Top 7 beste pre workout van dit moment!

Laatste update 27 mei 2022 Marian
beste pre workout

De beste pre workout supplementen van dit moment, ben jij ook benieuwd welke dit zijn? Pre workouts zijn één van de populairste supplementen. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een pre workout gebruikt voorafgaand aan een training. Pre workout zorgt voor meer energie, spierkracht en focus tijdens de training, om zo een optimaal resultaat van je training te kunnen bereiken.

Gezien het brede aanbod aan pre workout supplementen kan de keuze soms wat lastig zijn. In dit artikel hebben we daarom een top 7 beste pre workout voor je samengesteld, zodat je meer inzicht krijgt in de  verschillende pre workouts die verkrijgbaar zijn en wat de belangrijkste voor- en nadelen per pre workout zijn.

1. ABE ultimate pre workout

Deze pre workout is een zeer complete en krachtige pre workout. De hoofdbestanddelen van de ABE pre workout zijn creatine en niacine. Hiernaast bevat deze pre workout ook cafeïne, taurine, citrulline en beta-alanine. Bijzonder aan de ABE ultimate pre workout is verder het bestanddeel theacrine. Theacrine heeft ongeveer dezelfde werking als cafeïne, alleen raakt het lichaam, in tegenstelling tot cafeïne, niet aan deze stof gewend als je het vaak gebruikt.

Voordelen

Nadelen

2. C4 original pre workout

Deze pre workout C4 is zeer populair, ontzettend krachtig en bevat een ultieme combinatie van stimulerende ingrediënten. Zo bevat de C4 original pre workout het gepatenteerde creatine nitraat (extra sterk), cafeïne en beta alanine. Hiernaast bevat het diverse toegevoegde vitaminen.

Wil je graag nog meer weten over deze pre workout? Lees dan onze uitgebreide review over C4 pre workout.

Voordelen

Nadelen

3. Pre workout Dutch Giant Nutrition

De pre workout van Dutch Giant Nutrition is zoals de naam al zegt, een pre workout van Nederlandse bodem. Deze pre workout bevat maar liefst 14 actieve ingrediënten en kan in lage of hogere dosering genomen worden.

Voordelen

Nadelen

4. NO-xplode 3.0

NO-xplode 3.0 is de geoptimaliseerde versie van het langer bestaande en zeer populaire NO-xplode. Deze pre workout bevat als belangrijkste ingrediënt creatine blend, maar bevat ook diverse toegevoegde vitaminen en toegevoegd magnesium.

Voordelen

Nadelen

De Ripped pre workout is qua samenstelling anders dan de meeste pre workouts. Zo bevat het glucurunolactone (vergelijkbare werking als taurine), tyrosine, chilipoeder en magnesium. Hierbuiten bevat het ook bestanddelen die wel terugkomen in veel andere pre workouts, zoals cafeïne en vitamine B. Deze pre workout is met name geschikt voor een flinke energieboost.

Voordelen

Nadelen

6. Pump'd XXL Nutrition

De meeste pre workouts bevatten cafeïne. Deze Pump’d pre workout onderscheidt zich hiervan, doordat het een pre workout zonder cafeïne is. Hiernaast bevat deze pre workout ook geen andere stimulanten, maar wel de basis ingrediënten citrulline en beta-alanine. Deze pre workout zonder cafeïne geeft wel optimale ondersteuning tijdens jouw training, maar zorgt niet voor een opgejaagd gevoel.

Voordelen

Nadelen

7. Pre workout booster Womens Best

Dit is een speciale pre workout voor vrouwen. De unieke samenstelling van deze pre workout ondersteunt het vrouwelijke lichaam zo optimaal mogelijk en levert tegelijkertijd een flinke boost. Bestanddelen zijn onder andere cafeïne, creatine, beta-alanine en tyrosine.

Voordelen

Nadelen

Pre workout kopen, waar moet je op letten?

Als je van plan bent een pre workout supplement te kopen, zijn er een aantal aandachtspunten. Allereerst loont het om goed te kijken naar de verschillende ingrediënten van de pre workouts en dan met name de dosering van de ingrediënten.

Zo zijn er bepaalde bestanddelen die erg belangrijk zijn in pre workouts (citrulline en beta-alanine), waarvan niet alle pre workouts dezelfde dosering hanteren. Verder is het belangrijk om te kijken naar de aanbevolen dosering per keer en dus voor hoeveel trainingen de pot of zak pre workout bevat. Als laatste zijn er bij de meeste pre workouts ook verschillende smaken verkrijgbaar. Kies dus voor een smaak waar jij van houdt en die je niet gaat tegenstaan nadat je de pre workout meerdere keren hebt gebruikt.

Welke ingrediënten bevat een goede pre workout?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, variëren de ingrediënten tussen de verschillende pre workouts. Er zijn echter een aantal basisbestanddelen, die je vrijwel in alle pre workouts terug kunt vinden. Hieronder worden deze basisbestanddelen genoemd en wordt uitgelegd wat de werking van iedere stof precies is.

Beta-alanine

Dit is een aminozuur dat ervoor zorgt dat de hoeveelheid carnosine in de spieren in het lichaam, wordt verhoogd. Dit hogere gehalte carnosine zorgt er vervolgens voor dat de spieren een langer uithoudingsvermogen krijgen.

Cafeïne

Deze stof is natuurlijk bekend vanuit bijvoorbeeld koffie. Cafeïne zorgt voor een kortdurende energieboost en hierdoor een verbetering van je prestaties. Het lichaam went op den duur wel aan de inname van cafeïne. Als je in het dagelijks leven al veel cafeïne binnenkrijgt, zal je dus meer cafeïne nodig hebben om een effect te merken op jouw prestaties.

Citrulline

Citrulline zorgt voor een hoger gehalte stikstofmonooxide (NO). NO zorgt ervoor dat de bloedvaten in het lichaam iets wijder worden, waardoor de spieren dus extra voedingsstoffen en zuurstof kunnen ontvangen. Hiernaast zorgt citrulline er ook voor dat afvalstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd worden. Dit samen komt jouw prestaties tijdens de training dus ten goede.

Creatine

Creatine is een stof die ervoor zorgt dat de spieren in het lichaam voor korte tijd een extra ‘krachtboost’ krijgen. Hierdoor kun je tijdens de training een hogere maximale kracht bereiken.

Taurine

Taurine is ook een aminozuur, dat zorgt voor een kortdurende energieboost in het lichaam.

De hierboven genoemde ingrediënten zijn natuurlijk niet alle ingrediënten die je terugvindt in de meeste pre workouts, maar wel de belangrijkste.

Pre workout zonder cafeïne

Niet alle pre workouts bevatten cafeïne. Pump’d van XXL Nutrition is bijvoorbeeld een pre workout zonder cafeïne. Dit kan erg prettig zijn wanneer je liever geen cafeïne gebruikt, of wanneer je vlak voor het slapen gaan nog wil trainen en van tevoren wel graag een pre workout wil gebruiken.

Door het ontbreken van cafeïne, zal een pre workout zonder cafeïne een iets lagere energieboost geven, echter wordt dit vaak weer (gedeeltelijk) aangevuld door andere stoffen.

Veelgestelde vragen

In dit artikel kun je veel informatie over pre workouts terugvinden, echter kan het zijn dat je toch nog een aanvullende vraag hebt. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over pre workouts voor je beantwoord.

Ik ga voor het eerst een pre workout gebruiken, waar moet ik op letten?

Als je voor het eerst een pre workout hebt gekocht of een nieuwe soort pre workout gaat proberen, begin dan altijd voorzichtig en neem niet direct de maximale dosering. Neem eerst een iets lagere dosering om te zien hoe jouw lichaam hierop reageert. Hierna kun je de dosering langzaam opbouwen.

Hoeveel pre workout kan ik gebruiken?

Iedere pre workout heeft een maximale dagelijkse dosering, deze dosering dien je niet te overschrijven.

Helpt een pre workout echt?

De stoffen in pre workout supplementen zijn bewezen effectief voor het verhogen van je prestaties en kracht tijdens een training.

Hoe lang voorafgaand aan de training moet ik de pre workout innemen?

De aanbevolen tijd om de pre workout van tevoren in te nemen, kan iets verschillen per pre workout. Meestal wordt echter een periode van 30-60 minuten voorafgaand aan de training aangehouden.

Is het gevaarlijk om pre workout voor iedere training te gebruiken?

Het is niet gevaarlijk om pre workout vaak te gebruiken, zolang je de dagelijks aanbevolen dosering niet overschrijdt. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat het effect van pre workouts minder wordt als je het vaak gebruikt. Er treedt als het ware een ‘gewenningseffect’ op in het lichaam, waardoor je er steeds minder van zal merken als je pre workout hebt genomen voor je training.

Op zoek naar meer supplementen?

Artikelen over de beste plantaardige eiwitten en vegan collageen poeder vind je uiteraard ook hier op myfitlifestyle.nl!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!