De 5 beste fitness handschoenen voor dames – voorkom blaren en eelt!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
Fitness handschoenen voor dames

Last van eelt en zere handen tijdens het trainen? Of glijdt de barbell steeds uit je handen tijdens de oefening en ben je op zoek naar een betere grip? Dan ben je hier op de goede plek! Ik heb namelijk een top 5 gemaakt van de beste fitness handschoenen voor dames.

Zelf draag ik ze al jaren tijdens mijn training en heb ik er heel wat versleten, waardoor ik inmiddels precies weet waar je op moet letten.

Ik draag fitness handschoenen voornamelijk om meer grip te hebben en eelt en zere handen te voorkomen. Tsja, vrouwen handen zijn toch net wat gevoeliger dan mannen handen. En als je je lijf strak wil houden en je handen zacht, dan zijn fitness handschoenen essentieel!

Daarnaast zorgt het dragen van fitness handschoenen ook voor een stukje hygiëne in de sportschool. Iets wat in deze barre Corona tijden zeer welkom is!

Deze top 5 fitness handschoenen voor dames, bevat alleen handschoenen die goed scoren op de volgende 4 criteria: 

  • Bescherming
  • Grip
  • Duurzaamheid
  • Flexibiliteit & Comfort

1. ZEUZ fitness handschoenen

4.7/5

Deze fitness handschoenen zijn speciaal ontworpen voor krachttraining, fitness en crossfit. De handschoenen hebben een stevige grip en door het schuimkussen wat verwerkt is aan de binnenkant van de handpalm van de handschoen, voorkom je pijn, eelt en blaren aan je handen. Daarnaast zorgen de pols straps voor extra support voor je polsen. Met de extra flapjes aan de middel- en ringvinger kan je de handschoenen makkelijk en snel uit doen.

Bekijk hier ervaringen van andere ZEUZ gebruikers

2. Harbinger FlexFit fitness handschoenen

4.7/5

Deze fitness handschoenen zijn speciaal ontworpen voor dames handen. Het Techgel kussen aan de binnenkant van de handschoen beschermt je handpalm extra tegen blaren en eelt.

De handschoen is behandeld met microbiologische stoffen om bacteriën die geuren veroorzaken tegen te gaan. Daarnaast zijn deze handschoenen ook nog eens te wassen in de wasmachine mocht dat toch nodig zijn.

Bekijk hier ervaringen van andere Harbinger FlexFit gebruikers

3. NINN fitness handschoenen

4.6/5

Deze fitness handschoenen zijn een goede keuze qua prijs/kwaliteit! Ze bieden een stevige grip en bescherming tegen eelt en blaren. 

Met de klittenbandsluiting zijn ze gemakkelijk aan te doen en stevig en op maat dicht te maken. Met de lipjes aan de middel- en ringvinger van de handschoen kan je ze snel en makkelijk uit doen.

Er zit helaas geen extra padding in om extra comfort aan je handpalmen te bieden bij hele zware gewichten. Zoals bij ZEUZ en Harbinger wel het geval is. Maar als je dit niet nodig hebt is het een hele prima en degelijke fitness handschoen!

Bekijk hier ervaringen van andere NINN gebruikers

4. AWEMOZ fitness handschoenen

4.5/5

Deze fitness handschoenen zijn speciaal ontworpen voor krachttraining, fitness en crossfit. De handschoenen hebben een stevige grip en door de goede padding aan de binnenkant van de handpalm voorkom je pijn, eelt en blaren aan je handen. Daarnaast zorgen de pols straps voor extra support van je polsen.

De handschoenen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.

Bekijk hier ervaringen van 31 andere AWEMOZ gebruikers

5. Reeva fitness handschoenen

4.4/5

Deze fitness handschoenen van Reeva zijn door de duurzame materiaalkeuze van hoge kwaliteit. Reeva richt zich specifiek op de ontwikkeling van producten voor fitness en crossfit. Deze handschoenen bieden dan ook een zeer goede grip, zijn luchtig door het open design en de elastische pols wrap geeft je polsen extra support. 

Bekijk hier ervaringen van 58 andere Reeva gebruikers

De voordelen van het dragen van fitness handschoenen

Fitness handschoenen gebruik je voornamelijk in de fitness voor trek en duw oefeningen, zoals bijvoorbeeld een deadlift of bench press. De voordelen van het dragen van fitnesshandschoenen zijn:

#1. Bescherming tegen eelt en blaren

Fitness handschoenen beschermen je handen tijdens krachttraining. Het zorgt voor een extra laag tussen je huid en de barbell. Hierdoor is de kans op eeltvorming en blaren aanzienlijk kleiner.

#2. Betere grip

Fitness handschoenen helpen om een betere grip te krijgen. Hierdoor glijden de dumbbells of barbell niet uit je hand. Als je fanatiek traint worden je handen warm en kunnen ze gaan zweten. Met handschoenen behoud je een goede grip.

Met fitness handschoenen aan, voorkom je dat de barbell tijdens een oefening, niet richting je vingers glijdt. Hierdoor kunnen de meeste mensen zwaardere gewichten liften dan zonder handschoenen. En dat is dan weer een voordeel als je traint voor extra kracht en spiergroei.

#3. Support

Naast gewone fitnesshandschoenen bestaan er ook fitnesshandschoenen met pols straps. Heb je last van zere polsen na je training? Kies dan voor fitness handschoenen met pols wraps (wrist wraps of straps) of gebruik bij je handschoenen losse pols wraps. Deze wraps ondersteunen je polsen en zorgen ervoor dat er minder druk op komt te staan tijdens een oefening.

Waar moet je op letten bij het kopen van fitness handschoenen voor dames?

Besluit je om een paar fitness handschoenen te kopen, let dan op de volgende punten:

#1. Pasvorm

Een goede pasvorm van de fitnesshandschoen is essentieel voor een stevige grip. De handschoen moet daarom niet te los zitten. Als dit wel het geval is kan de handschoen verschuiven of uitglijden en dat is niet wat je wil als je veel gewicht in je handen hebt!

De fitness handschoen moet ook niet te strak zitten, omdat dit je vingers kan afklemmen. Je vingers zwellen namelijk door de warmte ook iets op tijdens het trainen. Het beste kan je dan ook de fitness handschoenen passen als je handen niet te warm zijn. De handschoen moet dan gewoon comfortabel zitten, dus niet te strak en niet te los. 

Bij de fitness handschoenen wordt meestal een maattabel gegeven, waarbij je je handpalm opmeet om de juiste maat te kunnen kiezen.

#2. Duurzaam materiaal

Als je een paar fitness handschoenen koopt, wil je natuurlijk ook dat ze lang meegaan en niet snel slijten. Lederen fitness handschoenen zijn dan de beste keuze, aangezien dit het meest duurzame materiaal is. Neopreen is daarnaast ook een populaire keuze.

Er worden ook regelmatig handschoenen van nylon gemaakt, deze gaan over het algemeen niet echt lang mee en raad ik dan ook niet aan.

#3. Flexibiliteit en comfort

Over het algemeen is het zo dat hoe stijver de fitness handschoen, hoe meer support je ervan krijgt. Voornamelijk als je aan zware krachttraining doet kan dit fijn zijn.

Het design van fitnesshandschoenen is zo gemaakt dat je vingers niet bedekt zijn. Hierdoor voelen je handen vrij, wat fijn is tijdens het trainen. Wanneer je fitness handschoenen gebruikt, wordt het gewicht goed verdeeld over je borst en rug, waardoor dit meer stabiliteit geeft en je je handen en vingers ontlast.

Ben je op zoek naar een meer allround fitness handschoen, omdat je bijvoorbeeld ook gebruik maakt van machines in de sportschool? Dan is een meer flexibele handschoen fijner, omdat je hierbij je handen en polsen vrijer kunt bewegen. Meer flexibiliteit of meer support is dan ook een persoonlijk keuze.

Klaar om naar de gym te gaan?

Goede fitness handschoenen zijn erg fijn in de gym, vooral als een goede grip wil en je jouw handen wil beschermen tegen eelt en blaren. De beste 5 hebben we voor je op een rijtje gezet en hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij je keuze. 

Maar er is nog 1 andere tip die ik je wil geven: 

Nog belangrijker dan de juiste handschoenen dragen is, dat je goede fitness schoenen draagt tijdens je workout. Hierdoor voorkom je blessures en pijn in je rug! Dus zorg ervoor dat je deze hebt, voordat je naar de gym gaat en aan je workout begint!

 

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!