Top 6 beste fatburners in 2023!

Laatste update 1 maart 2023 Marian
beste-fatburner

Fatburners, in het Nederlands ook wel vetverbranders genoemd, zijn een veel gebruikt supplement bij het verliezen van gewicht. Een fatburner kan een goede toevoeging zijn op het hanteren van een gezonde leefstijl, wanneer je graag gewicht wil verliezen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende fatburners te verkrijgen. Helaas werken niet alle fatburners even goed. Daarom gaan we in dit artikel verder in op de werking en de samenstelling van de verschillende fatburners en hebben we een top 6 beste fatburners voor je samengesteld!

Top 6 beste fatburners

Om je een idee te geven van de verschillen tussen diverse soorten fatburners en om je te informeren welke fatburners zeker het proberen waard zijn, hebben we een top 6 beste vetverbranders voor je samengesteld:

4/5
fatburner black burn

Stacker is een zeer bekende naam op de markt van vetverbranders. Deze vetverbrander wordt dan ook wereldwijd veel gebruikt en is een uitermate complete vetverbrander. De Black Burn vetverbrander bevat alle essentiële ingrediënten voor een fatburner. Enkele voorbeelden hiervan zijn cafeïne, EGCG en druivenpitextract.

Hiernaast bevat de Black Burn fatburner diverse vitamines, zoals vitamine B6 en B12. De Black Burn tabletten kunnen 1 tot 2 keer per dag worden ingenomen en de pot bevat in totaal 120 capsules.

Voordelen

Nadelen

4.5/5
vetverbrander-perfect-burn

Deze Perfect Burn tabletten zijn een effectieve en complete vetverbrander. De tabletten bevatten onder andere EGCG (in de vorm van groene thee extract, groene koffie extract en cafeïne. Ook bevatten de tabletten een hoeveelheid toegevoegd zink, wat een benodigd supplement is tijdens het proces van gewicht verliezen.

De Perfect Burn tabletten dienen éénmaal per dag te worden ingenomen en de verpakking bevat in totaal 60 tabletten.

Voordelen

Nadelen

4/5

Deze fatburner is een combinatie van twee verschillende type tabletten: een specifieke tablet voor overdag en een andere tablet voor tijdens de nacht. De samenstelling verschilt dan ook tussen tabletten voor overdag en ‘s nachts.

Zo bevat de tablet voor overdag cafeïne, groene thee extract en cholinebitartraat. Terwijl de tablet voor tijdens de nacht geen cafeïne en cholinebitartraat, maar bijvoorbeeld kurkuma en linolzuur bevat, naast het groene thee extract. Dit zorgt ervoor dat de werking van het supplement wel 24 uur lang aanhoudt, maar je tijdens het slapen geen hinder ondervindt van stimulerende stoffen zoals cafeïne.

De dosering van de 24 HR Fatburn bestaat dus uit twee tabletten per dag en de verpakking bevat in totaal 2×30 tabletten: genoeg voor één hele maand.

Voordelen

Nadelen

4.5/5
fatburner ripper

Dit is een fatburner met een complete formule! Naast de gebruikelijke bestanddelen van een vetverbrander, bevat deze fatburner ook aminozuren en de vitamines B12 en C. Deze fatburner onderscheidt zich doordat deze in poedervorm wordt ingenomen, samen met een drankje naar keuze en kan ook als pre-workout supplement gebruikt worden.

De geadviseerde inname is éénmaal per dag en de pot bevat in totaal 30 doseringen, dus voldoende voor één maand.

Voordelen

Nadelen

4.7/5

Dit is een zeer krachtige fatburner met een hoge dosering cafeïne. Naast cafeïne bevat de Fat Killer ook groene thee extract en hydroxyctric acid. Kortom, een zeer complete vetverbrander!

Je kunt naar wens 1 of 2 keer per dag 2 capsules innemen. De pot bevat in totaal 120 capsules, voldoende voor in totaal 2 maanden (of 1 maand bij tweemaal daagse inname).

Voordelen

Nadelen

4/5
vetverbrander thermopure

Thermopure is een zeer complete formule die niet alleen helpt bij het verliezen van gewicht, maar een veel breder effect op het lichaam heeft en bijvoorbeeld ook een positieve uitwerking heeft op het uithoudingsvermogen. Thermopure is dus niet alleen maar een fatburner!

Dit supplement bevat onder andere cafeïne (in een iets lagere dosering dan de meeste andere fatburners), cayennepeper, groene thee extract en zwarte peper extract. Hiernaast bevat het de vitamines B6 en B12.

De geadviseerde dosering is eenmaal per dag 3 capsules. Thermopure is zowel in potten van 90 als 180 capsules verkrijgbaar.

Voordelen

Nadelen

Hoe werken vetverbranders en werken ze echt?

Vetverbranders hebben een multifunctionele werking: ze werken door middel van het versnellen van de vetverbranding in het lichaam en daarnaast zorgen ze voor een voller gevoel, waardoor het langer duurt voordat je honger krijgt.

Uiteraard is het niet zo dat je een fatburner kunt slikken en vervolgens automatisch gewicht zal verliezen, zonder hier verder iets voor te doen of te laten. Je kunt fatburners het beste beschouwen als een extra toevoeging op een bepaald dieet of een gezonde leefstijl, waardoor het lichaam extra ondersteuning krijgt tijdens het afvallen.

Een fatburner is op zichzelf dus geen wondermiddel, waardoor je in een handomdraai kilo’s aan gewicht verliest. Maar vetverbranders kunnen zeker een effectieve bijdrage leveren in het proces van gewicht verliezen, in combinatie met bijvoorbeeld sporten en een gezondere leefstijl.

Zo worden fatburners ook vaak gebruikt tijdens het droogtrainen, waarbij je met name je spiermassa wil behouden en je vetpercentage wil verlagen

Wat zit er precies in een vetverbrander?

Zoals je in de bovenstaande top 6 beste fatburners al hebt kunnen lezen, varieert de samenstelling van de diverse vetverbranders nogal. Desondanks zijn er enkele stoffen die in alle vetverbranders terugkomen en een aantal stoffen die aan deze ‘basis’ bestanddelen worden toegevoegd. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende ingrediënten in vetverbranders.

Cafeïne

Dit is het hoofdbestanddeel van vrijwel alle fatburners. Cafeïne zorgt niet alleen voor extra energie, maar ook voor een veel langer uithoudingsvermogen en een stimulatie van de vetverbranding in het lichaam.

Groene thee extract

Groene thee extract is ook een belangrijk bestanddeel in de meeste fatburners. Dit extract bevat van nature onder andere ECGC, een catechine die een stimulerend effect heeft op de vetverbranding.

Groene koffie extract

Het groene koffie extract dat in vetverbranders wordt gebruikt, is meestal een mix van diverse extracten. Naast groene thee extract, is het belangrijkste bestanddeel van groene koffie extract chlorogeenzuur. Dit is een extract dat afkomstig is uit groene koffiebonen en ook in enige mate een positieve uitwerking heeft op het vetverbrandingsproces in het lichaam.

Overige kruiden en planten(extracten)

De verdere samenstelling van fatburners is zoals gezegd vrij variabel, maar bijna altijd wordt hierbij gebruik gemaakt van een combinatie van diverse kruiden en planten(extracten). Enkele voorbeelden hiervan zijn: kolanoten, guarana en yerba maté.

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel toch nog enkele vragen hebt over fatburners en het gebruik hiervan. Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen over fatburners:

Ieder supplement kan uiteraard bepaalde bijwerkingen of ongewenste neveneffecten hebben, dit geldt ook voor vetverbranders. Maar zo lang je de aanbevolen dosering aanhoudt, kunnen vetverbranders niet schadelijk zijn voor je lichaam en zijn vetverbranders compleet veilig om te gebruiken.

Het aantal keren dat je de vetverbranders dient in te nemen, staat altijd in de beschrijving van het product vermeld. Hierbij wordt vaak ook aangegeven wanneer je de dosering(en) het beste in kunt nemen, bijvoorbeeld bij het ontbijt. Wanneer je voor het eerst een vetverbrander gebruikt, bouw de dosering dan rustig op tot aan de aanbevolen dosering. Zo kan je eerst bekijken hoe jouw lichaam op de vetverbrander reageert.

Dit is niet het geval. Zoals hierboven uitgelegd is een vetverbrander slechts een aanvulling op een gezonde levensstijl, wanneer je gewicht wil verliezen. Daarnaast reageert ieder lichaam natuurlijk weer anders op supplementen en zal een vetverbrander dus niet bij iedereen hetzelfde effect hebben.

Het gebruik van vetverbranders is veilig voor alle gezonde volwassenen. Fatburners worden daarentegen afgeraden voor personen onder de 18 en zwangere vrouwen. Heb je een bepaalde aandoening of klachten en twijfel je of je vetverbranders kunt gebruiken? Overleg dan altijd eerst met je arts.

Uiteraard merk je niet direct na het innemen van de eerste dosering van een vetverbrander al effect. Je zal de vetverbranders enkele weken moeten gebruiken om een effect op je gewichtsverlies op te kunnen merken.

Op zoek naar andere supplementen?

Artikelen over de beste pre workoutbeste plantaardige eiwitten en vegan collageen poeder vind je uiteraard ook hier op myfitlifestyle.nl!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!