Top 6 beste ashwagandha supplementen!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
ashwagandha ervaringen

Ashwagandha, een lastige naam voor een bijzonder kruid. Wellicht heb je wel er al weleens van gehoord, of heb je het misschien zelfs wel al eens gebruikt? Het kan ook heel goed zijn dat ashwagandha jou nog helemaal niets zegt. Hoe dan ook, in dit artikel zullen wij jou er alles over vertellen. Zo geven we je informatie over wat ashwagandha is, hoe het werkt en hebben we onze eigen top 6 ashwagandha supplementen voor je opgesteld. Kortom, na het lezen van dit artikel weet jij alles over ashwagandha.

Ashwagandha wordt ook wel ‘Indiase ginseng’ genoemd. Het is een plant, of eigenlijk een kruid, waarvan de wortels en de bladeren al vele eeuwen gebruikt worden vanwege de gezondheidsvoordelen die ashwagandha met zich meebrengt.

De belangrijkste stof in ashwagandha heet ‘withanolide’, het is dan ook deze stof waaraan ashwagandha zijn werking te danken heeft. Ashwagandha wordt tegenwoordig veel gebruikt in de vorm van ashwagandha supplementen en kan in principe door iedere volwassene veilig gebruikt worden.

Uiteraard geldt hierbij wel dat te veel nooit goed is en dat je goed moet opletten hoe jouw lichaam op deze supplementen reageert.

Top 6 beste ashwagandha supplementen

Ashwagandha is tegenwoordig een populair en veelgebruikt supplement. De keuze aan ashwagandha supplementen is dan ook enorm. Als je nog niet zo thuis bent in de wereld van ashwagandha, kan het daarom lastig zijn om de beste keuze te maken.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij hieronder onze top 6 beste ashwagandha supplementen voor je onder elkaar gezet. Bij ieder supplement bespreken wij de belangrijkste kenmerken en de voor- en nadelen. Op deze manier krijg jij meer inzicht in de verschillen tussen de diverse ashwagandha supplementen en kun je gemakkelijker de keuze maken voor een supplement dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw behoeften.

1. Vitae Max Mentaal Welzijn

Dit supplement van Vitae Max bevat niet alleen ashwagandha, maar is een compleet supplement ter ondersteuning en bevordering van het mentale welzijn. Dit supplement bevat naast ashwagandha onder andere astaxanthine, polyfenolen, probiotica en een groot aantal belangrijke vitaminen.

Het supplement wordt geleverd in een doosje met 100 capsules en staat bekend om de zeer hoge absorptie in het lichaam. Kortom, een terechte nummer 1 in onze top 6!

Voordelen

Nadelen

2. MyProtein ashwagandha capsules

Op 2 in onze top 6 staan de ashwagandha capsules van MyProtein. MyProtein is een bekend sportvoedingsmerk en zij verkopen dan ook kwalitatief goede ashwagandha capsules. Dit supplement bevat 500mg ashwagandha extract per capsule en is hiermee hoog gedoseerd.

De capsules bevatten geen overbodige vulmiddelen en bestaan dus puur uit ashwagandha extract. De capsules zitten in een pot en deze potten zijn verkrijgbaar in twee formaten: 30 en 90 capsules.

Voordelen

Nadelen

3. Nutribites Ashwagandha

Ook Nutribites heeft een goed ashwagandha supplement op de markt gebracht. Deze capsules bevatten naast 300 mg ashwagandha ook nog brandnetelblad.

Dit supplement van Nutribites bestaat uit een potje met 60 capsules, waarvan er één per dag dient te worden ingenomen.

Voordelen

Nadelen

4. Vitakruid Ashwagandha

Dit ashwagandha supplement van Vitakruid bevat per capsule 300 mg ashwagandha en 3 mg Bioperine, hetgeen zorgt voor een betere opname van het supplement in het lichaam.

Het is een supplement dat geschikt is voor vegetariërs en wordt geleverd in een pot van 60 capsules.

Voordelen

Nadelen

Het volgende ashwagandha supplement in onze top 6 is van Body & Fit. Dit 100% biologische supplement bevat 300 mg ashwagandha per capsule en wordt geleverd in een pot met 90 capsules.

De aangeraden dosering bestaat uit 2 capsules per dag en de capsules zijn geschikt voor vegetariërs.

Voordelen

Nadelen

We sluiten onze top 6 af met het ashwagandha supplement van Flinndal. Dit is misschien een iets minder bekend merk, maar ook dit supplement is volgens ons zeker een aanrader. Dit supplement bevat per capsule maar liefst 500 mg ashwagandha. Hiernaast bevat het ook vitamine C en jodium, voor het gezond houden van de huid.

Flinndal ashwagandha zit in een zak die 90 capsules bevat en de aanbevolen dosering bestaat uit één capsule per dag.

Voordelen

Nadelen

Werking van ashwagandha

Ashwagandha is een zogenaamde ‘adaptogene stof’, die een positieve uitwerking heeft op de stressregulatie in ons lichaam. Ashwagandha ondersteunt de natuurlijke processen en stoffen in ons lichaam die gevoelens van stress onderdrukken en het energieverbruik optimaliseren. Wil je graag nog meer weten over ashwagandha, lees dan hier verder.

Ashwagandha voordelen

Zoals gezegd heeft ashwagandha vele gezondheidsvoordelen. Het zorgt ervoor dat je geestelijk tot rust komt. Hierdoor worden gevoelens van stress en gejaagdheid verminderd en wordt je energie als het ware ‘opgespaard’, waardoor je jezelf uiteindelijk juist energieker voelt en een betere concentratie hebt. Kortom, ashwagandha supplementen brengen rust en balans en zijn goed voor je geestelijke welzijn en prestaties.

Ashwagandha poeder of tabletten?

In onze top 6 hierboven, heb je enkel ashwagandha supplementen in de vorm van capsules voorbij zien komen. Ashwagandha supplementen zijn echter ook verkrijgbaar in de vorm van poeder.

Ashwagandha in poedervorm is bijvoorbeeld erg handig wanneer je moeite hebt met het innemen van capsules, of wanneer je zelf de hoeveelheid ashwagandha die je inneemt, nauwkeurig wil kunnen bijstellen. Verder leent poeder zich natuurlijk goed om te mengen, bijvoorbeeld in een smoothie.

Ashwagandha ervaringen

Ashwagandha wordt al duizenden jaren gebruikt. De populariteit ervan is de laatste jaren enorm toegenomen en er zijn inmiddels dan ook veel ervaringen te vinden van mensen die dit regelmatig gebruiken. Hieronder hebben we een aantal ashwagandha ervaringen van enthousiaste gebruikers voor je verzamelt.

"Ik voel me zoveel beter sinds ik Aswagandha neem. Ik voel me kalmer en prettiger!"

"Geweldig product! Ik kocht het omdat ik onder veel stress stond vanwege mijn werk in combinatie met privé omstandigheden. Ik voel me meer aanwezig en minder angstig. Ik merk ook een lichtelijke verbetering op het gebied van mijn geheugen. Dankbaar!"

"De Ashwagandha KSM-66 heeft me al op vele vlakken geholpen. Mijn nummer 1 op kruidenbasis!!!"

"Ik ben zeer tevreden over ashwagandha en ben er erg tevreden over. Ik voel me veel fitter en heb meer energie!"

"Gebruik het product al een tijd naar tevredenheid. Normaal gesproken 1 capsule per dag, maar merkte dat ik door alle gebeurtenissen op dit moment het stressniveau weer wat omhoog ging en momenteel de dosis verhoogt naar 2 capsules en voel gelijk het effect.!"

Veelgestelde vragen

In dit artikel hebben we je alles verteld over ashwagandha. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog met een vraag bent blijven zitten. Als dit zo is, lees dan snel verder, hieronder geven we namelijk antwoord op de meest gestelde vragen over ashwagandha.Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Nee, dit is zeker niet het geval. Ashwagandha supplementen zijn ook uitstekend geschikt om te gebruiken zonder hierbij te sporten.

Een goed voorbeeld hiervan zijn pre-workout supplementen. Zoals de naam al zegt dienen deze supplementen wel in combinatie met een training (erna) gebruikt te worden.

Uiteraard verschilt de aanbevolen dagelijkse dosering ashwagandha van persoon tot persoon, maar over het algemeen wordt 300-600 mg als richtlijn gegeven.

Op zoek naar meer supplementen?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!