Beste voetmassage apparaat – Top 6!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
beste voetmassage apparaat

Een heerlijke voetmassage, wie is daar nu niet gek op? Tegenwoordig zijn er handige voetmassage apparaten te koop, waarmee je op ieder gewenst moment en op iedere plek kunt genieten van een heerlijke voetmassage. Het aanbod aan voetmassage apparaten is echter ontzettend groot, er zijn namelijk verschillende merken en modellen te koop met ieder weer andere specificaties en functies.

Wanneer je op zoek bent naar een voor jou geschikt voetmassageapparaat, is de kans dus groot dat je twijfelt welk apparaat je het beste kunt aanschaffen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, vind je in dit artikel onze top 6 beste voetmassage apparaat. 

Een voetmassage apparaat is een elektronisch apparaat dat is ontworpen om de voeten te masseren en ontspannen. Deze apparaten kunnen verschillende functies hebben, zoals trillen, kneden, rollen of verwarmen en ze zijn bedoeld om de spieren in de voeten te stimuleren en spanning en vermoeidheid te verminderen.

Sommige voetmassage apparaten hebben ook een instelbare intensiteit en snelheid, zodat je de massage kan aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende soorten voetmassage apparaten op de markt, van eenvoudige handmatige rollers tot geavanceerde elektronische apparaten met meerdere functies.

Top 6 beste voetmassage apparaten

In deze top 6 bespreken we verschillende voetmassage apparaten, hierbij lichten we de specificaties van de apparaten toe en sommen we de voor- en nadelen van de verschillende modellen kort voor je op.

1. Shiatsu voetmassage apparaat – El Suvon

Bovenaan in onze top 6 staat het Shiatsu voetmassage apparaat van het met El Suvon. Dit is een voetmassageapparaat waar je je voeten helemaal in plaatst (dus niet erop, zoals bij de meeste modellen) en vervolgens worden je voeten door middel van voetmassage rollers en compressie gemasseerd. 

Het voetmassage apparaat van El Suvon is een zeer krachtig apparaat met een warmtetherapie functie. Het apparaat beschikt over 12 massage koppen en een timer voor het kiezen van de duur van de massage. In het apparaat bevindt zich een antibacteriële sok die wasbaar is, voor optimale hygiëne.

Voordelen

Nadelen

2. MotionCiser – Dr. Ho

Misschien wel één van de populairste voetmassage apparaten van dit moment is deze MotionCiser van Dr. Ho. Dit apparaat bestaat uit twee ‘pedalen’, waarop de voeten geplaatst kunnen worden. Door middel van een afstandsbediening kan de massage gestart, aangepast en gestopt worden.

De MotionCiser hanteert een combinatie van bewegingen (loopsimulatie), massage (vibraties) en warmte voor het stimuleren van de bloedsomloop en het verlagen van onder andere spierspanning en het verminderen van pijn. De intensiteit van zowel de warmte als de vibraties is naar wens in te stellen en het apparaat beschikt ook over een timer voor de duur van de massage.

Gebruik van de MotionCiser is niet alleen goed voor de voeten, maar heeft ook een positief effect op de gehele benen. Wil je meer lezen over onze ervaring met de MotionCiser? Lees dan onze uitgebreide MotionCiser review.

Voordelen

Nadelen

3. Voetmassage apparaat – Blije voeten

Ook het voetmassage apparaat van Blije voeten verdient zeker een plekje in onze lijst met favorieten. Dit is een apparaat waar je je voeten op dient te plaatsen, vervolgens wordt de massage uitgevoerd. Je kunt de sterkte van de vibraties zelf instellen, ook beschikt dit apparaat over infrarood lampen. 

Er is ook een optie voor een automatisch programma, waarin de sterkte van de vibraties wordt afgewisseld. Door middel van een timer kan de duur van de massage ingesteld worden. 

Naast een heerlijke voetmassage, kan dit apparaat ook uitstekend gebruikt worden voor massage van bijvoorbeeld de handen.

Voordelen

Nadelen

4. Bloedcirculatieapparaat – Calmenta

Ook dit is weer een voetmassage apparaat waar de voeten op geplaatst dienen te worden. Het apparaat beschikt over een afstandsbediening, waarmee onder andere de snelheid, duur en warmte van de massage kunnen worden aangepast. Ook beschikt dit voetmassage apparaat over 4 voorgeprogrammeerde massage programma’s. 

Het apparaat masseert door middel van een combinatie van voetmassage rollers, vibratie en warmte en is ook geschikt voor massage van andere lichaamsdelen zoals de kuiten of dijen.

Voordelen

Nadelen

5. Voetmassage apparaat – Panacea

Op nummer 5 in onze lijst staat het voetmassage apparaat van het merk Panacea. Dit is wederom een voetmassage apparaat waar de voeten op geplaatst dienen te worden en er valt te kiezen uit diverse soorten massages, zoals een voetreflexmassage en een shiatsu massage. Daarnaast is er de keuze tussen massages met en zonder warmte. 

Verder is dit voetmassage apparaat voorzien van een timer voor het instellen van de duur van de massage en kan de intensiteit van de massage naar wens worden ingesteld.

Voordelen

Nadelen

6. Shiatsu voetmassageapparaat – Lifeproducts

We sluiten onze lijst met de beste voetmassage apparaten af met het Shiatsu voetmassageapparaat van Lifeproducts. Dit voetmassage apparaat beschikt maar liefst over 18 massagekoppen met twee draairichtingen, voor het geven van een krachtige shiatsu massage. 

De snelheid van de massage is te kiezen, er zijn drie verschillende standen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor warmte tijdens de massage, of dit juist uit te zetten wanneer je dit niet prettig vindt. Het apparaat beschikt over een handige afneembare hoes, zodat deze goed schoongehouden kan worden.

Ook kan dit voetmassage apparaat hoger of lager worden gezet, om op deze manier zo comfortabel mogelijk te kunnen genieten van de massage.

Voordelen

Nadelen

Welke soorten voetmassage apparaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten voetmassage apparaten beschikbaar, waaronder rollers, Shiatsu-massageapparaten, luchtdrukmassageapparaten en voetenbaden met massagefuncties.

Shiatsu-massageapparaten

Shiatsu-massageapparaten simuleren de drukpunten van een Shiatsu-massage en bieden diepe, intense massage. Ze gebruiken knoppen of rollers om de voeten te masseren en kunnen verschillende instellingen hebben om de intensiteit aan te passen.

Luchtdruk Massage Apparaten

Luchtdruk Massage Apparaten gebruiken compressie om de voeten te masseren en de bloedcirculatie te stimuleren. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het masseren van de kuiten en bieden meestal verschillende intensiteitsniveaus.

Voetenbaden met massagefuncties

Voetenbaden met massagefuncties zijn ontworpen om de voeten te laten weken terwijl ze worden gemasseerd. Sommige modellen hebben rollers of knoppen om de voeten te masseren, terwijl andere modellen bubbels of luchtdruk gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een voetmassage apparaat?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een voetmassage apparaat, waaronder:

 1. Vermindert stress:

  Een voetmassage kan helpen om stress te verminderen door de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

 2. Verlicht pijn:
  Voetmassage apparaten kunnen helpen bij het verlichten van pijn en spanning in de voeten, en kunnen ook verlichting bieden bij aandoeningen zoals plantaire fasciitis, hielspoor en artritis.

 3. Verbetert de bloedcirculatie:
  Voetmassage kan de bloedcirculatie verbeteren en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de voeten verhogen.

 4. Bevordert de slaap:
  Een voetmassage kan helpen om de slaap te verbeteren door het lichaam te ontspannen en te kalmeren.

 5. Verbetert de algehele gezondheid:
  Voetmassage kan helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking, en kan bijdragen aan een betere immuunsysteemfunctie en een betere algehele gezondheid.

 6. Bevordert de ontspanning:
  Een voetmassage kan een gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen, en kan helpen om stress en spanning te verminderen.

Kortom, een voetmassage apparaat kan een handig hulpmiddel zijn als je vaak last hebt van pijnlijke of vermoeide voeten, of als je gewoon op zoek bent naar een manier om te ontspannen en te genieten van de voordelen van massage thuis.

Wat zijn de nadelen van een voetmassage apparaat?

Hoewel een voetmassage apparaat veel voordelen kan hebben, zijn er ook enkele mogelijke nadelen:

 1. Niet geschikt voor iedereen:
  Voetmassage apparaten zijn mogelijk niet geschikt voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals zenuwbeschadiging, open wonden, huiduitslag, bloedstolsels, of een geschiedenis van trombose. Raadpleeg altijd een arts voordat je een voetmassage apparaat gebruikt als je gezondheidsproblemen hebt.

 2. Te intens of pijnlijk:
  Sommige voetmassage apparaten kunnen te intens zijn als je gevoelige voeten hebt liever een zachtere massage wil. Het is belangrijk om de intensiteit van het apparaat aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur.

 3. Geen vervanging voor professionele massage:
  Hoewel een voetmassage apparaat nuttig kan zijn voor het verminderen van pijn en spanning in de voeten, kan het geen professionele massage vervangen. Als je ernstige pijn hebt of andere symptomen ervaart, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen en mogelijk een professionele massage te overwegen.

 4. Beperkt bereik:
  Sommige voetmassage apparaten zijn ontworpen om alleen bepaalde delen van de voet te masseren, waardoor ze minder veelzijdig zijn dan professionele massagetherapie of handmatige massagetechnieken.

Een voetmassage apparaat kopen, waar moet je op letten?

Als je overweegt om een voetmassage apparaat te kopen, zijn er enkele belangrijke factoren waar je op kan letten.

Doel

Bepaal waarvoor je het voetmassage apparaat wilt gebruiken. Wil je het apparaat gebruiken om pijn en spanning in je voeten te verminderen, of wil je het gebruiken voor ontspanning en welzijn? Sommige voetmassage apparaten zijn meer geschikt voor pijnverlichting, terwijl andere beter zijn voor ontspanning.

Type apparaat

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende soorten voetmassage apparaten beschikbaar, waaronder Shiatsu-massageapparaten, luchtdrukmassageapparaten, rollers, en voetenbaden met massagefuncties. Bepaal welk type apparaat het beste bij jouw behoeften past.

Intensiteit en instellingen

Sommige voetmassage apparaten hebben instelbare intensiteitsniveaus en verschillende massageprogramma’s. Controleer of het apparaat de intensiteit en instellingen heeft die je nodig hebt.

Maat en design

Controleer de grootte van het apparaat en of het gemakkelijk op te bergen is. Kies ook een ontwerp dat past bij jouw persoonlijke stijl.

Reviews en beoordelingen

Lees reviews en beoordelingen van andere gebruikers om een idee te krijgen van de prestaties en kwaliteit van het voetmassage apparaat.

Garantie

Controleer of het apparaat een garantie heeft en wat deze garantie dekt.

Budget

De prijzen van voetmassage apparaten lopen uiteen. Bekijk welk apparaat past bij jouw budget. De duurste is niet altijd de beste.

Veelgestelde vragen

In dit artikel hebben we je alles verteld over voetmassage apparaten. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog met een vraag bent blijven zitten. Als dit zo is, lees dan snel verder, hieronder geven we namelijk antwoord op de meest gestelde vragen over dit apparaat. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Je hoeft je voeten niet specifiek voor te bereiden voordat je een voetmassage apparaat gebruikt, maar het kan helpen om je voeten schoon en droog te maken voor een betere massage-ervaring.

Dit hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het wordt over het algemeen aanbevolen om het apparaat niet meer dan 30 minuten per dag te gebruiken.

Ja, het is belangrijk om het voetmassage apparaat schoon te maken volgens de instructies van de fabrikant om de hygiëne te waarborgen en de levensduur van het apparaat te verlengen.

Op zoek naar andere specifieke massage apparaten?

Er zijn verschillende soorten massage apparaten beschikbaar voor verschillende delen van het lichaam en voor verschillende massage technieken. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Massage gun: dit apparaat heeft de vorm van een pistool en is ongeveer even groot als een föhn. Aan het uiteinde van het pistool zit meestal een zachte bol, die op en neer beweegt of vibreert. Deze bol beweeg je langzaam en voorzichtig over je lichaam.

Massagestoel: Dit apparaat is ontworpen om de spieren in je gehele lichaam te masseren waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende massage technieken, zoals vibratie, kneden en rollen.

Nekmassage apparaat: Met een nekmassage apparaat masseer je specifiek je nek. Heb je vaak last van stijve en pijnlijke spieren in je nek, dan kan dit apparaat voor wat ontspanning zorgen.

Handmassage apparaten: Deze apparaten zijn ontworpen om de handen te masseren en kunnen worden gebruikt om pijn en spanning in de handen te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de handen te ontspannen.

Gezichtsmassage apparaat: Deze apparaten zijn ontworpen om de huid in je gezicht te versterken, verstevigen en te verbeteren door productie en circulatie van collageen te stimuleren. 

Hoofdmassage apparaat: Deze apparaten zijn ontworpen om de hoofdhuid te masseren en kunnen worden gebruikt om stress en spanning in de hoofdhuid te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de algehele ontspanning te bevorderen.

Of benieuwd naar handmatige massage middelen?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!