Beste massagestoel – Top 7 van dit moment!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
beste massagestoel

Een massagestoelen zie je steeds vaker staan bijvoorbeeld in winkelcentra of op een vliegveld. Wat niet iedereen weet, is dat het tegenwoordig ook steeds populairder wordt om zelf een massagestoel te kopen. Op deze manier kun je zo vaak je maar wil genieten van een heerlijke massage.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten massagestoelen te koop, dus hoe weet je nu precies wat de beste massagestoel voor jou is? Om je iets meer thuis te laten voelen in de wereld van massagestoelen, hebben wij een top 7 beste massagestoelen voor je opgesteld. Op deze manier weet jij precies waar je op moet letten als je een massagestoel wil kopen.

Hieronder vind je onze top 7 beste massagestoelen van dit moment. Bij iedere massagestoel hebben we de belangrijkste kenmerken toegelicht en hebben we de voor- en nadelen voor je opgesomd.

1. NRG wellness massagestoel deluxe

Op nummer 1 in onze lijst met beste massagestoelen staat de wellness massagestoel van NRG. Deze massagestoel zorgt voor een massage van het volledige lichaam, met behulp van 14 massage rollers en diverse ‘airbags’.

De sterkte van de massage en de massagetechniek is zelf te kiezen en de stoel heeft ook een ‘slaapstand’. Het is daarnaast ook mogelijk om tijdens de massage muziek naar keuze af te spelen via de ingebouwde boxen.

Deze massagestoel is verder erg handig, omdat hij is voorzien van wieltjes, waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is en dus nooit in de weg staat.

Voordelen

Nadelen

2. Finnspa premion massagestoel

Ook deze massagestoel is wat ons betreft echt een aanrader. Deze Finnspa massagestoel geeft je de mogelijkheid om de massage compleet naar jouw wens af te stellen: zo kun je onder andere kiezen voor de gewenste massage techniek, de intensiteit van de massage en de duur van de massage. Er zijn hiernaast vijf standaard massageprogramma’s, die direct gestart kunnen worden.

Voor aanvang van de massage wordt je rug gescand en worden de rollers in de juiste positie geplaatst voor een zo optimaal mogelijke massage, helemaal afgestemd op jouw lichaam. Nog een leuk detail: de stoel is voorzien van een zitting die verwarmd kan worden. Kortom, een massagestoel met veel mogelijkheden en functies!

Voordelen

Nadelen

3. Lifeproducts shiatsu massagestoel

Deze massagestoel is iets anders dan de voorgaande twee modellen, omdat dit een compactere versie betreft. Deze shiatsu massagestoel van Lifeproducts is als het ware een ‘zitting’ met massagefunctie die je op een normale stoel kunt plaatsen. Het voordeel hiervan is dat hij weinig ruimte inneemt en gemakkelijk op een andere plek gebruikt kan worden.

Deze massagestoel beschikt over massageknobbels in plaats van rollers, deze zijn verwarmd voor een zo optimaal mogelijk effect van de massage. Verder is er keuze uit 3 verschillende massagestanden en is de hoogte aan de bovenzijde flexibel in te stellen.

Voordelen

Nadelen

4. NRG wellness massagestoel ultima 3D zwart

Deze massagestoel is een luxe variant van de stoel die op nummer 1 staat in deze top 7. Zo heeft deze stoel maar liefst 12 programma’s voor een heerlijke massage! Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een massage specifiek gericht op je nek en schouders of een massage voor het slapengaan.

Daarnaast is er ook nog de keuze uit 6 verschillende massagetechnieken. Verder beschikt deze massagestoel over intelligente 3D software, waarmee voorafgaand aan de massage het lichaam wordt gescand, om zo de massage helemaal op jouw lichaam af te stemmen.

De stoel is met knoppen op de leuning te bedienen, maar ook via voice control. Ook heeft deze stoel ingebouwde bluetooth boxen, om naar jouw favoriete muziek te luisteren tijdens de massage. Deze massagestoel is met al deze functies dan ook één van de meest luxe uitvoeringen van dit moment.

Voordelen

Nadelen

5. Dieux massagestoel

Dieux Massagestoel

Verkrijgbaar bij

bol.com

Op de vijfde plek in deze lijst vind je de massagestoel van Dieux. Deze zwart-rood gekleurde stoel beschikt over 12 luchtzakken en diverse rollen. De duur van de massage is in te stellen, evenals het type massage.

Deze massagestoel is te bedienen met een afstandsbediening en heeft wieltjes aan de achterkant, zodat hij gemakkelijk te verplaatsen is. De stoel kan worden ‘neergeklapt’ naar een volledig horizontale houding om zo de druk op de rug te verlagen.

Voordelen

Nadelen

6. VidaXL massagestoel

De massagestoel van VidaXL ziet er weer iets anders uit dan de ‘standaard’ massagestoel, deze stoel kan namelijk ook als ‘gewone’ huiskamerstoel dienen, met aanvullend de massagefunctie. Deze stoel ziet er dan ook stijlvol uit en beschikt over 14 massagepunten en een heerlijke voetensteun.

De stoel is te bedienen met behulp van een afstandsbediening en is leverbaar in zowel een witte als zwarte kleur kunstleer, gecombineerd met metalen en houten onderdelen.

Voordelen

Nadelen

7. Medisana massagestoel RC410

We sluiten onze lijst met beste massagestoelen af met deze massagestoel van Medisana. Ook deze stoel is meer lijkend op een ‘reguliere’ huiskamerstoel en is dus niet het klassieke soort massagestoel.

De stoel heeft een houten frame en een stoffen zitting en is dus niet zoals de meeste stoelen in deze lijst, van kunstleer. Het massagegedeelte is af te dekken en beschikt over meerdere massagepunten.

Er kan gekozen worden uit twee soorten massages, beiden specifiek gericht op de rug. Hierbij kan gekozen worden voor massage van een deel van de rug of de gehele rug.

Voordelen

Nadelen

Wat is een massagestoel?

Een massagestoel is een stoel die is ontworpen om verschillende soorten massages te geven. Zo hebben de meeste massagestoelen vibrerende kussens, rollers en luchtkussens, die druk uitoefenen op bepaalde delen van het lichaam om spieren te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren.

Massagestoelen worden vaak gebruikt in spa’s, wellnesscentra, en kantoren als middel om te ontspannen en stress te verminderen. Maar er zijn nu ook massagestoelen die geschikt zijn voor thuisgebruik.

De meeste massagestoelen hebben verschillende programma’s en instellingen die je kan selecteren om de massage af te stemmen op jouw wensen. Er zijn verschillende soorten massagestoelen op de markt, variërend van eenvoudige, basismodellen tot geavanceerde modellen met meerdere functies.

Moderne massagestoelen bieden verschillende soorten massagetechnieken, waaronder shiatsu, kneden, kloppen, vibreren en rollen. Sommige geavanceerde modellen bieden ook luchtdruk- en infraroodverwarming voor extra ontspanning.

Wat zijn de voordelen van een massagestoel?

Het gebruik van een massagestoel kan diverse voordelen opleveren. Hieronder noemen we er een aantal.

Stressvermindering
Massagestoelen helpen bij het verminderen van stress en angst door het vrijkomen van endorfines, de feel-good hormonen, die een gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen.

Vermindert spierspanning
Door het masseren van de spieren kan een massagestoel helpen om spierspanning te verminderen, pijn te verlichten en stijfheid te verminderen.

Verbetering van de bloedsomloop
Massagestoelen verbeteren de bloedsomloop door het stimuleren van de bloedvaten en het verhogen van de zuurstoftoevoer naar de spieren en andere weefsels.

Vermindert rugpijn
Massagestoelen kunnen rugpijn verminderen door het masseren van de spieren in de rug, het verlichten van spanning en het verbeteren van de bloedtoevoer naar het getroffen gebied.

Verhoogt de flexibiliteit
Door het masseren en strekken van de spieren kan een massagestoel helpen bij het verhogen van de flexibiliteit en het verbeteren van de bewegingsvrijheid.

Verbetert de slaapkwaliteit
Door het verminderen van stress en angst, het verlichten van spierspanning en het verbeteren van de bloedtoevoer naar de spieren, kan het gebruik van een massagestoel helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Verlaagt de bloeddruk
Massagestoelen kunnen de bloeddruk helpen verlagen door het verminderen van stress en spanning in het lichaam.

Over het algemeen kan het regelmatig gebruik van een massagestoel bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn en helpen bij het verminderen van verschillende gezondheidsproblemen.

Een massagestoel kopen, waar op letten?

Als je overweegt om een massagestoel te kopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Type massage
Het is belangrijk om te bepalen welk type massage je zoekt. Sommige massagestoelen bieden alleen vibratie, terwijl andere een combinatie bieden van vibratie, rol- en shiatsumassage. Het is belangrijk om te overwegen welk type massage het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Intensiteit
Overweeg de intensiteit van de massage die je wilt. Sommige massagestoelen bieden diepe weefselmassage, terwijl andere zachtere, ontspannende massages bieden. Het is belangrijk om te overwegen welk type massage het beste past bij jouw voorkeur en behoeften.

Comfort
Het is belangrijk om te zorgen dat de massagestoel comfortabel is en de juiste maat heeft voor jouw lichaam. Je wilt een stoel die je lichaam goed ondersteunt en niet te groot of te klein is.

Functies
Overweeg de extra functies die de massagestoel biedt. Sommige stoelen hebben bijvoorbeeld verwarmde kussens, instelbare hoogte en breedte van de massageknoppen, en verschillende massageprogramma’s. Het is belangrijk om te bepalen welke extra functies het meest geschikt zijn voor jou.

Budget
Massagestoelen variëren sterk in prijs, dus bepaal je budget voordat je gaat winkelen. Houd in gedachten dat duurdere stoelen vaak meer functies en een betere kwaliteit bieden, maar er zijn ook goede en betaalbare opties beschikbaar.

Merk en garantie
Zorg ervoor dat je een massagestoel kiest van een gerenommeerd merk dat een goede garantie biedt. Dit zal je helpen om er zeker van te zijn dat je een hoogwaardig product koopt dat lang meegaat.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je de beste massagestoel vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Hoe onderhoud je een massagestoel?

Je kunt de meeste massagestoelen schoonmaken met een zachte, vochtige doek en mild reinigingsmiddel om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schurende of agressieve reinigingsmiddelen die het materiaal kunnen beschadigen. Voordat je begint aan de reiniging is het aan te bevelen altijd eerst de handleiding van jouw stoel te raadplegen voor specifieke onderhoudsinstructies.

Als jouw massagestoel is bekleed met leer, zorg er dan voor dat je het leer regelmatig onderhoudt om uitdroging en scheuren te voorkomen. Gebruik hiervoor een speciale lederreiniger en conditioner.
Als je de massagestoel moet verplaatsen, til hem dan voorzichtig op en vermijd het trekken of slepen over de vloer om beschadiging aan de wielen en het frame te voorkomen.

Inspecteer regelmatig de massageknoppen en zorg ervoor dat ze soepel werken en niet vastzitten. Als er problemen zijn met de massageknoppen, neem dan contact op met de fabrikant of een professionele reparatiedienst.

Door deze tips op te volgen, kun je de levensduur van jouw massagestoel verlengen en ervoor zorgen dat deze in goede staat blijft.

Voor wie is een massagestoel geschikt?

Een massagestoel kan geschikt zijn voor verschillende mensen, afhankelijk van hun specifieke behoeften en gezondheidstoestand. Over het algemeen kan een massagestoel nuttig zijn voor mensen die last hebben van spanning, stress, spierpijn, vermoeidheid, stijfheid en andere soortgelijke klachten.

Hier zijn enkele voorbeelden van mensen voor wie een massagestoel geschikt kan zijn:

 • Mensen die een zittend beroep hebben en veel tijd achter een computer doorbrengen, kunnen baat hebben bij een massagestoel om spanning en pijn in de nek, schouders en rug te verminderen.
 • Sporters en atleten die veel trainen, kunnen gebruik maken van een massagestoel om spierpijn en vermoeidheid te verminderen en om het herstel van hun spieren te versnellen.
 • Mensen die last hebben van chronische pijnklachten, zoals fibromyalgie, artritis of rugpijn, kunnen baat hebben bij een massagestoel om de pijn te verminderen en de spieren te ontspannen.
 • Ouderen die moeite hebben met bewegen en last hebben van stijfheid in hun gewrichten, kunnen baat hebben bij een massagestoel om de spieren en gewrichten soepeler te maken en de bloedcirculatie te verbeteren.

Voor wie is een massagestoel niet geschikt?

Hoewel massagestoelen voordelen kunnen bieden voor veel mensen, zijn er enkele gevallen waarin het gebruik van een massagestoel mogelijk niet geschikt is. Hier zijn enkele voorbeelden van mensen voor wie een massagestoel niet geschikt kan zijn:

 • Zwangere vrouwen:
  Massagestoelen kunnen de bloedtoevoer naar de placenta verminderen, wat gevaarlijk kan zijn voor de foetus. Bovendien kunnen sommige massagefuncties de baarmoeder stimuleren en mogelijk vroegtijdige weeën veroorzaken.

 • Mensen met medische aandoeningen:
  Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals bloedstollingsstoornissen, osteoporose, huidinfecties of open wonden, moeten hun arts raadplegen voordat ze een massagestoel gebruiken.

 • Mensen met recente operaties of verwondingen:
  Mensen die onlangs een operatie hebben ondergaan of een blessure hebben opgelopen, moeten hun arts raadplegen voordat ze een massagestoel gebruiken, omdat sommige massagefuncties het herstelproces kunnen verstoren.

 • Kinderen:
  Massagestoelen zijn over het algemeen niet geschikt voor kinderen vanwege de intensiteit van de massagefuncties en het risico op letsel.

  Het is altijd het beste om je arts te raadplegen voordat je een massagestoel gebruikt, vooral als je een specifieke medische aandoening hebt of als je je zorgen maakt over mogelijke risico’s of bijwerkingen.

 

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel toch nog enkele vragen hebt over massagestoelen en het gebruik hiervan. Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om een massagestoel te gebruiken als je zwanger bent, vooral niet tijdens het eerste trimester. Dit komt doordat bepaalde massagetechnieken, zoals drukpunten en acupressuur, weeën kunnen veroorzaken of andere risico’s kunnen veroorzaken. Raadpleeg altijd een arts voordat je een massagestoel gebruikt tijdens de zwangerschap.

De frequentie van gebruik hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om het gebruik van een massagestoel te beperken tot 15-20 minuten per sessie, maximaal twee keer per dag.

De levensduur van een massagestoel hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het product, het gebruik en de zorg die eraan wordt besteed. Over het algemeen kan een massagestoel jaren meegaan bij regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik.

Op zoek naar kleinere massage apparaten?

Lees dan eens onze artikelen over:

De beste massage guns

Beste nekmassage apparaten

 

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!