De beste dip belt voor het verzwaren van jouw training: level up!

Laatste update 5 juli 2023 Marian
dip belt

De dip belt, ook wel diep riem of dip gordel genoemd, is een geweldige toevoeging aan je trainingsgear wanneer je jezelf beschouwd als gevorderde krachtsporter. De dip riem is ideaal om bepaalde oefeningen zwaarder te maken, maar dan wel op een veilige manier. Bovendien is het gebruik van een dip riem ook nog eens een heel stuk comfortabeler om meer gewicht aan je workout toe te voegen, dan andere opties.

In dit artikel beantwoorden we vragen zoals hoe je nu eigenlijk een dip belt correct draagt en welke andere oefeningen je ermee kunt doen, behalve die dip. Ook geven we je tips voor het kopen van een dip riem en om de keuze nog makkelijker te maken hebben we ook een top 7 met beste dip belts van dit moment voor je samengesteld!

1. ATX dip belt

5/5
dip belt ATX

De dip belt van ATX wordt gezien als onverwoestbaar, dankzij het materiaal van nylon en de extra dikke stalen ketting. Een nylon riem is voor het dippen ook wat comfortabeler dan een riem van bijvoorbeeld leer. Wel zo handig als je veel gewicht gebruikt – wat met deze dip riem zeker kan. Je kunt namelijk tot maar liefst 100 kilo gewicht aan deze riem hangen!

Voordelen

Nadelen

2. Gorilla Sports dip gordel

4.6/5
dip belt gorillasports

Wederom een dip riem van duurzaam nylon die zeker tegen een stootje (of 100 kilo halterschijven) kan. Met de twee karabijnhaken kun je snel en eenvoudig gewicht aan de roestvrij stalen ketting hangen. 

Een dip gordel waarvan je mag verwachten dat deze lang mee zal gaan, gezien de kwaliteit van de materialen.

Voordelen

Nadelen

3. UFit One dip belt

4.9/5
dip gordel ufitone

Een van de meest comfortabele dip gordels op de markt! Deze riem is extra breed en iets zwaarder en steviger dan gemiddeld, en bovendien voorzien van 2mm schuim voor extra demping en comfort.

Voordelen

Nadelen

4. Dip belt Gymstick

4.3/5

Zoek je een lichtgewicht dip riem? Dan is deze dip gordel iets voor jou! Met minder dan 500 gram schoon aan de haak heb je met deze dip belt een van de lichtste opties.

Nadeel van deze riem is dat je er maximaal 40 kilo aan kan hangen, dit zal niet voor iedereen voldoende zijn.

Voordelen

Nadelen

5. Dip riem Fortex

5/5
dip belt fortex

Niet iedereen heeft een voorkeur voor nylon als materiaal voor de dipping belt. Leder is dan een goede optie, want dit is ook super stevig en zeer duurzaam.

Deze dip riem is uitermate geschikt voor gewichten tot ruim 50kg. Daarnaast heeftis hij voorzien van een extra dikke padding wat het draagcomfort verhoogt.

Voordelen

Nadelen

6. Harbinger Dip Belt

5/5
dip belt harbinger pro

De Harbinger PolyPRO Dip Belt is lichter van gewicht dan traditionele dip belts en heeft een voorgevormde constructie voor de ultieme pasvorm en comfort tijdens een zware training.

De 30″ heavy-duty stalen ketting is voorzien van een premium snelheidsclip die ervoor zorgt dat gewichten eenvoudig toe te voegen en te verwijderen zijn.

Voordelen

Nadelen

7. Body-Solid MA330 - Dipping Belt

5/5
dip belt bodysolid

Een zeer solide lederen riem in een lichte kleur die opvalt! Deze dip belt gaat dan ook lang mee en kan zeker tegen een stootje in de gym. Het extra brede rugstuk geeft ondersteuning en comfort tijdens je training.

Voordelen

Nadelen

Een dip belt kopen, waar moet je op letten?

Er zijn een paar eigenschappen waar je op kunt letten bij het kopen van een dip belt. Ten eerste is dat het maximale gewicht dat je aan de riem kunt hangen. Kijk goed of dit voor jou voldoende is en of je, ook als je progressie maakt, er nog voldoende mee vooruit kan.

Ten tweede de afmetingen of maat. Zeker als je een hele wijde of juist hele smalle taille hebt is dit een punt van aandacht. Maar doorgaans zul je met de meeste dip riemen wel uit de voeten kunnen. Je kunt eventueel ook andere sporters die al een dip belt gebruiken vragen naar hun ervaring.

Hoe draag je een dip belt?

Doe de riem om je middel. Het dikste deel van de dip gordel bevindt zich onderaan je rug. De ketting gaat door de halterschijf of kettlebell en weer vast aan de dip riem. In onderstaand filmpje zie je exact hoe dit werkt! 

Afhankelijk van hoe zwaar het gewicht is, kun je hier misschien wel wat hulp bij nodig hebben.

Deze oefeningen kun je doen met een dip riem

Natuurlijk kun je met de riem je dips verzwaren, zoals je al vast al wel had bedacht. Daarnaast zijn er echter meer oefeningen die je extra pittig kunt maken. Is de pull up of chin up met alleen je bodyweight bijvoorbeeld te makkelijk voor je geworden ondertussen? Gebruik dan de dip gordel met het nodige extra gewicht eraan.

Ook kun je een squat doen met je benen elk op een plyobox, zodat het gewicht hier tussen hangt.

In het filmpje hieronder zie je welke oefeningen er allemaal mogelijk zijn en nog belangrijker, hoe je ze correct uitvoert!

Alternatieven voor een dip belt

Je hoeft niet per se een dip riem te gebruiken om de genoemde oefeningen zwaarder te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook trainen met een gewichtsvest.

Of klem een kleine dumbbell tussen je knieën, al is dit niet super comfortabel, zeker niet als je wat zwaarder wil gaan. Een andere optie die sommige sporters gebruiken is een powerlift belt die ze wat aanpassen zodat het gewicht er aan kan hangen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over dip riemen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je wellicht advies nodig, laat dan een reactie achter onderaan deze pagina!

Welke apparaten zijn geschikt om de dip belt in te gebruiken?

Je gebruikt de dip riem het beste in een dip station, power tower met dip rek, of elk apparaat met een pull up bar.

Kan ik de dip belt ook buiten gebruiken?

Jazeker. Dip riemen zijn bestand tegen een beetje vocht, al is het beter als ze niet kletsnat worden.

Is de dip riem wel veilig?

Ja, maar wel als je de belt verstandig gebruikt! Ga niet over je grenzen heen, let op de uitvoering (gecontroleerd en rustig) en gebruik hem liever niet als je geblesseerd bent.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!