De beste loopband voor thuis!

Laatste update 20 september 2021 Marian
beste loopband

De beste loopband voor thuis – hoe zou die er uitzien? Hoewel de meningen daar vast over uiteenlopen, zijn we het denk ik allemaal wel eens dat een loopband niet té veel ruimte in beslag moet nemen. Je garage, zolder, woonkamer, kelder of welke ruimte je dan ook als home gym gebruikt is immers een stuk kleiner dan de sportschool.

Daarnaast is het fijn als een hardloopband weinig geluid maakt en een fijne, overzichtelijke trainingscomputer heeft. Ook het prijskaartje is van groot belang – je wil natuurlijk wel een loopband met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De vraag is dan ook waar je die ideale loopband zou kunnen vinden. Wat zijn goede merken? En hoe bepaal je of een loopband goed bij je past?

In dit artikel vertellen we je alles over wat je moet weten en waar je op moet letten bij het kopen van een loopband. Ook hebben we de top 6 beste loopbanden voor je samengesteld.  

Voordat we ingaan op het kopen van een loopband, zetten we eerst de voordelen van thuis trainen op een loopband op een rij. Wat maakt dit nu zo’n handig cardio apparaat? Een loopband heeft diverse voordelen. Hieronder vind je de belangrijkste.

  • Hardlopen in de buitenlucht is natuurlijk hartstikke leuk – de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes… Buiten hardlopen is echter heel wat minder leuk als het regent, hard waait of koud is. Helaas komt dat in ons koude en waterige kikkerlandje nogal vaak voor. Hierdoor kan het lastig zijn om jezelf te (blijven) motiveren. Met een hardloopband heb je hier geen last van. Een hardloopband maakt het mogelijk om je hardlooprondje droog én warm te volbrengen – gewoon vanuit het comfort van je eigen huis.
  • Een loopband zorgt er niet alleen voor dat je de kou, wind of regen niet hoeft te trotseren, maar neemt ook nog een hoop andere afleidingen weg. Denk bijvoorbeeld aan het verkeer. Met een loopband is het niet langer nodig om bij het stoplicht te stoppen of tussen fietsers en voetgangers te slalommen.
  • In de winter kan buiten hardlopen best gevaarlijk zijn. In de koudere maanden wordt het immers vroeg donker, waardoor je slecht zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Als je een loopband hebt, hoef je op dat soort momenten niet meer uit huis.
  • Een ongelijke grond of losliggende stoeptegels – met een loopband is dit verleden tijd. Met een loopband geniet je altijd van een gelijkmatig loopvlak. Je enkels zullen je dankbaar zijn!

Een loopband kopen - waar moet je op letten?

Een loopband vinden die goed bij je past is niet eenvoudig. Er zijn tegenwoordig immers zoveel verschillende soorten loopbanden op de markt! Om je zoektocht iets makkelijker te maken, is het raadzaam om jezelf de volgende vragen te stellen.

  • Wat voor maximumsnelheid heb ik nodig?
    Elke loopband heeft een maximumsnelheid. Wat voor maximumsnelheid je nodig hebt, is afhankelijk van het type training dat je op de loopband wil gaan doen. Wil je de loopband voornamelijk gebruiken voor snelle sprint- en intervaltrainingen, of juist voor langzamere duurtrainingen? De gemiddelde maximum snelheid van een loopband is 16 tot 20 km/h en daar kunnen de meeste mensen prima mee uit de voeten. Wil je de loopband vooral gebruiken om op te wandelen? Dan is een wandelband misschien wel een betere optie voor je dan een hardloopband.
  • Hoeveel ruimte heb ik?
    Een loopband is een vrij groot apparaat. Het is daarom belangrijk om goed op te meten hoeveel ruimte je ter beschikking hebt voor de loopband. Heb je wel voldoende ruimte voor een loopband, maar kan de loopband daar niet permanent blijven staan? Kies dan voor een loopband op wieltjes en/of een inklapbare loopband.
  • Welke functionaliteiten heb ik nodig?
    De duurdere loopbanden zijn uitgerust met allerlei handige snufjes, zoals een Bluetooth verbinding voor je telefoon, of de mogelijkheid om de hellingshoek aan te passen. Ga bij jezelf na welke functies je wilt gaan gebruiken, en hoeveel geld je hiervoor over hebt.

Naast bovenstaande vragen is het ook nog handig om op de volgende punten te letten:

  1. Gewicht en stabiliteit
    Hoe zwaarder de loopband is, hoe stabieler deze zal aanvoelen tijdens het hardlopen.

  2. Loopvlak
    Kijk naar een loopband met een minimale afmeting van het loopvlak van 45cm breed en 120cm lang. Hoe ruimer dit is, hoe comfortabeler het loopt. Een lengte van 130cm loopt namelijk weer fijner en meer ontspannen dan een band met een lengte van 120cm. Kies je een nog kleiner loopvlak, dan wordt de kans dat je de zijkant raakt tijdens het lopen een stuk groter.

Top 6 beste loopbanden voor thuis

Van de airbike, crosstrainer, roeitrainer tot spinningfiets – er zijn tal van fijne cardio apparaten op de markt. De hardloopband is én blijft echter een van de meest populaire apparaten. Wil je ook met een loopband aan de slag? We hebben de 6 beste loopbanden voor je op een rij gezet.

1. Focus Fitness Jet 9 iPlus

4.5/5
beste loopband

Loop je regelmatig hard en ben je op zoek naar een comfortabele, luxe loopband die je kan helpen om je snelheid naar een hoger niveau te tillen? Met de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband is je PR niet langer veilig! 

Deze hardloopband van het merk Focus is dan ook erg populair en komt vaak terug op lijstjes met de beste hardloopbanden.

En dat is niet zonder reden! De Jet 9 iPlus is niet alleen ontzettend stevig en robuust, maar heeft ook nog eens een breed scala aan handige functionaliteiten. 

We nemen de eigenschappen van deze loopband één voor één met je door:

  • De Jet 9 iPlus heeft een bijzonder breed loopvlak van 137cm lang en 54cm breed! Dat is vooral prettig bij lange, intensieve trainingen – als je vermoeid begint te raken, wordt het immers steeds lastiger om in een rechte lijn te rennen. De totale afmeting van de loopband is 184cm lang, 85cm breed en 154cm hoog.  
  • Wat erg fijn is aan deze loopband, is dat de loopband inklapbaar is als je hem niet gebruikt. Wil je gaan trainen, dan klapt deze makkelijk en op een rustig tempo uit door middel van een gasveer.
  • Je kunt de hellingshoek, snelheid en het trainingsprogramma eenvoudig instellen via het heldere LCD scherm of via de bedieningsknop in de armsteun. De hellingshoek is in maar liefst 15 standen in te stellen. Op het LCD scherm zie je tijdens het trainen allerlei handige gegevens, waaronder de tijd, snelheid, hellingshoek en de afstand. Ook geeft deze loopband je informatie over je hartslag en het aantal verbrande calorieën.
  • Maak je graag gebruik van apps zoals Runkeeper of Runtastic? Op de Jet 9 iPlus kun je hier ook gebruik van maken! Deze loopband maakt het mogelijk om je smartphone via Bluetooth aan de loopband te koppelen. Hierdoor kun je je trainingen op de loopband in je favoriete hardloopapp vastleggen. 
  • Dankzij de motor van 2,5 pk kun je snelheden tot maar liefst 20 kilometer per uur bereiken. En het fijne is dat deze krachtige motor ook nog eens fluisterstil is!
  • Krijg je het warm tijdens het trainen? Dan kan je de ingebouwde ventilator aanzetten voor wat verkoeling!
Ben je op zoek naar een comfortabele en zeer stabiele loopband? Dan is de Jet 9iPlus iets voor jou!

Voordelen

Nadelen

De Jet 9 iPlus is niet de enige fijne loopband in de collectie van Focus – ook de Jet 5 verdient een plek in deze top 6! Deze loopband is goedkoper dan haar grotere zus, maar biedt toch ontzettend veel mogelijkheden. Zo heeft deze inklapbare loopband net als de Jet 9 iPlus een elektronisch verstelbare hellingshoek én ingebouwde hartslagsensoren . 

Het verschil met de Jet 9 iPlus zit hem in de volgende punten:

  • De 2pk motor van de Jet 5 is iets minder sterk dan die van de Jet 9. Waar de Jet 9 een maximale snelheid van 20 kilometer per uur heeft, gaat de Jet 5 tot 16 kilometer per uur. Ook niet slecht!

  • Het loopvlak van de Jet 5 is met een lengte van 134cm en breedte van 45cm wat kleiner dan die van de Jet 9 iPlus, maar heeft nog steeds een comfortabele afmeting. De totale afmeting van dit apparaat is 169cm lang, 75 cm breed en 133cm hoog.

  • Je kunt kiezen tussen 12 in plaats van 15 verschillende hellingshoeken. De hellingshoek hoeft niet handmatig ingesteld te worden – dit gaat net als bij de Jet 9 iPlus volledig elektronisch.

  • Met de Jet 5 zul je je niet snel vervelen – deze loopband beschikt namelijk over maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s. De Jet 9 iPlus heeft er 15.

  • De bouwkwaliteit is net als bij de Jet 9iPlus uitzonderlijk goed. Deze loopband heeft een eigen gewicht van 66kg. Zijn grotere zus is nog net wat zwaarder en weegt maar liefst 85kg!

  • Deze hardloopband beschikt net als de Jet 9 iPlus over een tablethouder. Zo kun je tijdens je hardlooptraining genieten van je favoriete Netflix-serie.
Ben je op zoek naar een goede loopband voor thuis voor met een goede prijs/ kwaliteit verhouding? Dan is misschien deze Focus Jet 5 wel de perfecte loopband voor jou!  

Voordelen

Nadelen

3. Focus Fitness Jet 2

4.6/5
loopband voor thuis Focus Fitness Jet2

Dat een goede loopband voor thuis niet meteen de hoofdprijs hoeft te kosten, bewijst de Focus Fitness Jet 2. Deze loopband is met een prijskaartje van ongeveer €450,- ontzettend scherp geprijsd. Sterker nog, de Jet 2 is één van de goedkoopste loopbanden op de markt! En dat met behoud van een prima kwaliteit en belangrijkste functionaliteiten. Zo is de Jet 2 ook inklapbaar, heeft hij een 1,5 pk motor, is de hellingshoek in 2 standen verstelbaar en beschikt hij ook nog eens over 7 voorprogrammeerde trainingsschema’s. 

De Jet 2 hardloopband is met name erg geschikt voor beginnende hardlopers die graag een loopband voor thuis uit willen proberen zonder daarvoor al te diep in de buidel te tasten. 

Hij is compact qua afmeting met een totale lengte van 162cm, een breedte van 71,5 cm en een hoogte van 125cm. De afmeting van het loopvlak is 123cm lang en 41cm breed. De loopband is tot maximaal 100kg belastbaar.

Het loopvlak kan omhoog geklapt worden als je de loopband niet gebruikt. Hierdoor is de loopband makkelijk op te bergen en neemt deze niet zoveel plaats in beslag.

De 1,5 pk motor van de Jet 2 is stil en dus perfect als je ’s avonds nog even een snelle workout wil doen, zonder dat daar iemand last van heeft! De maximum snelheid is 13 kilometer per uur.

Ben je een beginnende hardloper en op zoek naar een goedkope loopband? Dan is de Jet 2 misschien wel iets voor jou!

Voordelen

Nadelen

4. LifeSpan Fitness TR5500iT

4.9/5
beste loopband Life Span

Doe je graag aan sprint- of intervaltraining? In dat geval is een hoge maximumsnelheid erg belangrijk. De LifeSpan Fitness TR5500iT loopband is een semi-professionele loopband en zeker een koploper op dit gebied. Deze hardloopband kan namelijk een snelheid van maar liefst 22 kilometer per uur bereiken en dat terwijl de meeste loopbanden blijven steken bij ongeveer 16 kilometer per uur! 

Dat is echter niet alles, ook heeft deze loopband namelijk een extra hoge maximale hellingshoek. Met deze loopband kun je namelijk hardlopen op een helling van maar liefst 13%! Het zal je dan ook niet verbazen dat deze loopband een sterke motor heeft: het motorvermogen van deze LifeSpan loopband is maar liefst 4 pk.

Het loopvlak is met een lengte van 152cm en een breedte van 56cm ronduit royaal te noemen! De totale  afmeting van het apparaat is 185cm lang, 87cm breed en 140cm hoog en heeft een eigen gewicht van 110kg. De loopband is inklapbaar wat fijn is als je niet zoveel plaats hebt om de band volledig uitgeklapt te laten staan.

Vind je het leuk om te variëren in je hardlooptrainingen? In dat geval is deze loopband een uitstekende keuze. Je heb de keuze tussen maar liefst 24 trainingsniveaus en 50 trainingsprogramma’s die je makkelijk kunt selecteren via het full-color touchscreen. 

Wil je je beenspieren extra hard aan het werk zetten? Train dan eens op een helling. Je kunt kiezen voor een hellingshoek van maximaal 13% – dat is behoorlijk steil! Maak je echter geen zorgen, op deze loopband kun je niet alleen een helling op maar ook een helling af rennen. Het is namelijk ook mogelijk om een negatieve hellingshoek in te stellen, tot -2%.

Vind je het prettig om tijdens het trainen je hartslag in de gaten te houden? Of ben je nieuwsgierig hoeveel calorieën je hebt verbrand? Op het 10 inch kleurendisplay zie je dit soort handige statistieken in één oogopslag. Prutsen met knopjes is niet nodig – dit display is namelijk een touch screen. Je kunt zelf instellen hoe je gegevens worden weergegeven. 

Hardlopen veroorzaakt veel schokken, en kan je gewrichten daardoor een flinke optater geven. Met de LifeSpan loopband zul je echter niet snel last van je enkels of knieën krijgen. De actieve demping in deze loopband zorgt er namelijk voor dat de schokken zoveel mogelijk worden geabsorbeerd.

De specificaties van deze LifeSpan loopband zijn erg indrukwekkend en dit zie je dan ook terug in de prijs. Om die reden raden we deze loopband alleen aan als je vaak hardloopt en al wat ervaring hebt binnen deze sport. In dat geval zal je het meeste profijt hebben van alle functies!

Voordelen

Nadelen

5. Senz Fitness M1000

4.5/5
Loopband voor thuis Senz Fitness

Ben je een beginnende hardloper, en ben je op zoek naar een eenvoudige loopband voor een mooie prijs? We zagen eerder al dat de Focus Fitness Jet 2 in dat geval een goede keuze is. Dat is echter zeker niet de enige optie – ook deze loopband van Senz Fitness is een goede optie voor beginners! 

De loopband heeft net als de Jet 2 een 1,5pk motor met een maximumsnelheid van 13 kilometer per uur. Daarnaast vind je er maar liefst 40 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op. 

Het loopvlak van de Senz Fitness M1000 125cm lang en 42 centimeter breed en dus net iets groter dan het loopvlak van de Jet 2. De totale afmeting van dit apparaat is 162cm lang, 73cm breed en 127cm hoog en belastbaar tot maximaal 100kg. 

Heb je niet veel ruimte in je home gym? Dat is voor deze loopband geen enkel probleem. Je kunt de M1000 namelijk eenvoudig inklappen.

Hoewel de M1000 loopband zeker aan de goedkopere kant van het spectrum zit, biedt deze hardloopband veel functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld je vetpercentage meten, en is deze loopband uitgerust met ingebouwde hartslagsensoren. Op het LED-display kan je tijdens het sporten je trainingsgegevens zien, zoals afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik en hartslag.

Ben je op zoek naar een goedkope loopband? Kijk dan zeker eens bij de Senz Fitness M1000!

Voordelen

Nadelen

6. Decathlon loopband RUN100

4.5/5

Heb je niet zoveel ruimte thuis? In dat geval is deze RUN 100 loopband van Decathlon misschien wel wat voor jou. Deze loopband onderscheidt zich van andere modellen door haar compacte, gestroomlijnde design. Hierdoor neemt dit toestel vergeleken met andere hardloopbanden weinig plek in beslag. Dat betekent echter niet dat er is ingeboet op kwaliteit – deze loopband biedt veel mogelijkheden.

Deze loopband is het meest compacte model van Decathlon. Het heeft een loopvlak van 45cm breed en 120cm lang. De totale afmeting van het apparaat is 160cm lang, 70 cm breed en een hoogte van 125cm. Ingeklapt is de loopband slechts 38 centimeter diep. Zo kun je hem makkelijk opbergen – ofwel horizontaal, ofwel verticaal. De loopband is uitgerust met wieltjes, wat het verplaatsen nóg makkelijker maakt.

De RUN 100 heeft 30 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Het LCD display toont alle belangrijke parameters – de tijd, de afgelegde afstand, je snelheid, het aantal verbrande calorieën en je hartslag.

De motor is 1,25 PK en maakt een maximumsnelheid van 14 kilometer per uur mogelijk. Hierdoor is deze loopband minder geschikt voor snellere hardlopers. De hellingshoek is handmatig verstelbaar in 2 standen: 0% (plat) of 3%.

Deze loopband kan tot maximaal 130kg belast worden en is geschikt voor thuisgebruik tot ongeveer 5 uur per week.

Qua prijs zit deze net iets boven de Jet 2 en Senz Fitness M1000.

Voordelen

Nadelen

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!