C4 Pre workout review

Laatste update 29 oktober 2023 Marian
C4 pre workout

C4 pre workout is een van de populairste pre workouts van dit moment. Het is niet gek dat deze pre workout zo populair is. C4 pre workout is namelijk bijzonder krachtig en heeft een hele lijst zeer effectieve ingrediënten.

Pre workout supplementen worden, zoals de naam al zegt, voorafgaand aan de training gebruikt, met als doel het maximale uit een training te kunnen halen. In dit artikel reviewen we de C4 pre workout, zodat jij precies weet of het je geld waard is.

C4 pre workout is ontwikkeld door Cellucor. Dit is een bekend Amerikaans merk dat al meer dan 20 jaar sport en voedingssupplementen op de markt brengt. C4 pre workout is dus een bekende naam in de fitness community.

De C4 pre workout bevat alle stoffen die je verwacht bij een pre workout, onder andere beta alanine, arginine, tyrosine, cafeïne en natuurlijk creatine. Daarnaast bevat het ook een hoge dosering creatine (1500mg per portie). Verder zijn er diverse vitamines toegevoegd aan deze pre workout: vitamine C, B6 en B12.

De samenstelling van de C4 pre workout zorgt voor een tweeledige werking: creatine zorgt voor een stimulering van de spieren, wat als het ware een kracht boost veroorzaakt. Andere ingrediënten, zoals cafeïne, zorgen voor extra energie en verbeterde focus tijdens de training.

C4 pre workout: maakt het de verwachtingen waar?

Ben jij op zoek naar een goede pre workout en ben je benieuwd of C4 aan te raden is? Wij hebben de C4 original pre workout voor je getest en dit zijn onze bevindingen.

De smaak

C4 pre workout is verkrijgbaar in maar liefst acht verschillende smaken! Wij hebben voor deze review maar één smaak geprobeerd, namelijk green apple en deze was prima.

Niet alle pre workouts smaken lekker en sommige pre workouts zijn zelfs helemaal niet lekker. Maar C4 is zeker niet vervelend om te drinken en door de verschillende smaken die verkrijgbaar zijn, zit er altijd wel een smaak tussen die jij lekker zal vinden.

Natuurlijk is de smaak van een pre workout niet heel belangrijk en zeker niet hetgeen waardoor je een pre workout wel of niet neemt, maar een prettige smaak is wel mooi meegenomen.

De inhoud van de pot

De C4 original pre workout is verkrijgbaar in potten van twee verschillende maten: de kleinste pot bevat 195 gram (staat gelijk aan 30 doseringen) en de grotere pot bevat 390 gram pre workout (staat gelijk aan 60 doseringen).

Hoe te gebruiken

Je dient de C4 pre workout ongeveer een half uur voorafgaand aan je training in te nemen. Doe hiervoor één schepje (maatschepje wordt meegeleverd in de pot) in 120 – 180ml water. Het is ook mogelijk om de pre workout te mengen met andere dranken, zoals vruchtensap.

Het poeder kan na openen van de pot enigszins samenklonteren, dit is een normaal verschijnsel en je kunt de pre workout in dat geval gewoon nog gebruiken.

De werking

Wij hebben de C4 pre workout ongeveer een half uur voorafgaand aan de trainingen gebruikt. Zo’n 20 minuten na het innemen van de pre workout merkten wij het effect. Ondanks dat dit een vrij krachtige pre workout is, hadden wij geen onprettig of opgejaagd gevoel na het innemen ervan.

De pre workout begint langzaam te werken, in plaats van sommige andere pre workouts die je ineens voelt ‘inkicken’. Dit is waarschijnlijk zo omdat C4 wel cafeïne en tyrosine bevat, maat niet in zeer hoge concentraties.

Eenmaal aan de training begonnen, had de energie zich rustig opgebouwd en voelden wij ons daadwerkelijk energieker. Het verschil tussen een training met en zonder pre workout was zeker goed te merken. Wij voelden ons energieker en merkten dat onze spierkracht groter was dan normaal.

Naarmate de training vorderde, merkten wij dat het effect van de pre workout langzaam minder werd. Dit was het geval na zo’n 45 minuten trainen. Het effect van de C4 pre workout werkte tijdens de training motiverend en stimulerend om nét dat beetje extra te geven ten opzichte van trainingen zonder pre workout.

Het eindoordeel

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, stelde C4 pre workout ons zeker niet teleur! En het effect van deze pre workout was op een prettige wijze goed te merken tijdens de training.

Het effect van de pre workout voelde natuurlijk aan en was niet overdadig aanwezig. Wij merkten aan kleine dingen wat C4 pre workout precies veroorzaakt: zo merkten we dat we bijvoorbeeld net wat meer gewicht aankonden bij sommige oefeningen en dat we bepaalde oefeningen langer volhielden dan van tevoren verwacht.

Wij zouden C4 pre workout dan ook zeker aanraden, wanneer je op zoek bent naar een goede pre workout, die zeer effectief is zonder dat je een opgejaagd gevoel krijgt na het innemen van de pre workout.

C4 ultimate pre workout

C4 heeft diverse soorten pre workouts op de markt gebracht. Zo is er naast de ‘normale’ of original C4 pre workout, ook een andere versie van de C4 pre workout verkrijgbaar: de C4 ultimate pre workout.

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, is dit een krachtigere versie van de original pre workout (waarover je hierboven in onze review hebt kunnen lezen). De verschillen tussen beide soorten pre workouts zijn met name terug te vinden in de doseringen van de verschillende stoffen in beide supplementen.

De ultimate versie van C4 bevat namelijk dubbel zoveel cafeïne (300mg per portie) en creatine (3000mg per portie) als de reguliere C4 pre workout. Daarnaast bevat de ultimate versie van C4 pre workout de stimulerende stof taurine, in tegenstelling tot de original versie.

De C4 ultimate pre workout heeft dus een veel krachtiger effect in vergelijking met de normale C4 pre workout. Deze versie van C4 pre workout is verkrijgbaar in 4 verschillende smaken en in een pot van 440 gram. Je neemt deze pre workout in, in doseringen van 22 gram samen met 415 tot 475 ml water of sap. De pot bevat in totaal dus voldoende inhoud voor 20 trainingen.

Gebruik deze versie van C4 alleen als je al ervaring hebt met het gebruik van pre workouts en je bij ‘reguliere’ pre workouts het gevoel hebt nog onvoldoende effect te merken.

C4 ripped pre workout

Nog een andere versie van de C4 pre workout is de C4 ripped pre workout. Deze versie van C4 is qua samenstelling wel iets anders in vergelijking met de original en ultimate variant. Eigenlijk kun je de C4 ripped het beste zien als een 2-in-1 supplement: een pre workout en vetverbrander in één. 

In de ripped pre workout is het ingrediënt creatine ingewisseld voor de zogenaamde C4 ‘ripped blend’. De ripped blend bestaat uit vijf verschillende stoffen die een stimulerend effect hebben op de vetverbranding. Een voorbeeld hiervan is groene koffieboon extract. 

De dosering caffeïne in de C4 ripped pre workout is gelijk aan de dosering cafeïne in de original variant en ook het belangrijke pre workout bestanddeel beta alanine is in deze variant aanwezig. De ripped versie van C4 is verkrijgbaar in drie verschillende smaken en wordt geleverd in een pot van 180 gram, hetgeen voldoende is voor 30 doseringen. 

De C4 ripped pre workout is aan te raden als je wel graag de energie boost van een pre workout wil voelen, maar niet zozeer behoefte hebt aan stimulatie van je spierkracht tijdens je training. Dit effect is in deze versie minder aanwezig, doordat in deze pre workout geen creatine aanwezig is. Wel is hiernaast ook een vet verbrandend supplement opgenomen. Door in dit geval gebruik te maken van de C4 ripped pre workout, hoef je dus maar één supplement in te nemen en profiteer je wel van een tweeledig effect.

C4 Pre workout kopen

Wil je graag C4 pre workout kopen? Dan kan je dit in de winkel of via een van onderstaande webshops doen.

Andere merken pre workout

Na het lezen van dit artikel heb je waarschijnlijk een goed beeld gekregen van de werking en effectiviteit van de C4 pre workout. Ben je benieuwd welke pre workouts er nog meer verkrijgbaar zijn en wat de kenmerken en de voor- en nadelen van de verschillende soorten pre workouts precies zijn? Neem dan zeker ook een kijkje bij onze top 7 beste pre workouts.

PLENT - premium supplements

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!