De 4 beste crossfit schoenen voor dames van dit moment!

Laatste update 18 februari 2021 Marian
Crossfit schoenen dames
CrossFit is de ultieme, intensieve sport. Je vraagt niet alleen veel van je lichaam, maar ook van je uitrusting. Je CrossFit schoenen hebben het zwaar tijdens een WOD en daarom is het vinden van de beste CrossFit schoenen voor dames zo makkelijk nog niet. Er is haast geen sport waarbij het kiezen van de juiste schoenen zo lastig is als bij CrossFit. Juist omdat je zo gevarieerd bezig bent. Omdat goede schoenen natuurlijk wel belangrijk zijn, geven wij je tips voor het kiezen van de juiste schoenen en doen we vier suggesties.

Laten we eerst eens kijken wat je met een goede CrossFit schoen eigenlijk allemaal moet kunnen. Springen, rennen en squatten, bijvoorbeeld. Je moet wendbaar zijn op je schoenen om een parcours af te kunnen leggen, maar wanneer je een wand of touw in klimt, moet de grip ook dik in orde zijn. En terwijl je daarmee bezig bent, moet het comfort natuurlijk ook niet te wensen overlaten. CrossFit voel je al genoeg, daar kun je dus geen slecht zittende schoenen bij gebruiken. Dus wat heb je nodig?

Allereerst dienen je CrossFit schoenen een stevige, platte basis te hebben. In het bijzonder om gewicht te tillen. Een lichte helling van het hakprofiel is ook een aanrader. Ook dit helpt je met gewichten, maar bevordert ook je acceleratie uit stilstand. Als je wat zwakkere enkels hebt gaat dit je ook écht helpen. 

Een andere feature waar je een goede CrossFit schoen aan herkent: ‘rope tech’ of ‘rope ready’. Dit is een speciale rubberen strip die van de onderkant van je zool naar de binnenkant van je schoen loopt. Hiermee heb je meer grip, maar ook beschermt het je schoen tegen de slijtage door de wrijving van touw.

Een goede CrossFit schoen is bovenal licht; je wil er tenslotte wendbaar in zijn. Ook is extra ondersteuning in zowel de zool als de zijkanten belangrijk. Bij snelle wendingen land je gewicht niet alleen op de zool, maar druk je ook op de zijkanten. Zonder speciale voorzieningen daarvoor leidt dat tot klachten bij jezelf en snelle slijtage van je schoen.

Top 4 beste CrossFit schoenen voor dames

Op basis van de hiervoor besproken criteria hebben we een top vier van CrossFit schoenen voor dames samengesteld, die in Nederland verkrijgbaar zijn. Stuk voor stuk schoenen van wat bekendere merken. Daar hoeft je voorkeur natuurlijk niet te liggen, maar ze hebben wel een aantal belangrijke voordelen. 

Grote sportmerken investeren veel in research en technologie en, ook niet onbelangrijk, ze blijven hun schoenen door ontwikkelen. De top vier die je hieronder vindt, bestaat uit schoenen die ieder jaar weer verbeterd worden. 

Crossfit schoenen dames Reebok Nano X roze blauw

Vind je comfort het belangrijkste in een CrossFit schoen? Dan is de Reebok Nano X waarschijnlijk de eerste van deze vier die je wil proberen. Maximale ondersteuning en ultieme zachtheid is mede wat deze schoen tot een uitstekende CrossFit schoen maakt. 

Deze schoen beschikt over vernieuwde Flexweave® technologie die zorgt voor een unieke combinatie van stevigheid en flexibiliteit, terwijl de schoen toch goed ademt. Verder is de schoen voorzien van RopePro tech, wat zorgt voor een goede bescherming van je schoen en het risico op wegglijden verkleint. 

De CrossFit schoenen voor dames zijn verkrijgbaar in maar liefst 15 verschillende kleuren! Daarmee biedt Reebok je, naast een super kwalitatieve CrossFit schoen ook nog eens genoeg keuze voor wat het design betreft.

Voordelen

Nadelen

Crossfit schoenen dames Nike Metcon 6 groen
Crossfit schoenen dames Metcon 6 panter

Dit is een echte work-out schoen! Nike bestempelt deze schoen dan ook expliciet als veelzijdig en perfect geschikt voor activiteiten zoals gewichtheffen, touwklimmen en sprinten. Evengoed beschikt deze schoen over een flexibele zool die je helpt in beweging te blijven en biedt hij meer dan voldoende grip. 

De Nike Metcon 6 is de meest ventilerende versie tot nu toe. Hij ventileert 18% meer dan zijn voorganger, de Nike Metcon 5, waarvan veel gebruikers aangeven dat deze niet voldoende ademt voor de intensiviteit van CrossFit. 

De Metcon 6 X kent ook nog een Metcon 6 X Flyease variant. Deze is ietsje duur dan de “gewone” Metcon 6 X en vooral geschikt als je het belangrijk vindt om je schoenen super snel aan en uit te kunnen doen. Door het clipje op de hak (zie de mint groene variant op de afbeelding) is het niet meer nodig om iedere keer je veters te strikken of los te maken. 

Hoe werkt dit dan? Door met je andere voet op het clipje te drukken gaat de hak van de schoen naar beneden waardoor je super snel in en uit je schoen kunt stappen. De Flyease schoen weegt 416 gram en is 20 gram zwaarder dan de Metcon 6 X die 396 gram weegt. De Flyease zit net iets losser bij de hak van de gewone Metcon 6 X. Verder is de schoen qua eigenschappen gelijk aan de Metcon 6 X. 

Vind je het prettig dat je voet super stevig in je schoen zit? Kies dan de gewone Metcon 6 X. Wil je snel van schoenen kunnen wisselen of ze snel uit willen kunnen doen omdat je bepaalde oefeningen op je sokken of blote voeten doet? Kies dan voor de Metcon 6 X Flyease. 

Zoals je van Nike gewend bent is zowel de Nike Metcon 6 X als de Flyease variant, in diverse kleuren verkrijgbaar. Van onopvallend grijs tot neon of uitgesproken roze. Al moet gezegd worden dat wij van mening zijn dat deze schoen in een opvallende kleurstelling het best tot zijn recht komt.

Houd je van een echt bijzonder design? Dan is er zelfs een paar verkrijgbaar waarvan beiden schoenen een eigen design hebben! Het lijkt net of je 2 verschillende schoenen hebt, al worden ze toch echt als paar geleverd. 

Voordelen

Nadelen

Crossfit schoenen dames Inov 8 F-lite

Inov-8 is mogelijk nog een wat minder bekend merk voor je. Het is een Brits sportmerk dat zowel fitness- als outdoor- en trail schoenen maakt. Ook sportkleding wordt door Inov-8 gemaakt. Ze zijn zeer innovatief en gebruiken grafeen in schoenen, wat ze zelf omschrijven als een wondermateriaal.

Inov-8 claimt door de toevoeging van grafeen aan het rubber van de schoen, dat de schoen daardoor een 50% sterkere rubberzool heeft, 50% meer stretchy is en 50% beter bestand is tegen slijtage dan het andere rubber (dat geen grafeen bevat) dat gebruikt wordt in de schoenindustrie.

Duurzame rakkers dus, maar daar moet ook wat voor worden betaald….Deze Inov-8 schoenen zijn dan ook aardig aan de prijs! Zeker in vergelijking met Reebok en Nike. Maar zijn ze de investering waard?

De F-Lite G300 is de nieuwste toevoeging aan de Inov-8 collectie. Het is de meest responsieve en beschermende trainingsschoen voor crosstraining en fitness van Inov-8 tot nu toe. Met gloednieuwe, exclusieve technologieën biedt deze veelzijdige trainingsschoen maximale til ondersteuning en stabiliteit, zonder in te leveren op demping en flexibiliteit. Dit model is unisex en dus zowel geschikt als CrossFit schoenen voor dames als heren.

De schoen is voorzien van Rope tech en heeft een 6mm hoogteverschil van de hiel tot de teen. Ook voor de wat bredere voeten is deze schoen geschikt. De schoen is met slechts 300 gram aan gewicht super licht en gemaakt van sterk materiaal. Kortom de F-LITE G 300 biedt de perfecte balans tussen explosieve kracht, comfort en robuustheid! Dit model is unisex en dus zowel geschikt als CrossFit schoenen voor dames als heren.

Al met al is deze schoen dan ook een perfecte CrossFit schoen die zeer comfortabel draagt tijdens je workout. Het enige nadeel is dus de prijs. Maar zijn ze echt zo duurzaam als beweerd wordt, dan ga je er heel lang plezier van hebben! 

Voordelen

Nadelen

Crossfit schoenen dames Adidas Novamotion

Deze schoenen van Adidas zijn een goede budget optie, als je wat minder wil uitgeven aan je CrossFit schoenen. Ook deze schoen wordt namelijk aangeprezen als veelzijdig en high performance.

Flexibel en ademend bovenwerk van mesh gaat over in een stevige maar flexibele zool, die bij de hak iets verhoogd is. Extra comfort biedt het verwijderbare Ortholite voetbed. Deze schoen gaat je met name bij het ren- en sprintwerk een hoop extra comfort opleveren, vanwege de uitstekende demping. Dat komt door de speciale Cloudfoam zool, die voor extra demping zorgt. 

De schoen is verkrijgbaar in 2 kleuren.

Voordelen

Nadelen

Conclusie:

Het is duidelijk dat Reebok, Nike en Inov-8 de topspelers zijn als we het over goede CrossFit schoenen voor dames hebben. Heb je minder te besteden, dan zit je met de Adidas Novamotion ook goed.

Iedere schoen heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Uiteindelijk is een goede sportschoen een kwestie van persoonlijke voorkeur en juist bij CrossFit ziet geen workout er hetzelfde uit. Dat betekent dat de accenten die jij legt ook bepalend zijn voor wat voor jou de beste schoen is. 

Naast goede schoenen is het bij CrossFit ook erg belangrijk om je handen goed te beschermen met goede handschoenen. Daarmee voorkom je eelt en blaren.

Wil je je prestaties tijdens jouw work-out op een eenvoudige manier bijhouden? Kies dan voor een goed sporthorloge. Wij hebben er uitgebreid onderzoek naar gedaan en de beste 5 fitness trackers voor CrossFit en krachttraining alvast voor je op een rijtje gezet.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!