Cellulite verminderen op benen en billen? Lees deze 6 tips!

Laatste update 13 september 2021 Marian
Celullite verminderen op benen en billen

Cellulite cups of ook wel massage cups genoemd. Ik had er, eerlijk gezegd, voordat ik ze zo’n 4 jaar geleden ontdekte, nog nooit van gehoord. Wel had ik al allerlei cellulite crèmes (met weinig resultaat overigens) uitgeprobeerd. En ik wist dat ik niet de enige was….

Maar liefst 85-90% van de vrouwen heeft cellulite. Het is dus heel normaal als jij dit ook hebt! Veel vrouwen willen hun cellulite verminderen of er het liefst helemaal vanaf, maar helaas is het vrij hardnekkig.
De commercie speelt er handig op in en bieden dure crèmes en behandelingen in klinieken aan, waarvan niet vaststaat dat deze ook daadwerkelijk op de lange termijn cellulite laten verdwijnen.

Maar wat kan je dan wel doen, zonder meteen een vermogen uit te geven? 
En helpt krachttraining tegen cellulite? Zelf had ik vanaf mijn 18e cellulite en was dit naarmate ik ouder werd en tijdens mijn twee zwangerschappen toegenomen. Ik heb echt van alles uitgeprobeerd om van mijn cellulite af te komen, helaas altijd met weinig resultaat.

Maar het
goede nieuws is, ik heb nu iets gevonden wat wel werkt! Nou ja het in ieder geval een stuk verminderd. En dat zijn cellulite cups! Bij mij is het echt met 90% verbeterd op een budgetvriendelijke manier! Ik heb nu nog 2 hardnekkige putjes over (die ik inmiddels maar geaccepteerd heb).  


Laten we eerst even kijken naar wat cellulite nu precies is.
Cellulite wordt vaak verward met cellulitis. Cellulitis is een ontsteking van de huid die wordt veroorzaakt door bacteriële infecties in het onderhuidse weefsel en is ook pijnlijk.

Cellulite is over het algemeen niet pijnlijk. Cellulite is een lokale stofwisselingsafwijking van onderhuids bindweefsel. Het ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuids bindweefsel toeneemt, waardoor een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt.

Door slechte bloedcirculatie en verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds lastiger worden afgevoerd. 
Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die putjes vertoont. Dit wordt ook wel een “sinaasappelhuid” genoemd. Cellulite komt vaak voor op bovenbenen en billen, maar soms ook op buik en bovenarmen.

Wat zijn de oorzaken van cellulite?

Hier is nog veel discussie over. Vast staat wel dat de bobbels en putjes ontstaan doordat de elasticiteit van weefsel rondom de vetcellen minder wordt, naarmate we ouder worden. Daardoor ontstaat er meer vrijheid om druk uit te oefenen op de huid. Maar ook genetische en hormonale factoren spelen een rol.

Omdat cellulite vooral bij vrouwen voor komt wordt ook gedacht dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen een rol speelt. Vooral in periodes van hormoonschommelingen, zoals tijdens een zwangerschap kan cellulite verergeren. Ook speelt voeding en een slechte doorbloeding een rol bij de ontwikkeling van cellulite.

Wat kun je er tegen doen?

Ok. Hier dan mijn tips met wat voor mij ècht heeft gewerkt om mijn cellulite te verminderen. Ik zet ze in volgorde van effectiviteit. Dus nummer 1 is voor mij het meest effectief etc. Ik pas zelf de gehele top 6 nog steeds toe, want ik ben van mening dat het elkaar versterkt (en nummer 2 t/m 6 deed ik al voordat ik nummer 1 ontdekt had).

1. Massage met cellulite cups

Wat een wonder middel is dit! Ik had min of meer al geaccepteerd dat ik maar met mijn cellulite moest leven, totdat nota bene mijn man mij attendeerde op het bestaan van deze cups!

Met een nogal sceptische houding heb ik de cellulite cups
besteld (het zal toch wel weer niet helpen). En ach voor de prijs (€ 26,95) hoef ik het niet te laten, als ik dit vergelijk met een pot cellulite crème of een behandeling in een kliniek….

Binnen 2 dagen had ik de cups in huis en kon het feest beginnen. Bij het Kruidvat heb ik voor € 3,- eucalyptus massageolie (eigen merk) gekocht. Want olie heb je wel echt nodig, zoals je ook op onderstaand filmpje ziet. Hier zie je hoe de cups werken.

Schema cuppen benen

Als je begint met cuppen wordt aangeraden de eerste 5 weken, 3 keer per week 10 minuten per zone te cuppen. Daarna 2 keer per week 5 minuten per zone en bij het gewenste resultaat nog maar 1 keer per week 5 minuten per zone.

Bij mij zit de cellulite op de voor-  en achterkant van mijn bovenbenen en mijn billen. Ik installeer me op een kleed smeer mijn benen en billen in met olie en begin. Jeetje wat doet het pijn! Dit is niet te doen! Maar goed, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, dus even tandjes op elkaar. Na 2 weken zou het minder pijnlijk moeten worden, dat geeft de burger moed!

Na de eerste keer cuppen heb ik de volgende dag veel blauwe plekjes op mijn benen. Het ziet er niet uit, maar dit schijnt normaal te zijn na een pittige bindweefselmassage die je jezelf geeft met deze cups. 
Door deze massage verbetert de doorbloeding van je huid en komen verklevingen los. Dus iedere blauwe plek zie ik maar als een verkleving die los komt en beter doorbloed raakt! Positief blijven denken 😉

Ik cup om de dag en als ik heel veel blauwe plekken heb, laat ik er 2 dagen tussen. Na 2 weken wordt de pijn inderdaad minder en na 5 weken zie ik zowaar al wat resultaat! 
Wauw, is dit echt waar? Zie ik het nu goed? Ik ga trouw door en na 9 weken is mijn cellulite met 90% verminderd! Ik kan het bijna niet geloven en ben er zo blij mee!

Het doet nu ook geen pijn meer en het is eigenlijk best wel ontspannend zo voor de tv. Even wat me-time. Nadat je het gewenste resultaat hebt behaald, moet je wel 1 keer per week blijven cuppen om het resultaat te behouden. Inmiddels ben ik nu al 1 jaar zo goed als cellulite vrij!

Wil je ook de cellulite cups bestellen? 
Klik dan op de link.

2. Gezonde voeding

Gezonde voeding

 

Onze celwanden bestaan voornamelijk uit lipiden en lecithine bestaan. Deze stoffen hebben een gezond voedingspatroon nodig om voldoende gehydrateerd te blijven.

Ook is het belangrijk om afvalstoffen en vocht efficiënt af te voeren in de strijd tegen cellulite. Gezonde voeding helpt daarbij!

Eet daarom:

 • veel vezelrijke groene groente zoals spinazie en broccoli en rode bieten
 • veel fruit zoals banaan, meloen, appel, grapefruit en ananas. Bosbessen en bosvruchten dragen bij aan een betere bloedsomloop wat ook erg belangrijk is
 • mager wit vlees, zoals kip en kalkoen
 • vette vis en eieren
 • alleen plantaardige zuivel producten (zoals soja yoghurt of amandelmelk) i.p.v. dierlijke. Maak je gebruik van eiwitshakes en gebruik je daar  “whey proteïne” vervang deze dan door plantaardige eiwitshakes.
Wat je echt moet vermijden:
 • bewerkt voedsel, zoals kaas, worst en andere bewerkte vleeswaren
 • eten waar veel zout of suiker in zit, zoals o.a. chips en koekjes
 • kant en klare sauzen (bevatten vaak ook veel suiker en zout)
 • Alcohol
 • Koffie, cola (cafeïne is killing)
 • Friet en junkfood
 • Augurken

Dit verergert namelijk de cellulite! Vind je het lastig om voldoende vezels binnen te krijgen, omdat je niet zo van vezelrijke groente en fruit houdt? Kijk dan eens wat psylliumvezels voor je zouden kunnen doen.

3. Krachttraining

Alleen krachttraining zal je cellulite niet doen verdwijnen. Ik deed het al jaren en had toch nogsteeds last van cellulite. Wel is het zo dat door krachttraining je gehele lijf strakker wordt en je vetverbranding omhoog gaat. Je benen en billen krijgen meer vorm en gaan er daardoor ook beter uit zien.

Ook voel je je er fitter door en slaap je over het algemeen beter, wat ook weer een positieve impact heeft. 
Wil je weer in vorm komen met krachttraining en gezonde voeding, dan kan het Droog Trainen Protocol Vrouwen je hier goed bij helpen. Meer informatie hierover vind je hier. Ik heb er ook een uitgebreide review over geschreven, waarin ik vertel over mijn ervaring en resultaten met het Droog Trainen Protocol Vrouwen.

4. Drink voldoende water

Drink minimaal 2 liter water en/of groene thee per dag. Dit bevordert de afvoer van vocht en afvalstoffen en vooral groene thee is vocht afdrijvend.

5. Omega 3 Visolie

Omega 3 Visolie kan helpen bij verbetering van de bloedsomloop, verlaging van de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Dit zorgt er voor dat je celwanden in je huid gezond blijven, waardoor je minder cellulite ontwikkeld.  Zelf neem ik dit iedere dag.

6. Beweeg voldoende

 

Naast dat ik 4 keer per week aan krachttraining doe, zorg ik er ook voor dat ik iedere dag voldoende beweeg. Nou ja, eigenlijk zorgt mijn nieuwe smart watch, de Samsung Galaxy Watch Active 2 daarvoor en geeft mij een seintje als ik te lang stil zit….

Zo ga ik tegenwoordig op de fiets naar mijn werk (toch weer 50 minuten cardio per dag) en zorg ik ervoor dat ik minimaal 10.000 stappen per dag zet. Het horloge meet mijn hartslag, slaapritme, het aantal stappen, de verbrande calorieën, de afstand en er zitten nog veel meer gadgets op.

Sinds ik een smartwatch heb, vind ik het ook echt leuk om er iedere dag voor te gaan om dit stappendoel te bereiken. Zo neem ik op mijn werk bijvoorbeeld nooit meer de lift (zijn toch weer wat extra stappen) en ga ik tijdens de lunch een rondje buiten wandelen. En als ik ’s avonds het doel nog niet behaald heb, ga ik nog snel een blokje om. 

Wil jij ook graag een activity tracker? Bekijk dan de top 5 beste fitness trackers.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!