Top 6 beste stappentellers van dit moment!

Laatste update 20 september 2021 Marian
beste stappenteller

Ben je op zoek naar de beste stappenteller, omdat je jezelf wilt stimuleren om meer te gaan bewegen? En heb je al even rondgekeken in diverse (web)shops? Grote kans dat het je dan inmiddels duizelt van het enorme aanbod! Er zijn ook zoveel verschillende soorten stappentellers….Maar no worries, hulp is onderweg!
In dit uitgebreide artikel vertellen we je namelijk alles over stappentellers. Wat zijn volgens ons de beste stappentellers van het moment, en waar moet je op letten bij het kopen ervan?

Wil je meer bewegen, dan is een (horloge met) stappenteller een van de beste manieren om jezelf te motiveren om je dagelijkse doelen te halen. Of je nu wilt afvallen of aan je gezondheid wilt werken, het zetten van meer stappen op een dag zal je altijd goed doen!

Het is namelijk zo, dat de meeste mensen echt te weinig beweging krijgen. En laat wandelen nu net een vorm van beweging zijn die nagenoeg iedereen kan beoefenen! Het is amper belastend voor je lijf en je hoeft alleen maar de deur uit te stappen in je gewone kloffie om actief te worden.

Door je stappen simpelweg bij te houden met een stappenteller, weet je of je voldoende hebt bewogen en dus of je gezond bezig bent.

Een tweede goede reden voor het kopen van een stappenteller, of een horloge met deze functie is, dat de meeste mensen overschatten hoeveel beweging ze krijgen. Een stappenteller kan je dus een goede reality check geven, en geeft je eerlijke en heldere inzichten waarmee je jouw gezondheid kunt verbeteren.

En zoals eerder gezegd is het een handige tool voor wie middels wandelen wil afvallen. Zeker voor wie ook maar een beetje competitief is, kan het kopen van een stappenteller gezond gedrag flink stimuleren!

Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om elke dag 10.000 stappen te zetten, en probeer dat aantal ook te halen door bijvoorbeeld vaker de trap te nemen of een extra blokje om te gaan met de hond. Je zult zien dat je na het kopen van een stappenteller je veel bewuster bent van je beweeggedrag.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stappenteller?

De ene stappenteller is de andere niet – niet alleen qua prijs, maar ook qua functionaliteit. Wil je een stappenteller kopen, let dan op de volgende tips:

1. Draaggemak

Veel horloges met stappenteller zijn erop gemaakt om 24/7 te dragen. Zeker als je ook je slaap en hartslag in de gaten wilt houden, is draaggemak een belangrijke factor. Onder andere het gewicht, de grootte en het materiaal van de stappenteller zijn hierbij van invloed. 

2. Overige functionaliteiten

Wil je puur je stappen tellen, ga dan voor een lekker simpel model. Een horloge met stappenteller kopen is ideaal als je graag ook de tijd bijhoudt en daarom toch altijd al een uurwerk om je pols hebt.

Wil je graag je slaap, stress, energie of andere zaken bijhouden? Of trainen binnen hartslagzones? Koop dan een iets uitgebreidere stappenteller die je helpt met de nodige inzichten voor jouw gezondheidsdoelen.

3. Batterijduur en oplaadsnelheid

Sommige stappentellers gaan veel langer mee dan andere. Over het algemeen geldt: hoe meer functies, hoe korter de batterijduur. Wil je veel zaken bijhouden, dan is batterijduur dus een punt van aandacht bij het kopen van een stappenteller.

Maar dat niet alleen: ook de oplaadsnelheid is van belang in je zoektocht naar de beste stappenteller voor jou. Er zijn gelukkig modellen op de markt die supersnel opladen, zodat je je stappenteller niet uren hoeft af te staan aan het stopcontact. Let hier dus zeker op bij het kopen van een stappenteller.

Stappenteller of activity tracker kopen?

Het grote voordeel van een stappenteller is dat je het bijhouden van je beweegdata lekker overzichtelijk houdt. En dat betekent ook dat de prijs ernaar is, een stappenteller is namelijk een stuk goedkoper dan een activity tracker!

Wil je meer bijhouden dan alleen je stappen, dan kun je kijken naar een activity tracker, oftewel een horloge met ingebouwde stappenteller en vele andere functies. Afhankelijk van het type, kun je hiermee zaken bijhouden zoals het aantal verbrande calorieën op een dag, maar ook je slaapkwaliteit en nog veel meer. 

Het aanbod van activity trackers is echt enorm uitgebreid tegenwoordig. Om je te helpen kiezen tussen stappentellers en activity trackers, hebben we ook een artikel geschreven over de beste activity trackers

Toch het liefst een stappenteller kopen? Lees hieronder wat volgens ons de 6 beste zijn!

Top 6 beste stappentellers

Dit zijn onze favorieten stappentellers van dit moment!

1. Omron Walking Style 4

4.4/5
stappenteller omron

Dit is een èchte stappenteller; meer andere functies heeft dit apparaatje eigenlijk niet, behalve dan een klok. De Omron Walking Style 4 stappenteller laat je zien hoeveel stappen je hebt gezet in de afgelopen 24 uur, maar ook hoeveel calorieën je (ongeveer) hebt verbrand en de afstand die je hebt afgelegd. 

Je kunt hem gewoonweg in je zak of tas stoppen en het houdt je data bij. Leuke extra: na 10.000 stappen krijg je een beloning in de vorm van een juichend poppetje op je scherm. Dat maakt 10.000 stappen een leuk streven! 

De batterij kun je vervangen, en gaat bij dagelijks gebruik (14 uur per dag) zo’n half jaar mee. Deze stappenteller is verkrijgbaar in het wit, zwart en blauw.

Voordelen

Nadelen

2. Fitbit Charge 4

4/5
stappenteller fitbit

De Fitbit Charge 4 is een horloge met stappenteller. Het heeft enkele basisfuncties die activity trackers ook hebben, en is daarmee een van de beste opties voor wie een stappenteller 2.0 wil kopen.

Zo beschikt deze Fitbit over GPS-tracking, wat het bijhouden van je activiteit en afgelegde afstanden net wat accurater maakt. Tevens biedt het de optie om je slaap bij te houden. Ook kun je er contactloos mee betalen, wanneer jouw bank deze functie ondersteunt.

Android-telefoongebruikers kunnen er zelfs hun berichten mee beantwoorden. Doe je aan andere vormen van beweging dan lopen of rennen, dan is deze stappenteller ook zeker het kopen waard; je kunt er namelijk 20 activiteiten mee loggen, zoals onder andere zwemmen en fietsen!

Het mooie aan deze stappenteller is dat het ook logt hoe intensief je beweegt. Wil je de beweegrichtlijnen volgen, dan kan dit horloge met stappenteller je daar mee helpen. Voor iemand die op zoek is naar de beste stappenteller met extra veel handige functies, is deze Fitbit zeker een goede keuze!

Voordelen

Nadelen

3. Fitbit Inspire

4.1/5
stappenteller Inspire

De Fitbit Inspire is een horloge met stappenteller dat je de hele dag kunt dragen. Het bandje is zeer comfortabel en deze stappenteller is lichtgewicht. Naast het tellen van je stappen kun je met dit horloge nog enkele basisfuncties gebruiken.

Zo kun je meldingen van je telefoon erop ontvangen en je slaap bijhouden. Ook herinnert het horloge je eraan om in beweging te komen. Een prima stappenteller om te kopen als je echt alleen de basisfuncties wil bijhouden. Het horloge is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: roze, zwart en wit.

Dit horloge met stappenteller heeft overigens geen hartslagmeter. Ben je op zoek naar een stappenteller met die functie, dan kun je overwegen om de Fitbit Inspire HR te kopen. Daar kun je ook nog meer slaapstatistieken mee tracken.

Voordelen

Nadelen

4. Garmin Vivosmart 4

4.5/5
horloge stappenteller Garmin

Wederom een horloge met stappenteller in de categorie lichtgewicht: de Garmin Vivosmart 4! Met deze stappenteller houd je onder andere het aantal verbrande calorieën bij, de afgelegde afstand, je hartslag, en je slaapkwaliteit. Een beste keuze als je een stappenteller wilt kopen met de basisfuncties, maar ook serieus traint.

Het beschikt daarnaast over enkele andere interessante functies die je een beter beeld geven van je gezondheid. Denk aan je VO2max en je stressniveau. Ook kun je er verschillende soorten sport mee bijhouden. En hij begint gelijk met tracken zodra je in beweging komt.

Dit horloge met stappenteller heeft geen ingebouwde GPS, dus wie deze functie wel graag wil, is de Fitbit Charge 4 een betere keuze.

De Garmin Vivosmart 4 is verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, wijnrood, blauw en grijs.

Voordelen

Nadelen

5. Samsung Galaxy Fit

4.5/5
horloge stappenteller Samsung

De Samsung Galaxy Fit positioneert zichzelf als een low budget stappenteller. Het is feitelijk meer een horloge met stappenteller of een basale fitnesstracker, want het heeft veel meer functies dan alleen stappen tellen!

Je kunt er maar liefst 90 verschillende vormen van activiteit mee bijhouden, wat dit een van de beste stappentellers maakt op dat gebied. Het kleurenscherm is smal, met een touchscreen. In de speciale Health-app van Samsung kun je al je statistieken inzien, zoals ook de kwaliteit van je slaap.

De accu gaat zo’n 2 weken mee bij normaal gebruik. Het horloge is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en rood.

Voordelen

Nadelen

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!