nodig en vaak ook niet vol te houden. Daarom voelt het volgen van de recepten in dit boek ook absoluut niet als een dieet. Iets wat ik zelf heel erg fijn vind!

Het is dus gelukkig niet het zoveelste snel-afvallen-dieet-boek, met crash di
ëten en jo-jo-effect tot gevolg. Door de nieuwe manier van benaderen is het veel effectiever en makkelijker het resultaat blijvend te behouden. Zeker als je ook merkt dat je er veel fitter en energieker van wordt!

De FitChef & FitChef Turbo Recepten en weekmenu's op maat

De recepten bestaan met name uit eiwitrijke gerechten en bevatten weinig koolhydraten. Er staan tips in het boek bij als je wel extra koolhydraten of eiwitten wil toevoegen.

D
oor wat meer eiwitten te eten verhoog je namelijk je stofwisseling en vetverbranding. Je zult merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om af te vallen en je vetpercentage te verlagen met behulp van dit boek.

Is je doel spiermassa opbouwen? Ook dan speelt eiwitrijke voeding een belangrijke rol en past het boek en de weekmenu’s op maat hier ook perfect bij. Als je de richtlijnen en recepten uit de kookboeken en weekmenu’s op maat volgt, dan kan je ervan uitgaan dat je vetmassa afneemt en je spiermassa toeneemt, waardoor je strakker wordt.

FitChef Recepten
Eén van mijn favoriete lunchgerechten!

Zijn FitChef & FitChef Turbo het geld waard?

Zoals je wel hebt gemerkt ben ik erg enthousiast over deze 2 kookboeken! Het zijn  geen gewone kookboeken met alleen recepten, maar ze bevatten ook heel veel waardevolle informatie voor een gezonde levensstijl. En heel belangrijk, je hebt absoluut niet het gevoel dat je een dieet volgt.

De eiwitrijke recepten in zowel de boeken als in de weekmenu’s op maat, zijn makkelijk, smaakvol, snel klaar en betaalbaar. Daarnaast bevatten de recepten weinig koolhydraten en veel goede vetten. De ideale combinatie voor een
blijvend strakker en gespierder lichaam! 

De FitChef producten zijn dan ook het geld dubbel en dwars waard! En helemaal als je de boeken ook nog met korting kunt kopen is het eigenlijk gewoon geen geld voor zulke kwalitatieve, mooie maar bovenal zeer goede receptenboeken!
 

Ook de weekmenu’s op maat zijn met €9,95 per maand zeer gunstig geprijsd. En deze besparen je ook veel tijd. Je hoeft dan niet zelf je weekmenu’s samen te stellen en te berekenen wat je exact nodig hebt aan macro’s om je doel te behalen.

FitChef & FitChef Turbo kopen?

 

Wil jij ook FitChef & FitChef Turbo kopen?
Simpel en snel via Bol.com!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!