Artin Athletics fitness schoenen review!

Laatste update 10 maart 2024 Marian
artin-athletics

Artin Athletics fitness schoenen bestaan nog niet zo heel erg lang, maar veel sporters zijn ontzettend enthousiast over dit merk. Niet gek dus, dat deze fitness schoenen steeds meer aan populariteit winnen in de fitness wereld! 

Wellicht heb jij ook al veel (goede) verhalen over deze schoenen gehoord? Of misschien is dit merk nog helemaal onbekend voor je en ben je op zoek naar extra informatie over de Artin Athletics fitness schoenen? Dan is dit artikel zeker het lezen waard. We vertellen je namelijk alles over de fitness schoenen van Artin Athletics en geven onze eerlijke mening over deze schoenen.

Eerst vertellen we je graag iets meer over het merk Artin Athletics. Artin Athletics is een merk dat zich speciaal richt op het ontwikkelen van dé perfecte fitness schoenen. De schoenen zijn ontwikkeld door schoenexperts met een passie voor de sportschool.

Het voornaamste doel is om met behulp van de schoenen van Artin Athletics het maximale uit iedere training te kunnen halen, doordat de schoenen precies zijn afgestemd op wat jouw lichaam nodig heeft tijdens een training.

Verder is het goed om op te merken dat de schoenen van Artin Athletics met oog voor mens en dier zijn gemaakt: bij de productie worden geen dierlijke materialen gebruikt en de schoenendozen zijn volledig gemaakt van gerecyclede materialen.

artin-athletics-fitness-schoenen

Vormgeving van de fitness schoen

De fitness schoenen van Artin Athletics hebben een unieke vormgeving en zorgen op deze manier voor uitstekende ondersteuning tijdens jouw training. Het belangrijkste aan de vormgeving van deze schoenen is de hielheffing, welke slechts 4 mm bedraagt. Hierdoor is het contact met de vloer zo optimaal mogelijk tijdens het uitvoeren van (zware) oefeningen.

Verder hebben de schoenen extra ondersteuning rondom de middenvoet en een extra brede voorvoet. De schoenen zijn gemaakt met behulp van flexibele materialen en knellen dus niet tijdens het sporten.

De fitness schoen constructie

Wanneer we beter kijken naar de constructie van de schoenen, valt ons ook direct een aantal aspecten op, waarin de fitness schoenen van Artin Athletics zich onderscheiden ten opzichte van andere fitness schoenen. We hebben deze aspecten puntsgewijs voor je onder elkaar gezet, uitgewerkt per onderdeel van de schoenen.

De bovenkant

De bovenkant van de schoen is gemaakt van mesh/canvas, wat lekker ademend en super licht is. Wat verder direct opvalt aan de bovenkant van de schoenen van Artin Athletics, is dat middenvoet niet geveterd is. Er is hier een speciale techniek toegepast.
Door de 2 delen kunststof aan de zijkant wordt de voet meer opgesloten in de schoen. Echter door de niet geveterde middenvoet komt je wreef niet in de knel en ervaar je een optimale vrijheid. Deze techniek zorgt dus zowel voor stevigheid, draagcomfort en een stijlvolle look. Een ideale combinatie wat ons betreft!

De binnen- en buitenzool

De zool van de schoenen van Artin Athletics is aan de buitenkant best breed, dit is zo ontworpen om extra steun te geven aan de voeten, met name tijdens het tillen van gewichten. De binnenzool is uiterst comfortabel en bevat zoals gezegd slechts een minimale hielheffing, voor een zo optimaal mogelijke ‘feeling’ met de grond tijdens het trainen.

Daarnaast is de binnenzool ook uitneembaar, waardoor je indien nodig er zelf zooltjes in kunt leggen.

De hiel

De hiel van de schoenen biedt voldoende steun, maar is tegelijkertijd niet te ‘stug’, doordat hij gemaakt is van flexibel materiaal. Hierdoor wordt ondersteuning gecombineerd met een optimale beweeglijkheid, wat erg fijn is tijdens het uitvoeren van diverse oefeningen.

Toe box

De toe box is lekker ruim. Hierdoor hebben je tenen voldoende ruimte om zich te spreiden tijdens zware squats en deadlifts. Zo heb je voldoende grip om op deze manier kracht te kunnen zetten. 

Onze ervaring met Artin Athletics fitness schoenen

Zoals beloofd, geven we je in dit artikel ook een review met betrekking tot de fitness schoenen van Artin Athletics. Wij hebben deze schoenen namelijk zelf getest en willen onze ervaringen graag met jou delen! 

En eigenlijk kunnen we er vrij kort over zijn: wij zijn razend enthousiast over de schoenen van Artin Athletics! Het is echt te merken dat de schoenen specifiek voor fitnesstrainingen zijn ontworpen en anders zijn dan ‘normale’ sportschoenen. 

Tijdens het trainen is de extra ondersteuning vanuit de schoenen duidelijk te merken. Ook zitten de schoenen gewoon erg lekker en voel je door het lichte gewicht van de schoen, bijna niet dat je ze aanhebt. 

Wat ook niet geheel onbelangrijk is: de schoenen zien er super stijlvol uit en zijn echte blikvangers. Dus ook weer eens iets anders dan de sportschoenen die je bijna iedereen ziet dragen in de sportschool. 

Kortom, wij raden de schoenen van Artin Athletics zeker aan en wij weten één ding zeker: als je ze eenmaal geprobeerd hebt, wil je niet meer anders! De Artin Athletics fitness schoenen zijn daarom ook niet voor niets ook opgenomen in onze top 8 beste fitness schoenen.

Artin Athletics fitness schoenen kopen

De Artin Athletics fitness schoenen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en onder andere te koop bij bol.com en via de website van Artin Athletics.

artin-athletics-wit

Veelgestelde vragen

In dit artikel hebben we geprobeerd om je zoveel mogelijk informatie te geven met betrekking tot de Artin Athletics fitness schoenen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je toch nog een vraag hebt, welke nog niet aan bod is gekomen. Als dat het geval is, lees dan snel verder, hieronder geven we namelijk antwoord op de meest gestelde vragen over de schoenen van Artin Athletics.
Staat jouw vraag er niet bij laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! 

Jazeker! De schoenen van Artin Athletics zijn geschikt voor iedereen die aan fitness doet. Je niveau of de zwaarte van jouw trainingen is dus niet van belang, je zult hoe dan ook profijt hebben van het dragen van deze schoenen.

De schoenen van Artin Athletics vallen bij de meeste mensen goed op maat, maar eerder iets aan de kleine kant dan te groot. Ons advies is daarom om bij twijfel een maatje groter te bestellen.

Dat is zeker het geval. Zoals in het artikel al is uitgelegd, bieden deze fitness schoenen uitstekende ondersteuning door de speciaal ontwikkelde zolen en constructie van de schoenen. Hiernaast bieden de schoenen voldoende ruimte om de tenen te spreiden. Beide aspecten zijn erg belangrijk bij het uitvoeren van krachttraining.

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!