Airtrack kopen? Tips en top 3 beste airtracks!

Laatste update 27 september 2021 Marian
airtrack kopen

Wil je een airtrack kopen, maar heb je geen idee waar je op moet letten? Met dit artikel helpen we je uit de brand! Wat kun je allemaal met airtracks en welke varianten zijn er? Hier vind je alles wat je moet weten voordat je een airtrack gaat kopen. Ook geven we je onze 3 favoriete airtracks van dit moment!

Een airtrack is een opblaasbare en dus met lucht gevulde, sportmat die je gebruikt voor extra veiligheid bij het beoefenen van verschillende sporten. Daarnaast veren deze matten mee. Je ziet deze matten dan ook terug in sporten zoals schermen, of vormen van gymnastiek en vechtsporten. Bij freerunning en turnen zorgt het voor een zachte landing én extra momentum om bepaalde bewegingen soepeler uit te voeren. Je kunt zelfs de mat gebruiken als trampoline; hoe geschikt deze is voor springoefeningen, hangt dan wel af van de dikte.

De meeste airtracks zijn gemaakt van PVC en voorzien van antislipmateriaal. Het bouncy en schokabsorberende vermogen danken ze aan DWF; double wall fabric. Dit houdt in dat de binnenkant van de mat is voorzien van twee lagen waarbinnen duizenden draden geweven zijn.

De voordelen van airtracks

Het grote voordeel van airtracks is dat ze compact zijn op te bergen. Ze bestaan immers vooral uit lucht. Vergeleken met een trampoline of klassieke turnmat scheelt dit vanzelfsprekend veel ruimte!

Een tweede voordeel heeft wederom met de luchtinhoud te maken. Je kunt namelijk de mat voor verschillende doeleinden gebruiken, afhankelijk van het volume. En daar heb je zelf de controle over, want de mat wordt geleverd met een pomp. 

Hierbij geldt: hoe meer volume, hoe harder de mat en hoe minder deze terugveert. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je airtrack snel lek gaat; de meeste airtracks gaan jaren mee, ondanks dat ze het nodige te verduren krijgen.

Airtracks komen in verschillende uitvoeringen. Sommige zijn stevig, anderen weer vooral luchtig en meer verend. Je kunt ook een extra lange airtrack kopen die je als turnmat kunt gebruiken. Welke airtracks je allemaal kunt kopen en waar je op moet letten, vertellen we hieronder.

Een airtrack kopen: hier moet je op letten!

De ene airtrack is de andere niet. Welke airtrack of turnmat jij het beste kunt kopen, hangt voornamelijk af van wat jouw plannen ermee zijn. Oftewel: welke sport(en) ga je erop beoefenen? En wat heb je daarvoor nodig; een veilige landing, een groot springvermogen, een extra lange of brede baan?

Kijk daarom eerst naar de dikte. Bij airtracks geldt: hoe dikker, hoe groter het springvermogen. De meeste airtracks hebben een dikte van tussen de 10 en 30 centimeter.

De lengte en breedte kan ook nogal variëren. Er zijn airtracks van 3 meter, 4 meter of zelfs 5 meter lang. Wil je de airtrack vooral gebruiken als turnmat, dan kun je het beste een lange uitvoering kopen. Ook zijn er airtracks te koop die je aan elkaar kunt koppelen, om zo meer bewegingsruimte te creëren.

Verder is het misschien leuk om te weten dat je airtracks kunt kopen in verschillende kleurtjes. Voor de een niet zo belangrijk, voor de ander kan dat net de doorslag geven. Zeker wanneer je de mat professioneel gebruikt, kan het slim zijn om een airtrack of turnmat te kopen die bij jouw huisstijl of clubkleuren past.

Airtrack als turnmat kopen?

Zoals gezegd kun je ook airtracks kopen die je als turnmat kunt gebruiken. Let daarbij vooral op de duurzaamheid. De lengte en breedte is eveneens belangrijk; hoe groot dient jouw speelveld te zijn? Ook het antislip vermogen is bij turnen extra belangrijk.

Lees verder vooral goed de productomschrijving en reviews als je specifiek een opblaasbare turnmat wilt kopen; zo weet je zeker dat je een airtrack koopt die het beste bij jouw activiteiten past.

Top 3 beste airtracks

Welke airtracks en turnmatten kun je nu het beste kopen volgens ons? Hieronder hebben we de drie beste matten voor je op een rijtje gezet. Alle matten worden overigens geleverd met een pomp.

1. AirTrack Pro turnmat van 5 meter

4.9/5
airtrack kopen

Wil je een airtrack kopen om te gebruiken als turnmat, dan is de Air Track Pro een goede optie. Deze mat is 5 meter lang en 1 meter breed, en daarmee uitermate geschikt voor turnoefeningen en gymnastiek. De Air Track Pro is 20 centimeter hoog en heeft een goed springvermogen. Daarmee leent deze zich specifiek voor oefeningen met hoge sprongen, waar een zachte landing belangrijk bij is.

Deze turnmat is gemaakt van PVC en waterproof. Je kunt hem dus ook buiten gebruiken. De mat is 16 kilo en wordt geleverd met een tas en beschikt over handvatten, zodat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Deze mat is verkrijgbaar in 3 verschillende lengtes: Airtrack 3 meter, Airtrack 4 meter en Airtrack 5 meter.

Voordelen

Nadelen

2. Jumpbeez Airtrack Pro turnmat van 6 meter

5/5
airtrack kopen jumpbeez

De airtrack van Jumpeez is zoals de naam al doet vermoeden zeer geschikt om op te springen en dit maakt het dan ook een perfecte turnmat! Maar je kunt er natuurlijk ook allerlei andere sporten op beoefenen. Het is een veerkrachtige, maar stevige en sterke mat.

De Jumpeez mat is waterdicht, dus het is geen probleem als er water op komt. Met de 6 meter lengte kun je er werkelijk alles op doen. En dat maakt deze mat een goede optie wanneer je een multifunctionele airtrack of turnmat wilt kopen.

De Jumpeez Airtrack Pro is gemaakt van PVC en DWF. Je pompt de mat razendsnel op; in een minuut is ie springklaar.

Voordelen

Nadelen

3. GymPro Airtrack turnmat 4 meter

5/5
airtrack kopen gympro

De Airtrack van GymPro is een eveneens gymnastiekmat die multi-inzetbaar is voor elke sport die je maar kunt bedenken. Hij is gemaakt van PVC en daarmee sterk en duurzaam. En dus prima geschikt voor sporten en sprongen met veel impact op de grond.

De airtrack is 1 meter breed en 20 centimeter hoog. Hij is te koop in verschillende lengtematen, dus je kunt zo groots uitpakken als je wilt; is 3 meter voldoende, of toch liever 4? Of wil je liever een wat bredere mat van 3 bij 2 meter?

Dankzij het waterdichte vermogen is deze mat overal te gebruiken, zowel binnen als buiten. En je kunt hem zelfs gebruiken als waterbaan in de zomer! Volop speelplezier dus.

Ook deze airtrack wordt geleverd met een handige draagtas en door de bijgeleverde elektrische pomp is hij binnen één minuut klaar voor gebruik!

Voordelen

Nadelen

De mogelijkheden met een airtrack

Wil je graag je een airtrack kopen en ben je benieuwd naar wat je er allemaal mee kan? Kijk dan eens naar onderstaand filmpjes!

Ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Categorieën

Inschrijven nieuwsbrief

Deel deze post!