Afslankpillen: Top 8 beste afvalpillen!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
beste -afslankpillen

Afslankpillen, je hebt er vast al wel eens van gehoord. Afslankpillen worden ook wel afvalpillen of dieetpillen genoemd. Het aanbod aan afslankpillen is tegenwoordig gigantisch en de vele soorten afslankpillen hebben verschillende manieren van werking (en sommige afslankpillen werken helaas helemaal niet).

Afslankpillen worden door veel verschillende doelgroepen gebruikt. Bijvoorbeeld door fanatieke sporters, om vetmassa te verminderen en dus ‘droger’ te worden, maar ook door mensen die overgewicht hebben en daarom graag gewicht willen verliezen.

Ben jij benieuwd of en hoe afslankpillen nu echt werken? Of wil je graag weten welke afslankpillen wij aanraden? Lees dan snel verder, in dit artikel vertellen we je namelijk alles wat je moet weten over afslankpillen, inclusief onze top 8 beste afslankpillen.

Ben jij van plan dieetpillen te gaan gebruiken, maar heb je door de vele verschillende soorten afvalpillen die op de markt zijn, geen idee welk type nu eigenlijk het beste voor jou is? 

Dan helpt hopelijk onze top 8 beste afslankpillen je verder. Hierin hebben wij namelijk 8 verschillende soorten afslankpillen voor je op een rij gezet, die volgens ons zeker het proberen waard zijn! 

Bij ieder type afslankpil vind je de belangrijkste kenmerken terug, alsmede de voor- en nadelen van iedere afslankpil. Op deze manier krijg je meer inzicht in de verschillen tussen de afslankpillen die er te koop zijn en weet je beter wat een afslankpil nu precies een goede afslankpil maakt.

1. Afslankpillen Ephedra free – Stacker 4

Stacker is toch wel de bekendste naam op het gebied van dieetpillen. Deze Stacker 4 staan dan ook niet voor niets op nummer 1 in deze top 8. Deze dieetpillen bestaan uit een optimale samenstelling van hoogwaardige en effectieve ingrediënten.

Een capsule bevat onder andere groene thee extract, Kola noot extract, Capsicuum annuum (Spaanse peper) en Siberische ginseng. Hiernaast bevat iedere capsule maar liefst 300 gram cafeïne. Neem de capsules dus niet in net voor het slapen gaan. 

Het wordt aangeraden om 1 capsule per dag te gebruiken en deze bij voorkeur tijdens het eten in te nemen. De capsules zitten in een pot met een totale inhoud van 100 capsules.

Voordelen

Nadelen

2. Dieetpillen 24 Hour Fat Metabolic Support Stack

Op de tweede plek in ons favorietenlijstje, vind je deze afvalpillen van XXL Nutrition. Ook deze afvalpillen bevatten een zeer complete samenstelling aan bestanddelen. Het bijzondere aan deze capsules is dat dit een combinatie betreft van 2 soorten: capsules voor overdag en capsules voor voor het slapengaan (dag en nacht versie).

Deze afslankpillen bevatten o.a. caffeïne (256 mg per dosering), chroom, kaempferol en L-Carnitine. Geadviseerd wordt om 2 caspules van de ‘dag’ variant in te nemen bij het ontbijt en 1 capsule van de ‘nacht’ variant voor het slapengaan. 

De pot met capsules voor overdag bevat 120 capsules en de pot voor tijdens de nacht bevat 60 capsules. In totaal dus voldoende voor 60 dagen. Nog een voordeel, de capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs.

Voordelen

Nadelen

3. Vetverbrander Go Pablo Fatburner

<strong>GoPablo Fat Burner</strong>

Verkrijgbaar bij

bol.com

Wellicht een iets minder bekend merk, maar deze afslankpillen van Go Pablo verdienen ook zeker een plekje in onze top 8. Deze afslankpillen bevatten onder andere groene thee extract, bitter orange peel extract en caralluma fimbriata extract.

Dit zijn allemaal ingrediënten die de eetlust verminderen en gewichtsverlies bevorderen. Aanbevolen wordt om eerst te beginnen met 1 capsule per dag. Gaat dit goed dan kan je indien gewenst de dosering verhogen naar 2 capsules per dag, ter bevordering van het proces. De capsules worden geleverd in een pot met 60 stuks.

Voordelen

Nadelen

4. Afvalpillen Black Burn – Stacker 2

Een volgend product van het bekende merk Stacker staat op plek 4 in onze top 8, namelijk de Black Burn afvalpillen. Deze pillen zijn met name geschikt voor mensen die aan (zware) krachttraining doen. Ze bevatten een zeer gevarieerde lijst met bestanddelen, zoals Yerba mate extract, druivenpitextract, ginsengwortel, taurine, caffeïne en diverse vitamines.

De aanbevolen dosering bestaat uit maximaal 2 capsules in de ochtend, 2 in de middag en nog eens 2 in de avond, allen in te nemen voor de maaltijden. Het is ook mogelijk om een lagere dosering aan te houden van bijvoorbeeld 2 capsules per dag. In deze pot met Black Burn afslankpillen zitten in totaal 120 capsules.

Voordelen

Nadelen

5. Vetverbrander Kastoes Fat Burner

Deze afslankpillen van Kastoes bevatten als hoofdbestanddelen groene thee extract en caffeïne. Hiernaast bevatten de capsules nog enkele andere ondersteunende stoffen, zoals sinaasappelschil poeder.

De aanbevolen dosering van de Kastoes Fat Burner bestaat uit twee capsules per dag: een capsule voor het ontbijt en een tweede capsule voorafgaand aan een training.

De capsules zitten in een pot, die in totaal 60 capsules bevat. Deze capsules zijn geschikt voor vegetariërs en zijn halal.

Voordelen

Nadelen

6. Fatburner Fat Metabolic Support Black Edition

Ook de Fat Metabolic Support dieetpillen van XXL Nutrition zijn wat ons betreft een echte aanrader. Deze pillen zijn samengesteld op basis van een aantal krachtige ingrediënten, enkele voorbeelden hiervan zijn cafeïne, groene thee extract, hydroxyctric acid en het gepatenteerde EnXtra.

Neem de eerste keer dat je deze fatburner gebruikt 1 capsule bij de maaltijd in. Reageer je hier goed op dan kan je over gaan op 2 capsules per dosering. De maximale dosering bestaat uit 2 keer 2 capsules per dag, in te nemen bij de maaltijd. 

De capsules worden geleverd in een pot, die in totaal 120 capsules bevat. Deze capsules zijn geschikt voor mensen met een vegetarische leefstijl.

Voordelen

Nadelen

7. Afslankpillen Perfect Burn – Body & Fit

De Perfect Burn tabletten van Body & Fit zijn zeer volledig qua samenstelling. Deze afvalpillen bevatten onder andere groene thee extract, groene koffie-extract en cafeïne.

Het grote voordeel van deze tabletten is dat er vertraagde afgifte in het lichaam plaatsvindt. Gedurende 8 uur lang na inname, komen de bestanddelen langzaam vrij. Dit geeft een langduriger effect op het lichaam en zorgt voor een gelijkmatige opname.

De aanbevolen dosering is 1 tablet per dag bij voorkeur in de ochtend innemen. Gebruik je deze afslankpillen voor het eerst of ben je gevoelig voor cafeine, begin dan met een halve tablet per dag. De tabletten zijn in een doosje met 60 stuks verpakt, wat voldoende is voor 2 maanden.

Voordelen

Nadelen

8. Fatburner Diet Fat Burner – Swanson

We sluiten onze top 8 beste afslankpillen af met de Diet Fat Burner van het merk Swanson. Deze afslankpillen bevatten geen cafeïne en zijn dus zeer geschikt als je gevoelig bent voor deze stof.

Ook hebben ze een andere samenstelling dan de meeste voorgaande pillen in deze top 8. De belangrijkste bestanddelen van de Diet Fat Burner pillen zijn chroom, garcinia en hoog gedoseerd vitamine B6.

Er wordt geadviseerd om maximaal 2 tabletten per dag in te nemen, voorafgaand aan de maaltijd. De tabletten worden geleverd in een pot met in totaal 60 tabletten.

Voordelen

Nadelen

Wat zijn afvalpillen en hoe werken ze?

Nu je onze top 8 beste afslankpillen hebt gezien, vraag je je wellicht af hoe afslankpillen nu precies werken? Afslankpillen kunnen op verschillende manieren werken, of kunnen een dubbelzijdig werkingsmechanisme hebben. Dit ligt ook aan het soort afslankpillen, hierover vertellen we je in de volgende paragraaf meer.

De werking van afvalpillen berust voor het grootste deel op allereerst het veroorzaken van een meer verzadigd gevoel, hierdoor heb je minder snel de neiging om iets (ongezonds) te gaan eten. Hiernaast stimuleren de meeste afslankpillen de vetverbranding die van nature in ons lichaam plaatsvindt.

Kortom, afvalpillen zijn pillen die op verschillende manieren kunnen aangrijpen op natuurlijke processen in ons lichaam. Hetgeen er uiteindelijk voor zal zorgen dat je gewicht zult verliezen. Nu moet je niet direct denken dat het innemen van afslankpillen ervoor zorgt dat je gewicht verliest, zonder dat je hier verder nog iets voor hoeft te doen.

Verderop in dit artikel leggen we je uit op welke manier je het meeste effect zult merken van het gebruiken van dieetpillen en vertellen we je ook waarom het innemen dieetpillen geen ‘wondermiddel’ is.

Welke soorten dieetpillen zijn er?

De dieetpillen die tegenwoordig te koop zijn, zijn grofweg onder te verdelen in 4 verschillende categorieën pillen. Hieronder nemen we deze 4 categorieën kort met je door, zodat je een idee krijgt van de verschillen tussen de diverse dieetpillen.

Het is niet zo dat iedere dieetpil enkel en alleen in 1 van de categorieën valt, in veel gevallen is er sprake van een gecombineerde werking en valt een dieetpil dus eigenlijk in meerdere categorieën. Dit zijn de 4 categorieën dieetpillen:

Vetblokkers

Vetblokkers worden ook wel fatburners genoemd. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, zorgt dit type dieetpil ervoor dat de opname van vet in het lichaam, geremd wordt. Dit gebeurt door binding van de vetblokker aan de vetmoleculen die het lichaam binnenkrijgt.

Logischerwijs zorgt de verlaagde opname van vetten ook voor het tegengaan van gewichtstoename.

Eetlustremmers

Eetlustremmers – ook deze naam spreekt al een beetje voor zich. Dit type dieetpillen zorgt er namelijk voor dat je minder eetlust hebt dan normaal. Deze pillen bevatten meestal een hoog gehalte aan kunstmatige vezels.

De vezels zorgen voor een vol en verzadigd gevoel, waardoor je minder snel de neiging hebt om iets (ongezonds) te gaan eten. Zo zorgen deze dieetpillen dus voor een lagere inname van voedsel door een verminderd hongergevoel. Dit zorgt dan weer voor gewichtsverlies.

Vochtafdrijvers

Dit type dieetpillen heeft als belangrijkste werkingsmechanisme het afdrijven van overbodig vocht uit het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder vocht vasthoudt (en je dus vaker naar het toilet zult gaan om het vocht kwijt te raken) en op deze manier wordt gewichtsverlies bereikt.

In zekere zin is bij deze categorie dieetpillen dus sprake van een andere wijze van gewichtsverlies dan bij dieetpillen uit (één van) de andere 3 categorieën.

Metabolisme boosters

Metabolisme boosters zorgen ervoor dat jouw stofwisseling ‘een versnelling hoger’ gezet wordt. Doordat je stofwisseling sneller gaat werken, verbrand je alles wat je binnenkrijgt dus ook sneller en gaat het verbruik van calorieën in je lichaam omhoog.

Hierdoor zul je dus bij een gelijkblijvende inname van calorieën, uiteindelijk sneller gewicht verliezen. Metabolisme boosters worden vaak als de meest ‘effectieve’ afslankpillen gezien.

Waar moet je op letten bij het kopen van afslankpillen?

Wanneer je van plan bent om afslankpillen te kopen, is er zoals gezegd een enorme keuze aan merken en soorten afslankpillen verkrijgbaar. Hierdoor kan het lastig zijn om de afslankpillen te vinden, die het beste aansluiten bij jouw behoeften.

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van afslankpillen is om te kijken naar de bestanddelen van de pillen. Er zijn veel afslankpillen verkrijgbaar, die voor een groot deel uit ‘nutteloze’ vulstoffen bestaan in plaats van werkzame ingrediënten. Kijk dus altijd goed naar de samenstelling van de afslankpillen die jij wil gaan kopen.

In onze top 8 beste afslankpillen heb je een goed beeld kunnen krijgen van stoffen die in afvalpillen thuishoren. Kijk dus goed of (een deel van) deze stoffen ook in de afslankpillen die jij wil gaan kopen zit.

Hiernaast is het goed om te letten op het aantal capsules of pillen dat je per dag in dient te nemen. Sommige afslankpillen bieden nagenoeg dezelfde ‘inhoud’ in 1 capsule of pil, waar je bij andere afslankpillen bijvoorbeeld 2 capsules of pillen voor in dient te nemen. Dit scheelt je niet alleen 1 keer per dag minder innemen, maar kan ook kostentechnisch een voordeel met zich meebrengen.

Hoe gebruik je afvalpillen en hoe bereik je het beste resultaat?

Zoals hierboven al eerder vermeld is, zijn afvalpillen geen pillen die direct zorgen voor gewichtsverlies. Je moet afvalpillen echt zien als een extra ondersteuning, naast het aanhouden van een gezond voedingspatroon en voldoende beweging. Juist in combinatie met elkaar, zal dit zorgen voor een stimulatie van het gewichtsverlies.

Een gezond voedingspatroon aanhouden is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Om je hierbij een handje te helpen kun je de tips eens lezen die wij voor je hebben gebundeld met betrekking tot gezond eten en het afvallen met een weekmenu op maat.

Wanneer je wil gaan starten met het gebruiken van afvalpillen, is het dus zeker aan te raden om ook eens goed naar je voedingspatroon en bewegingspatroon te (laten) kijken.

Veelgestelde vragen

Met behulp van dit artikel hebben we geprobeerd om je zoveel mogelijk informatie en tips te geven met betrekking tot afvalpillen. Ben je toch nog met een prangende vraag blijven zitten, die in dit artikel nog niet aan bod is gekomen? Wellicht vind je deze vraag terug tussen de onderstaande veel gestelde vragen over afslankpillen.

 Zo niet? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina.

Afslankpillen zijn niet slecht voor je en zijn veilig te gebruiken door iedere volwassene. Hierbij geldt natuurlijk wel dat je je altijd dient te houden aan de voorschriften met betrekking tot inname en dosering. Hiernaast wordt het gebruik van afslankpillen afgeraden tijdens de zwangerschap. Ook bij onderliggende medische aandoeningen is het verstandig om eerst met je arts te overleggen, voordat je start met het innemen van afslankpillen.

Dit is niet aan te raden, omdat je dan het risico loopt de maximaal aanbevolen dosering van bepaalde stoffen te overschrijden. Dit komt natuurlijk doordat veel afslankpillen voor een deel dezelfde samenstelling hebben. Kies dus voor 1 type afslankpillen en combineer deze pillen niet met andere afslankpillen.

Uiteraard is dit niet het geval. Zoals bij de meeste supplementen het geval is, gaat er even overheen voordat je echt effect zult merken van de afslankpillen. Hiernaast hebben we eerder in dit artikel ook uitgelegd dat het belangrijk is om niet alleen de afslankpillen in te nemen, maar ook te zorgen voor gezonde voeding en voldoende beweging. Op deze manier zul je zo snel mogelijk en zo optimaal mogelijk effect merken van de afslankpillen.

Op zoek naar meer supplementen?

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!