Top 6 beste Asics hardloopschoenen voor dames van 2023!

Laatste update 1 maart 2023 Marian
beste asics hardloopschoenen dames

Asics is al jaren een wereldberoemd top sportmerk en leider in “gender specifieke” hardloopschoenen. Zij weten dat een damesvoet anders is dan een herenvoet. Naast een sportschoenenlijn voor heren heeft Asics dan ook een speciale lijn met Asics hardloopschoenen voor dames! Door te blijven innoveren heeft Asics inmiddels een enorme collectie kwalitatief zeer goede hardloopschoenen opgebouwd.  

Maar wat zijn nu de beste hardloopschoenen voor jou? In dit artikel helpen we je een handje en geven we je de top 6 Asics hardloopschoenen voor dames van dit moment. Mét een uitgebreide toelichting, zodat je alles weet over het type schoen waardoor de keuze voor jou een stuk makkelijker wordt!

Bij het kopen van nieuwe hardloopschoenen is het belangrijk dat je schoenen kiest die:

  • passen bij jouw loopstijl (neutraal, overpronatie of onderpronatie)
  • comfortabel zitten
  • niet te klein zijn (je voeten zetten wat uit tijdens het lopen, dus kies een maat groter bij twijfel)
  • voldoende demping geven
  • passen binnen jouw budget
  • passen bij de soort ondergrond waar je op loopt, denk aan een verharde weg, bos of loopband

Koop je voor het eerst hardloopschoenen en weet je niet wat voor loper je bent? Laat dan een loopanalyse in een hardloopspeciaalzaak doen. Tijdens zo’n analyse ren je een stukje door de winkel of buiten. Dit wordt opgenomen op video waardoor je ziet wat voor loper je bent. Zo weet je of je een neutrale loper bent (je landt recht op je voet) dit komt het meest voor, onderproneert (je enkel knikt bij de landing iets naar buiten) of overproneert (je enkel knikt bij de landing naar binnen). Voor ieder type loper zijn speciale hardloopschoenen beschikbaar.

Top 6 beste Asics hardloopschoenen voor dames

#1. Asics Gel Cumulus 22 dames

Beste Asics hardloopschoenen dames Asics Cumulus 22 zwart roze
Beste Asics hardloopschoenen dames grijs oranje

De Asics Gel Cumulus is een populaire hardloopschoen, die al vele jaren wordt doorontwikkeld. Inmiddels is de 22e editie op de markt gebracht. Deze schoenen zijn erg comfortabel en worden vooral geprezen om de goede demping. Het is een ideale schoen voor de neutrale loper

De schoen heeft een fijne balans tussen stabiliteit, demping en comfort. Het is dan ook niet voor niets een van de meest gekozen hardloopschoenen van dit moment. De zool in de schoen vormt zich naar je voet zodra je deze voor het eerste draagt. Dit geeft veel comfort tijdens het lopen. 

Maar wat is dan het verschil met zijn voorganger de Asics Gel Cumulus 21 wat ook een hele goede hardloopschoen is? 

Het bovenwerk van de Cumulus 22 is vernieuwd en nu compleet naadloos, wat gestroomlijnder oogt, maar ook comfortabeler loopt. De schoen sluit mooi aan en je hebt minder kans op irritaties. De gaatjes in het bovenwerk zorgen voor extra ventilatie.

De FlyteFoam tussenzool is verder doorontwikkeld en heeft nu diepere flex groeven, waardoor de voorvoet van de schoen flexibeler aanvoelt. En de Ortholite zool is 2 mm dikker dan de zool in de Cumulus 21, wat ook nog eens bijdraagt aan het comfort.

Verder is de schoen ook 25 gram lichter dan zijn voorganger de Cumulus 21, wat met name komt door de vernieuwde Flyte-Foam tussenzool. De schoen weegt nu 215 gram in plaats van 240 gram.

De Cumulus 22 is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Ook is er een variant speciaal voor smalle voeten de Asics Gel Cumulus 22-Narrow en een waterafstotende variant speciaal voor de winter de Asics Gel Cumulus 22 AWL. De prijs varieert per kleur.

Voordelen

Nadelen

Beste Asics hardloopschoenen dames Asics gel Kayano 27 multicolor
Beste Asics hardloopschoenen dames Gela Kayano aqua

De Asics Gel Kayano is anti-pronatie schoen en daarom dus geschikt voor lopers die overproneren (voet kantelt naar binnen tijdens het lopen). Deze schoen biedt meer steun, zodat je voet minder naar binnen kantelt tijdens het lopen.

De Kayano schoen is een erg stabiele schoen met een uitstekende demping! 

Het mesh bovenwerk van de Kayano 27 is verbeterd ten opzichte van de Kayano 26 en oogt nu strakker én zorgt voor een goede ventilatie zodat je voeten koel blijven. Ook geeft het steun door de goede omsluiting aan je voeten.

Ook de hielkap is bij deze nieuwe versie aangepakt. Deze heeft meer grip gekregen om de voet heen, zodat je voet heel stevig in je schoen zit. De hielkap was bij zijn voorganger de Kayano 26 ook al prima, maar is nu bij de Kayano 27 nog steviger. De voering bij de hiel is lekker zacht zodat je geen last hebt van de stevige hielkap. Een perfecte combinatie van stevigheid en comfort wat ons betreft!

De Kayano 27 is iets flexibeler dan zijn voorganger en 19 gram lichter en weegt nu 266 gram (maat 39,5). Ook heeft Asics in het vrouwen model een wijziging in het harde stuk plastic in de tussenzool (onder de middenvoet) aangebracht, waardoor de schoen natuurlijk meebeweegt met je voet. Verder is het verschil tussen het heren- en damesmodel de hieldrop. Die is voor vrouwen 3mm hoger, namelijk 13mm in plaats van 10 mm bij het herenmodel.

Door de goede vering in de schoen en schok demping is het een ideale schoen voor langere afstanden. De Asics Gel Kayano is een van de populairste hardloopschoenen voor overpronerende lopers!

De schoen is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Ook is er een waterdichte variant verkrijgbaar de Asics Gel Kayano 27 AWL. Ook bij deze schoenen varieert de prijs per kleur.

Voordelen

Nadelen

De beste prijs voor de Asics Gel Kayano vind je via deze webshops!

Beste Asics hardloopschoenen dames Asics GT-2000 9 zwart

De Asics GT-2000 9 is een goed alternatief als je als overpronerende loper op zoek bent naar een goede hardloopschoen, maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen. Voordat de Asics Gel Kayano op de markt kwam, was de Asics GT-2000 dé schoen van Asics voor lopers die overproneren. Inmiddels is de 9e editie van deze schoen uitgebracht.

Het is dan ook een comfortabele schoen met een goede demping en stabiliteit, maar wel net wat minder responsief dan de Asics Gel Kayano 27. Het mesh bovenwerk zorgt ook hier voor een goede ventilatie, zodat je voeten koel en droog blijven.

De Asics GT-2000 9 is mede door het FlyteFoam in de tussenzool een lichtgewicht schoen. De schoen weegt slechts 235 gram. Het FlyteFoam zorgt voor een zachte landing en hoge energieteruggave. De schoen voor dames is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren. 

De voorganger de Asics GT-2000 8 is ook nog steeds verkrijgbaar in de hieronder geselecteerde webshops en prijstechnisch gezien net weer wat aantrekkelijker dan de nieuwste versie!

Voordelen

Nadelen

Beste Asics hardloopschoenen dames Asics Gel nimbus 22 zwart

De Asics Gel Nimbus 22 is een ideale schoen voor neutrale lopers. Dit is inmiddels de 22e versie. De Asics Gel Nimbus lijn is met name geschikt voor lange afstandslopers.

Het bovenwerk van de 22e editie is sterker en dunner geworden, waardoor de schoen nog meer ademend is dan zijn voorganger de Asics Gel Nimbus 21. De schoen is specifiek aangepast voor de dames voet, door de tussenzool in het dames model net iets zachter te maken dan in het herenmodel. Ook de hieldrop verschilt. Bij het herenmodel is deze 10mm en bij het damesmodel 13mm.

Verder is in de tussenzool 10% meer dempingsmateriaal toegevoegd ten opzichte van de Asics Gel Nimbus 21. De schoen heeft dan ook een uitstekende demping en loopt super comfortabel! Het gewicht van de schoen is gelijk gebleven, namelijk 255 gram.

De groeven in de zool van de schoen zijn zowel in aantal als in breedte toegenomen, waardoor de zool flexibeler is geworden. Hierdoor heb je een soepele en natuurlijke afwikkeling van je voeten tijdens het lopen.

De schoen is in maar liefst 15 verschillende kleurstellingen verkrijgbaar! De prijs varieert per kleur.

Voordelen

Nadelen

Beste Asics hardloopschoenen dames Asics GlideRide rood

De Asics GlideRide voor dames is een nieuw model hardloopschoen en geschikt voor neutrale lopers. Hij is ontworpen voor je dagelijkse runs en daardoor zowel geschikt voor korte en langere afstanden. Dat maakt deze schoen dan ook een goed alternatief voor de Asics Gel Nimbus.

De schoen is iets lichter dan de Asics Gel Nimbus en geeft je een totaal ander loopgevoel. Dit komt met name door de vormgeving van de schoen. De zool is gebogen waardoor de punt van de schoen omhoog wijst, wat je een soort rollend gevoel geeft tijdens het lopen. Persoonlijk vinden wij deze schoen het beste tot zijn recht komen bij een wat hogere snelheid.

Het is een lichtgewicht schoen en weegt slechts 230 gram. De hieldrop is 5 mm. De stijve voorvoet en gebogen zool zorgen ervoor dat je efficiënter loopt, waardoor je met minder moeite verder en harder kunt lopen. 

De vormgeving en loopervaring van de schoen is even wennen, maar uiteindelijk fijn en ook wel weer bijzonder. Probeer het zelf uit en kijk wat je ervan vindt!

De schoen is beschikbaar in 4 verschillende kleuren.

Voordelen

Nadelen

#6. Asics Gel Pulse 12

De Asics Gel Pulse 12 is een comfortabele hardloopschoen voor neutrale lopers. De ondersteuning in de schoen is wat minder dan in de andere Asics schoenen, waardoor deze schoen voornamelijk geschikt is voor lichtere dames. Ben je wat zwaarder kies dan voor een van de andere schoenen in deze top 6.

Deze 12e versie van de schoen is meer ademend en comfortabeler geworden. Ook is er in de tussenzool gebruik gemaakt van Amplifoam en gel wat een zachte demping geeft. De schoen heeft een brede pasvorm en is daarom ook heel geschikt voor de wat bredere voeten.

De schoen heeft een Ortholite inlegzool, die zich vormt naar je voet. Dit zorgt voor een zacht gevoel en houdt je voeten goed op zijn plaats.

Prijstechnisch gezien is dit een interessante schoen. Het is de meest voordelige schoen uit deze top 6. De Asics Pulse 12 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

Voordelen

Nadelen

Conclusie:

Asics heeft een ruime collectie hardloopschoenen. Wat de beste schoenen voor jou zijn is afhankelijk van je loopstijl en de eisen die je aan hardloopschoenen stelt. Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Ben je vooral op zoek naar een lichtgewicht schoen en ben je een neutrale loper? Dan is de Asics Cumulus 22 met slechts 215 gram aan gewicht de beste keuze voor jou. Wil je vooral een comfortabel hardloopschoen? Dan zit je zowel goed met de Asics Gel Kayano 27, Asics Cumulus 22 en de Asics GT-2000 9.

Loop je vooral langere afstanden en ben je een neutrale loper? Dan is de Asics Nimbus 22 een goede keuze!

Twijfel je nog of Asics hardloopschoenen voor jou de perfecte match zijn? Misschien passen de zeer comfortabele en mooie hardloopschoenen van Nike beter bij jou. De lijst met de 5 beste Nike hardloopschoenen voor dames hebben we uiteraard ook uitgebreid voor je beschreven.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!