Top 5 beste magnesium tabletten!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
beste magnesium tabletten

Ben je op zoek naar de beste magnesium tabletten van dit moment? Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende soorten merken magnesium tabletten verkrijgbaar, dat we begrijpen dat het soms lastig kiezen is. Om je een handje te helpen bij het kiezen van een geschikt magnesium supplement, hebben we onze top 5 beste magnesium tabletten voor je samengesteld. In deze top 5 vind je per supplement de gebruikerservaring, de prijs en het soort magnesiumverbinding(en) waaruit het supplement bestaat.

Magnesium is een stof die van groot belang is in het menselijk lichaam. Magnesium heeft in het lichaam een functie als ondersteunende stof bij onder andere de bot- en spieraanmaak en de geleiding van prikkels in zenuwen. Ook heeft magnesium een belangrijke regulerende functie met betrekking tot de bloeddruk. 

Veel verschillende voedingsmiddelen bevatten magnesium en de hoeveelheid magnesium die wij via onze voeding binnenkrijgen, is in de meeste gevallen voldoende voor het normaal functioneren van het lichaam. Voedingsmiddelen die van nature veel magnesium bevatten, zijn onder andere groene bladgroenten, kipfilet, verschillende noten, avocado en volkorenbrood. 

Voor sommige mensen is het echter goed om naast magnesium afkomstig uit voeding, extra magnesium te slikken. Voorbeelden van mensen die een hogere behoefte aan magnesium hebben, zijn sporters en zwangere vrouwen. Er zijn diverse soorten en merken magnesium supplementen verkrijgbaar, waarmee het magnesiumgehalte in het lichaam kan worden aangevuld.

Top 5 beste magnesium tabletten

1. MakeVit Magnesium

MakeVit Magnesium

Verkrijgbaar bij

bol.com

Op nummer 1 in deze top 5 staan de magnesium pillen van MakeVit. Dit supplement bevat organische magnesiumverbindingen in de vorm van bisglycinaat albion en citraat, hetgeen zeer goed opneembaar is voor het lichaam.

Gebruikers van MakeVit Magnesium geven aan het effect van dit supplement zeker te merken en gebruiken het supplement met name ondersteunend voor de spieren na het trainen. Naast zeer effectief zijn deze magnesiumtabletten ook nog eens zeer hoog gedoseerd (200mg bisglycinaat per tablet) en vrij voordelig geprijsd.

Voordelen

Nadelen

2. Vitakruid Magnesium

Een ander magnesium supplement dat wij zeker aanraden, zijn de magnesium pillen van het merk Vitakruid. Ook deze tabletten bevatten organische magnesiumverbindingen in de vorm van bisglycinaat, voor een zo optimaal mogelijke bio beschikbaarheid. 

Naast magnesium bevat dit supplement ook de stof taurine, hetgeen de opname in het lichaam nog verder bevordert. De ervaringen van gebruikers van deze magnesium pillen zijn zeer goed. Met name vanwege de vrij hoge dosering magnesium van 150 gram per tablet en het feit dat deze tabletten ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten en hiernaast lactosevrij zijn. 

De prijs van deze magnesiumtabletten is in verhouding wel iets hoger.

Voordelen

Nadelen

3. Vitals magnesium

Vitals magnesium verdient ook een hoge notering in onze top 5. Het is wederom een supplement dat bestaat uit organische magnesiumverbindingen in de vorm van bisglycinaat, voor een zo optimaal mogelijke opname. Hiernaast bevat dit supplement ook taurine, hetgeen de opname in het lichaam nog verder bevordert.

Gebruikers geven aan dat zij dit een zeer fijn supplement vinden dat uitstekend door het lichaam wordt opgenomen en hierdoor zijn de effecten goed merkbaar. Dit supplement is met name geschikt wanneer je op zoek bent naar een iets lager gedoseerde magnesium tablet. Eén Vitals tablet bevat namelijk 100 mg magnesium, dit is een stuk minder dan de meeste andere varianten. 

Het potje met tabletten heeft een inhoud van 120 stuks en is aantrekkelijk geprijsd.

Voordelen

Nadelen

4. Magnesium Trio Softgels

Een ietwat ander type magnesium supplement in vergelijking met de hierboven genoemde supplementen: de Magnesium Trio Softgels zijn namelijk geen tabletten, maar zoals de naam al zegt, softgels (magnesium in olievorm), gehuld in een capsule. De olievorm van de softgels zorgt voor een nog betere opname in het lichaam. 

Deze softgels bestaan uit een combinatie van drie verschillende organische magnesiumverbindingen, namelijk citraat, malaat en bisglycinaat. Kortom, een supplement dat zeer goed door het lichaam kan worden opgenomen. Gebruikerservaringen zijn uiterst positief, met name vanwege de mix van de drie verschillende soorten magnesiumverbindingen en de snelheid waarmee het in het lichaam kan worden opgenomen. 

Wel zijn de capsules vrij groot en kunnen daardoor voor soms wat lastiger in te nemen zijn. Eén potje bevat 90 softgels. In verhouding tot veel andere magnesium supplementen is dit product dus wel iets hoger geprijsd.

Voordelen

Nadelen

5. Magnesium Citraat – Body & Fit

We sluiten deze top 5 beste magnesium tabletten af met Magnesium Citraat van Body & Fit. Dit magnesium supplement bevat de organische magnesiumverbinding citraat, welke goed opneembaar is in het lichaam.

Gebruikers van deze magnesium pillen zijn met name erg te spreken over het zeer gemakkelijk kunnen innemen van dit supplement en het feit dat er veel tabletten in één pot zitten in vergelijking met andere potten met magnesium tabletten. Deze tabletten bevatten 150 mg magnesium citraat per stuk en in de pot zitten maar liefst 240 tabletten.

Voordelen

Nadelen

De voordelen van magnesium

Zoals gezegd is magnesium een stof die zeer belangrijk is voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Magnesium heeft diverse functies, één van de belangrijkste functies van magnesium is de aanmaak van spiercellen. Hiernaast heeft magnesium nog veel meer functies in het lichaam, zo speelt het een rol in het immuunsysteem, het reguleren van de bloeddruk en de botaanmaak.

Omdat magnesium dus een belangrijke rol heeft ten aanzien van de spiercellen, is het dan ook een stof die des te belangrijker is wanneer je veel traint. Na een training dienen je spieren te herstellen en vindt er spieropbouw plaats. Voor dit proces is magnesium nodig en daarom kan het innemen van extra magnesium zeker van belang zijn voor mensen die veel sporten, om op deze manier het lichaam te ondersteunen. Het innemen van extra magnesium kan bijvoorbeeld kramp voorkomen en spierpijn verminderen.

Magnesium tabletten kopen, waar moet je op letten?

Hierboven heb je al kunnen lezen dat er veel verschillen zijn tussen de diverse soorten magnesium tabletten. Daarom is het altijd goed om de verschillende merken en soorten magnesium te vergelijken. Het grootste verschil zit in het type magnesiumverbinding dat in het supplement wordt gebruikt. 

Soort magnesiumverbinding

Er zijn grofweg twee soorten magnesiumverbindingen te onderscheiden: organische en anorganische. Zoals de naam al zegt, zijn organische magnesiumverbindingen gelijk aan de magnesiumverbindingen die van nature in het lichaam voorkomen en anorganische magnesiumverbindingen niet. 

Organische magnesiumverbindingen bestaan uit een verbinding tussen magnesium en een aminozuur of citroenzuur. Bij anorganische magnesiumverbindingen is er sprake van een verbinding tussen magnesium en een niet natuurlijke stof.

Doordat organische magnesiumverbindingen gelijk zijn aan de magnesiumverbindingen die van nature in het lichaam voorkomen, worden deze dan ook gemakkelijker opgenomen. Het heeft dus zeker de voorkeur om te kiezen voor een magnesium supplement met organische magnesiumverbindingen, zodat het lichaam dit zo optimaal mogelijk opneemt en je hier dus zoveel mogelijk effect van merkt. 

Binnen de groep van organische magnesiumverbindingen zijn een heleboel verschillende soorten te onderscheiden. Magnesium supplementen kunnen één specifieke magnesiumverbinding bevatten, maar ook een combinatie van diverse magnesiumverbindingen. Bekijk voordat je magnesium tabletten koopt, dus altijd goed welk soort magnesiumverbindingen er in dit supplement zitten.

Hoeveelheid magnesium per tablet

Naast het beoordelen van het soort magnesiumverbindingen in een supplement, is het ook goed om te letten op de hoeveelheid magnesium in de tabletten. Er zijn bijvoorbeeld magnesium tabletten te koop met 100mg magnesium per stuk, maar ook met 200 mg magnesium. 

Als laatste bevatten sommige magnesium tabletten ook nog andere toevoegingen. Een eerste groep toevoegingen bestaat uit ‘nuttige’ toevoegingen, ook wel synergisten genoemd. Een voorbeeld hiervan is taurine, dat ervoor zorgt dat het magnesium nog beter door het lichaam kan worden opgenomen. 

Hiernaast zijn er ook verschillende ‘nutteloze’ toevoegingen, ook wel vulstoffen genoemd. Deze vulstoffen hebben geen functie en zijn eigenlijk overbodige opvulling, een voorbeeld hiervan is suiker. Let er dus op dat je een magnesium supplement koopt zonder onnodige vulstoffen.

Veelgestelde vragen

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over magnesium tabletten, zoals de voordelen van magnesium en onze persoonlijke top 5 beste magnesium tabletten. Ben je na het lezen van het artikel toch nog blijven zitten met vragen? Lees dan snel verder, want hieronder beantwoorden wij de drie meest gestelde vragen over magnesium tabletten. Grote kans dus, dat het antwoord op jouw vraag hier ook tussen staat.

Zo niet? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina.

Om te beginnen kan het nooit kwaad om extra magnesium te gebruiken, mits niet te veel. In bepaalde gevallen is het innemen van extra magnesium zeker aan te raden, bijvoorbeeld wanneer je veel traint.

De hoeveelheid magnesium die een lichaam nodig heeft, kan per persoon verschillen. Dit ligt bijvoorbeeld aan je leeftijd en je geslacht, maar ook aan de intensiteit van je trainingen. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) magnesium is 300 mg, echter kunnen bepaalde factoren zoals gezegd dus invloed hebben op deze ADH.

Het slikken van magnesium is in geen geval een goede vervanging voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Het is dus belangrijk om magnesium echt als supplement, dus ‘extra’ in te nemen en niet in plaats van.

Zeker, er zijn diverse andere supplementen die aan te raden zijn als aanvulling op een (intensief) trainingsprogramma. Enkele voorbeelden hiervan zijn creatine en (plantaardige) eiwitpoeders.

Op zoek naar meer supplementen?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!