Top 8 beste massage guns in 2023!

Laatste update 13 oktober 2023 Marian
beste massage guns

Massage guns of ook wel massage pistolen genoemd, zijn super populair in de fitness wereld! Maar ook daarbuiten winnen ze steeds meer terrein. En dat is niet vreemd, want een massage met een massage pistool verlicht spier en gewrichtspijn, vermindert eventuele “knopen” in spieren en verbetert de algehele mobiliteit. Op dit moment zijn er veel verschillende merken en modellen massage pistolen te koop. Lastig dus om zelf uit te vinden wat nu de beste voor jou is. Daarom hebben wij er een aantal getest en onze favorieten uitgebreid voor je beschreven in onze top 8 beste massage guns in dit artikel!

Een massage pistool (ook wel een massage gun of massage apparaat genoemd) is een apparaat – zoals de naam al doet vermoeden – in de vorm van een pistool en ongeveer ter grootte van een föhn. Aan het uiteinde van het pistool zit meestal een zachte bol, die op en neer beweegt of vibreert. Deze bol beweeg je langzaam en voorzichtig over je lichaam.

Welke verschillende soorten massage guns zijn er?

Er zijn grofweg twee verschillende soorten massage apparaten.

  • Bij een percussie massage apparaat beweegt het bolvormige uiteinde van het pistool heen en weer in een pulserende, kloppende beweging. Bij sommige apparaten kun je de snelheid zelf instellen. Het zeer populaire merk Theragun, maakt gebruik van deze techniek.
  • Een sonisch massage apparaat ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit als een percussie massage apparaat. Er is echter een belangrijk verschil: het uiteinde van dit apparaat beweegt niet heen en weer, maar blijft op zijn plek en vibreert. Ook bij sonische massage apparaten kan de snelheid soms worden ingesteld. Een sonisch massage apparaat is over het algemeen minder belastend voor de spieren dan de percussie variant. Hierdoor kan je dit apparaat langer op één plek houden.

Wat zijn de voordelen van een massage pistool?

Het gebruik van een massage pistool heeft diverse voordelen.

  • Allereerst kan een massage apparaat spierpijn verlichten of zelfs verhelpen. Dit komt doordat het apparaat stijve, stramme spieren losmaakt, waardoor het makkelijker wordt om deze spieren te ontspannen. Hierdoor voorkom je dat je dagenlang met spierpijn rondloopt én verlaag je de kans op blessures.

  • Een massage apparaat kan niet alleen na de training van pas komen maar kan ook vóór de training worden gebruikt. Een massage zorgt er namelijk voor dat je spieren worden geactiveerd en dat de bloedstroom op gang komt. Een korte massage met een massage apparaat is dus een goede warming up!

Top 8 beste massage guns

1. Theragun Elite G4

4.7/5

Theragun is een zeer bekend en populair merk voor wat betreft massage pistolen. En dat is niet voor niets! Met Theragun koop je namelijk echt kwaliteit (en ook een stukje merk waar je dan wel weer wat extra’s voor betaalt). 

De Theragun Elite is een percussie massage pistool, wat betekent dat deze klopbewegingen maakt. Het aantal klopbewegingen per minuut wordt dan ook aangegeven in PPM =percussies per minuut in plaats van RPM zoals bij een vibratie massage pistool. Bij de Elite is de PPM maximaal 2400 wat garant staat voor een intense sportmassage!

De Theragun is niet super stil. In de laagste stand produceert hij 48dB en in de hoogte stand 53dB. Ter vergelijking: een elektrische tandenborstel produceert 47dB. 

Het design van de Elite is strak. Voordeel van dit design ten opzichte van de andere massagepistolen uit deze top 7, is dat je dit apparaat op alle mogelijke manieren vast kunt houden. Wat erg fijn is als je net bij dat ene plekje wilt komen!

Het pistool wordt geleverd met vijf opzetstukken. Ook kan dit massage pistool draadloos worden opgeladen. Via de Bluetooth optie op de Elite kan je verbinding maken met de Therabody app, zodat je tijdens het gebruik begeleidt wordt om het beste uit je massage te halen! Ook is het mogelijk om massageroutines op het apparaat te laden en geeft het apparaat aan hoeveel druk je moet uitoefenen. Hierdoor heb je met de Theragun Elite een zeer compleet product in handen!

Bij de Elite waren we vooral onder de indruk van de batterij. De specificaties geven aan dat de batterij ongeveer twee uur meegaat, maar bij het testen van dit apparaat ging hij ruim drie uur mee! Het opladen van de batterij duurt 80 minuten. 

Conclusie: met de Theragun Elite koop je een super krachtig en kwalitatief massage pistool met ook nog eens 2 jaar garantie!

Theragun heeft 4 massage pistool modellen in 4 verschillende prijsklassen. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze Theragun review.

Voordelen

Nadelen

2. Miniberg MG-111

4.7/5
massage gun miniberg

De Miniberg MG-111 is een kwalitatief zeer goede massage gun afkomstig uit Duitsland. Hij ligt door zijn beperkte afmetingen lekker in de hand en weegt slechts 0,6kg. Deze massage gun is dan misschien klein van formaat, maar wel een echte krachtpatser met eindeloos veel mogelijkheden!

Zo heeft deze massage gun maar liefst 8 snelheden en 7 verschillende opzetstukken. Uniek aan dit apparaat is, dat je er ook een koude en warmte massage mee kunt geven, met behulp van 1 van de opzetstukken. Zo kan je jezelf een warmte massage geven tot 48 graden, om bijvoorbeeld je spieren op te warmen voor het sporten of diep spierweefsel te ontspannen. Ook is een koude massage tot 16 graden mogelijk, om zwellingen en ontstekingen te verminderen of om acute pijn te verlichten.

Met behulp van de 7 verschillende opzetstukken, kan je eindeloos variëren en voor specifieke spiergroepen het juiste opzetstuk gebruiken om de spieren zo effectief mogelijk te masseren.

De Samsung batterij van 2600mAh gaat maar liefst 5 tot 10 uur mee (afhankelijk van de intensiteit waarmee je masseert).

En nog een voordeel van de Miniberg is het geluid. Of nou ja het gebrek aan geluid kunnen we beter zeggen. Zo produceert deze massagegun slechts 35dB en is daarmee een van de stilste apparaten uit deze lijst.

Conclusie: ben je op zoek naar een kwalitatief zeer goede massage gun, met eindeloos veel mogelijkheden in een handzaam formaat? Dan is de Miniberg MG-111 de juiste keuze voor jou!

Voordelen

Nadelen

3. Hyperice Hypervolt Bluetooth

4.4/5
beste massage guns Hyperice Hypervolt

Hyperice Hypervolt is ook een bekend merk op de massage pistolen markt. Zij leveren krachtige en kwalitatief goede massage pistolen en mogen dan ook niet ontbreken in deze top 5!

De Hypervolt Bluetooth, is net als de Theragun een percussie massage pistool. Hij is draadloos en heeft 3 massage standen met een snelheid van 2400PPM, 2800PPM en 3200PPM. De motor heeft een vermogen van 60 Watt. Je kunt er dus zeer krachtige massages mee doen.

De Hypervolt wordt geleverd met 5 verschillende opzetstukken. Hypervolt heeft ook een app die je kunt koppelen met Bluetooth. Super handig om je massage routines aan toe te voegen of tips van pro’s in op te zoeken.

Qua geluid produceert de Hypervolt Bluetooth op de hoogste stand 79 dB, wat dus wat meer is dan de nieuwe Theragun Elite produceert (53dB). De batterij van de Hypervolt gaat 2,5 uur mee.

De Hyperice Hypervolt zit qua prijs net iets onder de Theragun Elite, als je tenminste voor deze zilvergrijze Hyperice Hypervolt Bluetooth uitvoering kiest. Er is namelijk ook een Hyperice Hypervolt plus, die je nog verderop in deze top 5 tegenkomt.

Conclusie: de Hyperice Hypervolt is een top massage pistool, waarmee je krachtige massage kunt doen. Vooral de handige app is een pluspunt ten opzichte van andere massage guns.

Voordelen

Nadelen

4. Northwall Massage Gun - Professioneel

4.6/5
beste massage guns Northwall

De Northwall massage gun is er in 2 varianten. Namelijk de “gewone” en “professionele” versie. Wij hebben de professionele variant getest. Deze heeft ten opzichte van de gewone variant een 2 keer zo krachtige motor, waardoor je ook echt de dieper liggende spieren krachtig en effectief kunt masseren. Ook heeft deze variant 6 in plaats van 4 opzetstukken en is de accu verwisselbaar. Bij de professionele variant krijg je ook een koffer, wat handig is om alle opzetstukken en het massage pistool in te bewaren.

Uiteraard is de professionele variant met deze extra’s wat duurder dan de gewone variant, maar met €149,-  nog steeds heel netjes geprijsd vinden wij! 

De Northwall massage gun ziet er degelijk en stevig uit. Hij ligt ook lekker in de hand, weegt slechts 1,1kg en is draadloos te gebruiken. Na gebruik voelen je spieren echt een stuk losser en ontspannen. Het pistool heeft 20 verschillende massage snelheden en een RPM van 3200 wat boven gemiddeld is! De accu levert 2500 mAh wat hoog is en waardoor je dus verzekert bent van een krachtige, intense massage.

Een nadeel van dit massage pistool is de batterij. Northwall geeft aan dat deze 3 tot 5 uur mee gaat, bij de gewone versie is dit een uurtje korter, namelijk 2 tot 4 uur. Na uitgebreid testen, komen wij op zo’n 50 minuten, daarna moet hij opgeladen worden. De oplaadtijd is 120 minuten. Dus zorg ervoor dat je de massage gun altijd meteen weer oplaadt na gebruik, dan grijp je nooit mis. 

Conclusie: de Northwall massage gun is een erg fijn massage pistool wat zorgt voor een krachtige en effectieve massage tegen een nette prijs!

Voordelen

Nadelen

5. FitGun massage gun

4.8/5

De FitGun massage gun is met maar liefst 3500RPM en 2500 mAh een zeer krachtig pistool. Met dit apparaat ben je dan ook verzekert van een krachtige sportmassage, waarbij ook de dieper liggende spieren worden gemasseerd. 

De FitGun heeft 6 opzetstukken en wordt geleverd in een opberg koffer. Hij is zeer eenvoudig in gebruik en ligt lekker in de hand. Dit massage pistool heeft 20 verschillende massage niveaus.

Groot voordeel aan de FitGun is het geluid. Hij is bijna net zo stil als de Theragun Elite en produceert in de hoogste stand 55dB. Wat fijn is voor eventuele andere huisgenoten of als je TV wil kijken tijdens je massage.

De batterij gaat maar liefst 5 uur lang mee. Is hij leeg dan laad je hem binnen 30 minuten weer op!

Conclusie: De FitGun is wat duurder dan de Northwall massage gun. Dit zie je echter terug in de betere batterij, kortere oplaadtijd en een nog net wat krachtigere massage. 

Voordelen

Nadelen

6. Hyperice Hypervolt +

4.7/5
Hyperice Hypervolt

Even voorstellen, dit is de sterke broer van de Hyperice Hypervolt! Het plusje achter de naam staat namelijk voor een nóg krachtigere motor. Deze heeft namelijk een vermogen van 90 Watt, waardoor hij 30% krachtiger is. Houd je van stevige massages, dan is dit het massage pistool voor jou!

Als we hem vergelijken met de Hyperice Hypervolt zien we verder veel overeenkomsten. Zo wordt deze massage gun ook geleverd met 5 opzetstukken en is de snelheid van de percussies ook in te stellen in 3 verschillende standen van 2400PPM, 2800PPM en 3200PPM.

Uiteraard is ook dit massagepistool draadloos. Hij weegt 0,2 kg meer dan zijn broertje, namelijk 1,3kg i.p.v. 1,1kg. Ook qua geluid produceert hij net wat meer, 81dB tegenover 79dB.

De batterij gaat 2,5 uur mee en is oplaadbaar. Uiteraard is ook deze massage gun te koppelen met de Hypervolt app.

Qua prijs zit de Hyperice Hypervolt + wat hoger dan zijn broertje. Dit komt met name door de krachtigere motor.

Conclusie: Ben je op zoek naar een top massage pistool met een zeer krachtige motor? Ga dan voor de Hyperice Hypervolt +.

Wil je graag alle eigenschappen van de verschillende modellen van Hypervolt overzichtelijk op een rij zien? Lees dan ons artikel over alle verschillende modellen van de hyperice hypervolt massageguns.

Voordelen

Nadelen

7. Massagerr Massage Gun Pro

5/5
massage-gun-massagerr-pro

Massagerr is een bekend merk in massageland en levert naast massage guns ook foamrollers en triggerpoint ballen. Met de Massagerr Massage Gun Pro, heeft Massagerr een krachtige massage gun op de markt gebracht. 

Zo heeft deze Pro versie maar liefst 5 verschillende standen variërend van 2000 RPM tot maximaal 4000 RPM. Houd je van een stevige massage maar wil je niet al teveel geld uitgeven aan een massage gun? Dan is dit misschien wel het massage pistool voor jou!

De Massage gun Pro wordt geleverd met 4 opzetstukken en een adapter om hem op te laden.
Uiteraard is ook dit massagepistool draadloos te gebruiken. De batterij gaat maar liefst 6 uur mee!
Daarnaast is hij ook nog eens relatief stil in gebruik met slechts maximaal 55 decibel in de hoogste stand.

Qua gewicht zit deze massage gun rond het gemiddelde. Hij weegt namelijk 680gram, wat goed hanteerbaar is.

Door de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding van dit massage pistool is dit een goede èn voordelige keuze.

Conclusie: Ben je op zoek naar een wat voordeliger massage pistool waarmee je toch volop kan variëren door de 5 verschillende standen en 4 verschillende opzetstukken? Ga dan voor de Massagerr Massage Gun Pro.

Wil je nog meer variatie? Kijk dan eens bij de zeer veelzijdige massage gun van Massagerr, welke maar liefst 9 opzetstukken en 30 verschillende standen heeft!

Voordelen

Nadelen

8. Massagerr Mini Massage Gun

4.8/5
massage-gun-massagerr-pro

Ben je op zoek naar een wat kleinere massage gun die toch veel variatie kan bieden? Dan is deze mini massage gun van Massagerr misschien wel iets voor jou! 

Zo heeft dit mini massage pistool, 4 verschillende standen variërend van 2000 RPM tot maximaal 3500 RPM en 4 verschillende opzetstukken. Ben je vaak onderweg of op reis? Dan is dit multifunctionele massage pistool ideaal!

De mini massage gun is draadloos te gebruiken. Is hij leeg, dan laad je hem in 2 uur weer helemaal op met behulp van de adapter. Een volle batterij gaat tot 4 uur mee!

Qua gewicht is dit kleinere broertje van de Pro versie ook aanzienlijk lichter. Hij weegt slecht 420 gram en maakt tijdens de massage ook net wat minder geluid, namelijk 44 decibel.

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, deze massage gun kost slecht €59,95 en is daarmee een voordelige keuze. Vind je dit toch nog te duur, weet dan dat er ook een budget mini massage gun van Massager te koop is.

Conclusie: Ben je op zoek naar een voordelig en klein massage pistool, waarmee je toch volop kan variëren? Ga dan voor de Massagerr Mini Massage Gun.

Voordelen

Nadelen

Een massage pistool kopen

Lijkt een massage pistool je wel wat? Er komen er de laatste jaren steeds meer op de markt. Hierdoor kan het lastig zijn om een keuze te maken. De volgende tips kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

De veiligheid

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een massage apparaat is de veiligheid. Gelukkig gelden er binnen de Europese Unie diverse wetten die de veiligheid van producten waarborgen. Als je een massage apparaat van een bekend merk bestelt (zoals TheraGun of Hyperice), kun je er dan ook vanuit gaan dat het wel goed zit met de veiligheid. Bestel je bij een onbekende webshop of een webshop buiten de EU? Controleer dan altijd of het product in kwestie over de juiste certificatie beschikt.

De kracht van het massage pistool

Belangrijk is om bij het uitzoeken van een goed massage pistool te kijken naar de kracht van het apparaat. Dit wordt door de fabrikant vaak aangegeven in RPM = Round per Minute en mAh = aantal ampère dat de accu levert. Hoeveel RPM en mAh heb je dan minimaal nodig?

RPM
Kijk naar massage guns met minimaal 3000 RPM. Vanaf die snelheid krijg je een voldoende krachtige massage. Ligt het aantal RPM lager, dan zal de massage voor veel mensen niet stevig genoeg zijn.

mAh
Massage pistolen met minimaal 2300 mAh leveren voldoende kracht voor een sportmassage, waarbij je ook de dieper gelegen spieren goed kunt masseren. 

De constructie

Een goed massage apparaat is stevig en gaat lang mee. Controleer dus altijd of er gebruik is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen. Voelt het apparaat krakkemikkig aan? Dan is het waarschijnlijk slim om dit apparaat aan je voorbij te laten gaan. Een gammel apparaat gaat waarschijnlijk namelijk niet lang mee, en kan ook nog eens veiligheidsrisico’s opleveren. Naast de kwaliteit van de materialen is het ook belangrijk dat het apparaat lekker in de hand ligt. Ook de afmeting is van belang: is het pistool makkelijk mee te nemen en op te bergen?

Het gebruik van het massage pistool

Het is ook belangrijk dat een massage apparaat handig in gebruik is. Is het apparaat makkelijk te bedienen, of moet je steeds de gebruiksaanwijzing raadplegen? Gaat de batterij lang mee, en hoe lang duurt het om de batterij op te laden? Ook het geluid dat het apparaat produceert is van belang. Een luid massage apparaat is immers erg onhandig als je het apparaat in de sportschool wilt (kunnen) gebruiken.

De mogelijkheden van het apparaat

Ten slotte zijn de verschillende mogelijkheden van het massage apparaat ook van belang. Zo worden sommige massage apparaten geleverd met verschillende opzetstukken. Deze opzetstukken voelen anders aan dan het standaard bolvormige opzetstuk en maken het vaak tevens makkelijker om bepaalde spieren te bereiken. Opzetstukken zorgen er dus voor dat je van verschillende soorten massages kunt genieten!

Ook hebben veel massage apparaten de mogelijkheid om de snelheid van het apparaat in te stellen. Als dit binnen je budget past, zou ik dit zeker aanraden. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om gevoelige spieren op een lichte, niet-belastende manier te masseren en dieper liggende spieren juist te voorzien van een intensere massage.

Hoe gebruik je een massage gun?

Met een massage pistool kan je alle delen van de lichaam masseren. In onderstaand filmpje zie je hoe je een massage gun kunt gebruiken voor je onderbenen en voeten.

Conclusie

In deze top 5 beste massage guns hebben we 4 verschillende merken massage pistolen gereviewed. Zoals je misschien al hebt gezien liggen de prijzen van de massage pistolen nogal uiteen. 

Heb je net wat meer te besteden? Dan is de FitGun een goed massagepistool met een net wat betere batterij en krachtigere massage dan de Northwall. Massage pistolen zijn er dan ook in verschillende prijsklassen te koop.

De Massagerr massage gun Pro heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Dit massage pistool levert namelijk prima werk voor die prijs!

Hyperice en Theragun zijn de duurdere merken en qua prijs/ kwaliteit dan ook vergelijkbaar. Twijfel je tussen een Theragun of Hyperice Hypervolt? Bij ons is het merk Theragun winnaar! Voornamelijk het design dat zowel mooi als functioneel is, de prestaties van het apparaat en het geluid, geven daarin de doorslag. Ook krijg je een jaar langer garantie dan bij Hypervolt.

Wil je meer weten over Theragun? In onze Theragun review lees je meer over de verschillende modellen van dit merk.

Op zoek naar meer massage mogelijkheden?

Artikelen over de beste foamrollers, shakti mat en massage cups vind je uiteraard ook hier op myfitlifestyle.nl!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!