9x de beste Asics hardloopschoenen voor heren!

Laatste update 22 mei 2022 Marian
asics hardloopschoenen heren

Asics hardloopschoenen voor heren zijn, zoals verwacht specifiek ontworpen voor mannen voeten. Zo heeft Asics, gender specifieke schoenen, dus zowel hardloopschoenen voor vrouwen als mannen in het assortiment.

Ben je op zoek naar een nieuw paar Asics? Lees dan zeker dit artikel, waarin we je uitleggen waar je op moet letten als je Asics hardloopschoenen wilt kopen. Daarnaast hebben we ook nog een top 9 beste Asics hardloopschoenen voor heren voor je opgesteld. Wat hopelijk de keuze voor jou een stuk makkelijker gaat maken!

Het merk Asics is van origine afkomstig uit Japan en bestaat al zo’n 70 jaar. In eerste instantie had het merk nog een andere naam, maar na een fusie met 2 andere merken is uiteindelijk de merknaam Asics ontstaan. 

Asics is een afkorting voor ‘Anima Sana In Corpore Sano’, hetgeen staat voor ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Asics staat bekend om zijn hardloopschoenen van uitstekende kwaliteit en het zeer brede aanbod. Voor ieder type hardloper is er wel een paar hardloopschoenen van Asics te vinden. 

Asics hardloopschoenen hebben diverse unieke kenmerken, die dit merk hardloopschoenen tot de beste hardloopschoenen laten behoren. Een eerste kenmerk is het gebruik van het zogenaamde ‘FlyteFoam’ in de schoenen. Dit foam is ontwikkeld door Asics zelf en wordt in vier verschillende varianten in de schoenen toegepast, met als doel de Asics hardloopschoenen zo licht en veerkrachtig mogelijk te maken. 

Naast het gebruik van FlyteFoam, is Asics recentelijk ook gestart met het toepassen van de ‘GuideSole’ in hardloopschoenen. Dit is een speciale zool die het gemakkelijk ‘afrollen’ van de voet stimuleert en de beweging van de enkels minimaliseert. 

Een laatste uniek kenmerk is het gebruik van ‘Gel technologie’: een gel achtige substantie in de zool van de schoen, voor optimaal comfort tijdens het lopen.

Asics hardloopschoenen kopen, waar moet je op letten?

Ben jij van plan om Asics hardloopschoenen voor heren te gaan kopen? En weet je niet goed wat er belangrijk is aan een goede hardloopschoen en welk type hardloopschoen precies geschikt is voor jouw loopstijl en soort voet? Hieronder geven we je een aantal tips waar je op dient te letten voordat je je keuze voor een bepaalde hardloopschoen maakt.

De maat

Wanneer je een hardloopschoen koopt, die net te klein is, kan dit je veel ongemak bezorgen tijdens het lopen. Zorg er daarom voor, dat je altijd wat ruimte overhoudt in je hardloopschoen, zowel aan de voorkant van je grootste teen als aan de zijkant van je kleinste teen. 

Rondom je tenen dien je in hardloopschoenen dus meer ruimte over te houden dan in normale schoenen. Het algemene advies is om hardloopschoenen één maat groter dan je normale schoenmaat te kopen.

De vorm van je voet

Kies voor een schoen die past bij de vorm van jouw voet. Zo zijn er schoenen voor bredere of juist smallere voeten of schoenen met een hoge of juist lage wreef. Zorg er dus voor dat je weet wat voor type voet jij hebt, voordat je nieuwe hardloopschoenen aanschaft.

Afrollen

Iedere voet rolt zich op een andere manier af. Afrollen wil zeggen welk deel van je voet het eerst de grond raakt en welk deel het laatst, dus op welke manier jij je voet op de grond plaatst tijdens het zetten van een stap. Zo zijn er hardlopers met naar buiten of juist naar binnen afrollende voeten. Dit wordt ook wel pronatie genoemd.

Demping

Hoe langere afstanden je loopt, hoe belangrijker goede demping in je schoenen is. Dit geldt ook voor lopers die met name op harde ondergrond (asfalt) lopen. Het onnodig kiezen voor een schoen met te veel demping is geen goed idee, want hoe meer demping in de schoen, hoe meer energie je verbruikt tijdens het lopen.

Top 9 beste Asics hardloopschoenen heren

Om je een handje te helpen bij het kiezen van de juiste Asics hardloopschoenen voor heren, hebben we een top 9 voor je opgesteld.

1. Asics Gel Nimbus 23

4.7/5

Dit model Asics is de opvolger van de populaire Gel Nimbus 23 en heeft het meest uitgebreide gel kussen van alle Asics modellen. De schoen omsluit de voet perfect en is zeer ventilerend. Dit maakt de Gel Nimbus 24 tot een heerlijke hardloopschoen, die optimale ondersteuning biedt tijdens het lopen. 

Deze schoen is geschikt voor lopers met een neutrale pronatie van de voet (afrollen vanuit de buitenkant van de hiel naar de binnenkant van de voorvoet).

Voordelen

Nadelen

2. Asics Gel Cumulus 23

5/5

Deze Asics hardloopschoen is zeer populair! Dit komt omdat het een comfortabele schoen is, waarin naast een gel kussen gebruik gemaakt is van de ‘FlyteFoam’ technologie, hetgeen zorgt voor optimale demping ter plaatse van de hiel. 

Deze schoen is geschikt voor lopers met een neutrale pronatie van de voet.

Voordelen

Nadelen

3. Asics Gel Kayano 28

4.6/5

Dit model Asics hardloopschoenen heeft een extra verstevigde hiel en flinke demping in de tussenzool. Hiernaast wordt er in dit model ook gebruik gemaakt van de Gel technologie. 

Deze schoen is met name geschikt voor lopers met overpronatie van de voet, dat wil zeggen dat er veel druk op de binnenste tenen komt te staan door de manier van afrollen van de voet tijdens het lopen.

Voordelen

Nadelen

4. Asics GT-1000 11

4.3/5

De GT-1000 is een populair model van Asics. De schoen is comfortabel en geeft door de FlyteFoam tussenzool, stevige ondersteuning tijdens het lopen. 

De schoen is specifiek geschikt voor lopers met een overpronatie van de voet en voorkomt dat de voet als gevolg van deze overpronatie naar binnen kan kantelen.

Voordelen

Nadelen

5. Asics Metaspeed Sky

5/5

De metaspeed sky is een zeer bijzondere hardloopschoen. Door het ontwerp van de metaspeed geeft de schoen extra snelheid vanwege een speciale vormgeving van de zool. 

De schoen is hiernaast voorzien van een mooi design en is een echte eyecatcher. Dit model is geschikt voor lopers met een neutrale pronatie.

Voordelen

Nadelen

6. Novablast 2

5/5

De Novablast is een comfortabele schoen, waarin gebruik is gemaakt van de FlyteFoam technologie. Deze schoen is zeer geschikt voor lopers met bredere voeten. Hiernaast heeft dit model Asics hardloopschoenen ook een versteviging in de hiel. 

Dit model is geschikt voor lopers met een neutrale pronatie.

Voordelen

Nadelen

7. Asics GT-2000 10

5/5

De GT-2000 is een veelzijdige schoen die alle kenmerken heeft van een prettige hardloopschoen. Zo zorgt de FlyteFoam technologie voor demping en veerkracht tijdens het lopen en biedt de schoen rondom voldoende ondersteuning. 

De GT-2000 is zowel geschikt voor het lopen van korte als lange afstanden. Deze schoen is met name geschikt voor lopers met overpronatie van de voet en voorkomt een overbelasting van de voorvoet.

Voordelen

Nadelen

8. Asics Glideride 2

5/5

Asics glideride 2

Verkrijgbaar bij

bol.com

De Glideride 2 is een zeer speciaal model Asics hardloopschoen. Het ontwerp van dit model zorgt ervoor dat er tijdens het lopen minder energie wordt verbruikt, waardoor er gemakkelijker langere afstanden kunnen worden gelopen. 

In deze schoen is er gebruikt gemaakt van zowel de FlyteFoam als de GuideSole technologie, hetgeen zorgt voor uitstekende demping en veerkracht tijdens het lopen. 

Dit model Asics is ook zeer aan te raden voor lopers die herstellende zijn na een blessure. De Glideride 2 is geschikt voor hardlopers met een neutrale pronatie.

Voordelen

Nadelen

9. Asics Fuji Lite 2

5/5

De Fuji Lite 2 is een bijzonder model Asics: deze hardloopschoen is namelijk gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een design met een Japans thema. De Fuji Lite 2 kenmerkt zich door een zool met een extra diep profiel. De schoen is dus zeer geschikt voor lopen op wat ruiger terrein. 

In de zool van dit model is gebruik gemaakt van de FlyteFoam technologie en de schoen is met name geschikt voor hardlopers die lopen met een neutrale pronatie.

Voordelen

Nadelen

Alternatieven

Twijfel je nog of Nike hardloopschoenen de beste keuze voor jou zijn? Kijk dan ook eens bij het merk Asics. Wij hebben de 9 beste Nike hardloopschoenen voor heren ook voor je op en rij gezet! 

Wil je graag je hardloopprestaties bijhouden? Kijk dan eens naar ons artikel over de beste hardloophorloges van dit moment.

 

Veelgestelde vragen

In dit artikel heb je veel informatie terug kunnen vinden met betrekking tot het merk Asics en onze top 9 Asics hardloopschoenen voor heren. Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben, kijk dan snel hieronder. Wij hebben namelijk de meest gestelde vragen over hardloopschoenen voor je onder elkaar gezet.

Staat jouw vraag er niet bij of heb je wellicht advies nodig, laat dan een reactie achter onderaan deze pagina!

Over het algemeen wordt geadviseerd om na zo’n 800 gelopen kilometers, nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen. Op dat moment kan je bijvoorbeeld gaan merken dat de zool van je schoenen versleten raakt en de demping van je schoenen afneemt. Wanneer je met versleten schoenen blijft doorlopen, kan dit je loopgemak verminderen en uiteindelijk zelfs blessures tot gevolg hebben.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, maakt Asics gebruik van verschillende technologieën in hardloopschoenen. Deze technologieën zijn uniek voor Asics en worden dus niet door andere merken hardloopschoenen gebruikt.

In veel gespecialiseerde hardloopzaken is het mogelijk om jouw manier van proneren te laten onderzoeken. Hierbij wordt bekeken hoe jij je voet neerzet en vervolgens afrolt. Er zijn drie verschillende types pronatie te onderscheiden: neutrale pronatie, overpronatie en onderpronatie. Neutrale pronatie en overpronatie zijn het meest voorkomend.

Heren en dames hardloopschoenen verschillen inderdaad. Zo zijn hardloopschoenen voor heren over het algemeen breder, zowel bij het voetbed als bij de instap van de schoen. Ben je op zoek naar Asics hardloopschoenen voor vrouwen, hier vind je onze top 6 beste Asics hardloopschoenen voor dames.

Tijdens het hardlopen ontkom je er vaak niet aan dat je schoenen enigszins vies worden. Om je schoenen weer schoon te krijgen, kun je het vuil het beste eerst laten opdrogen. Vervolgens kun je met een borsteltje het vuil van je schoenen borstelen. Bij hardnekkig vuil kun je eventueel een vochtige doek met een klein beetje zeep gebruiken. Was je hardloopschoenen nooit in de wasmachine.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!